Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    K Kalle skrev 2017-05-16 09:55:30 följande:
    Dessutom. Vi har fortfarande högkonjungtur. Arbetslösheten borde vara lägre. Arbetsgivare skriker efter arbetskraft men det finns ingen tillräckligt kvalificerad. Ett minimikrav är att kunna läsa och skriva och gärna på svenska (engelska kan vara ett alternativ).
    Självklart, men samtidigt omöjligt att exakt beräkna hur mycket skillnad det skulle göra med en bättre politik.

    Löfven pratade om 50000(?) beredskapsjobb i den gröna sektorn (rensa sly och klippa gräs), när invandringen var som störst där på hösten 2015.

    Det är nog nödvändigt att han snabbt återgår till det tänkandet.
  • Flash Gordon

    Socialdemokraten Johan Westerhom på Ledarsidorna skriver om ett havererande pensionssystem och en havererande arbetsmarknad:

    https://ledarsidorna.se/2017/05/pensionslavinen/

    "Resultatet visar att andelen personer som migrerar till Sverige efter fyllda 40 har ökat under de senaste decennierna, och att stora andelar av dessa aldrig kommit in på arbetsmarknaden överhuvudtaget. Det innebär att dessa personer, i jämförelse med inrikesfödda i motsvarande ålder, har en låg konsumtion under resten av sina liv och att deras pension blir lägre.

    Detta har Ledarsidorna.se varnat för tidigare - att de långa etableringstiderna utmanar pensionssystemet. Blir livsinkomsterna för låga går systemet med garantipensioner in. Samt att denna grupp har så svaga inkomster att de inte driver vare sig inhemsk konsumtion och därmed finansierar produktion i den omfattning som politikerna utlovat


    Tidigare, så sent som 2015, hävdade de flesta debattörer att invandringen skulle rädda välfärden och om den succé som alla högutbildade migranter gjorde i välfärden. Otaliga var rapporterna om enstaka läkare som fyllde enstaka vakanser. Idag är klimatet och rapporteringen en helt annan. Idag har även SVT börjat ställa frågor. Inte kring hur migrationen skall rädda välfärden utan tvärtom, hur vi skall rädda välfärden från en dysfunktionell integration och etablering."

    https://ledarsidorna.se/2017/05/svensk-arbetsmarknad-vi-narmar-oss-ett-trasproletariat/

    "Vi närmar oss ett trasproletariat. Eller i bästa fall, ett samhälle med en stor del av arbetskraften som arbetar för den välmående över- och övre medelklassen till låga löner genom att förse dem med dagliga, enkla, tjänster. Ett samhälle som det såg ut 1920. Eller, i bästa fall, 1950. Och det är den ljusare bilden av vår framtid. Det finns en annan i väsentligt mörkare nyanser, men frågan är om tiden ännu är mogen att gestalta den."

  • Flash Gordon
    John22 skrev 2017-05-24 19:16:58 följande:
    Eller ska man kanske få frikort att slira på sanningen för att KTH är en så otroligt välrenommerad inrättning, speciellt jämfört med Handelshögskolan?
    Ässh, det är inte första gången de intar en vänsterpolitiskt ståndpunkt gentemot andra forskares resultat.

    Deras svar har mindre med forskning att göra än med politik.

    Deras svar får helt enkelt bara ses för vad det är.
  • Flash Gordon

    Fundera på det här och vad det säger om Sverige år 2017:

    tv.aftonbladet.se/abtv/articles/223165

    "Så bör du agera vid en skjutning"

    Aftonbladet-TV intervjuar polis och frågar på fullt allvar ut honom om hur man som allmänhet skall bete sig vid skottlossning.

    Det fanns en broschyr en gång som hette "Om kriget kommer".

    Om du kommer ihåg den, fundera på skillnaden mellan Sverige du levde i då mot Sverige nu.

    s-i-n-n-e-s-s-j-u-k-t


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-08-31 07:27:42 följande:

    Stockholms län har haft alliansstyre i 11 år och det har resulterat i att problemen inom vården störst just i Stockholm. Vad tycker du om att SD i Stockholms län stödjer detta vanstyre?


    Källa på det?
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna