• Sälma Riit

    IVFare i Stockholm?

    Vill bara säga hej från ett soligt Grand Canaria! V 25 imorgon och äntligen verkar illamåendet släppt! Är inte fri från problem men att inte kräkas är en stor lättnad.

  • Sälma Riit
    Hey.orange skrev 2016-02-01 17:35:44 följande:
    Men herregud vilken pärsch! Fy sjutton
    Ja men så fort det är över börjar jag tycka att mitt värsta problem är att det smakar illa i munnen. Aldrig blir man nöjd, haha.
  • Sälma Riit

    En milstolpe på väg till BF: jag har blivit faster! Blev "faster" för en månad sedan och min son har nu fått sina två första kusiner. Nästa gång är det vår tur!

  • Sälma Riit

    Läster om era berättelser om varför ni valt Sophiahemmet och kan bars instämma i hyllningskören! Jag hade en blödning i v 9 men eftersom jag redan varit på vul var jag egentligen redan utskriven. Jag fick ändå komma in och titta och de var hur gulliga som helst! Har fått många kramar från barnmorskorna och är oerhört tacksam att vi haft ekonomisk möjlighet att välja dem.

    Sedan kan jag tycka att det är fel att man inte får gå via landstinget om man redan har ett barn. Två barn borde skattefinansieras.

  • Sälma Riit
    TwinkyIVF skrev 2016-02-05 10:34:44 följande:
    Ja dom är så himla bra! Alltid så hjälpsamma :)

    Ja tyvärr det tycker jag också är fel. För är det "fel" så är det ju tyvärr.
    Känns lite orättvist också för oss som gjorde ivf privat med första och inte har fått en skattekrona för det.
  • Sälma Riit
    Sjöblomman skrev 2016-02-05 13:02:19 följande:

    Hemskt att läsa om alla problem, man blir mörkrädd! Nu förtiden har ju Sophiahemmet öppet även på helgen och ett journr dygnet runt så det känns väldigt tryggt.


    Det har varit ovärdeligt för mig! Men sommaruppehållet är ju lite jobbigt. Ställde till det i somras när jag akut fick följa med sonen i helikopter till Astrid Lindgren och fick övernatta två nätter på Huddinge och glömde nässprejen. Huddinge ivf vägrade att hjälpa mig och jag var mer än förbannad. Men som tur var hade jag outhämtade recept kvar från tidigare ivf:er och kunde lösa det själv.
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2016-02-11 14:44:53 följande:

    Igår var en hemsk dag.

    Gick på föräldrarmöte på dagis och kände mig sådär, sedan dök en dagismamma upp med riktig höggravid mage, förskoleläraren ser på mig en millisekund med oro i blicken och jag tänker det här går bra, sedan rusar jag ut och hinner till kapprummet innan jag bryter ihop. En av Min dotters kompisars mamma fångar upp mig och jag hastar hem och storbölar. Det var den uteblivna födelsedagen. Började med migrän, Skogskyrkogården och sedan migrän igen. Det var länge sedan något sådant hände sist. Nu blir det jobbigt att visa sig på dagis. I vilket fall var den här dagen en milstolpe och den är över. Jag tror att på kyrkogården var allt så "regiserat" att de äkta känslorna kom först när garden var nere. Men man ska inte underskatta en riktigt bra gråt heller.

    Idag måste jag erkänna att jag tjuvtestade. På testlagrets test såg jag (3st) ett svagt streck, men på clearblue digitalt ej gravid, vet inte vad jag ska tro, tänker att cb inte är lika känsligt.


    Ett streck är ett streck hur svagt det än är! Hoppas verkligen att du lyckas nu efter allt elände!
  • Sälma Riit
    Hoppsan2016 skrev 2016-02-12 18:11:48 följande:

    Jag har fått värsta klåda/kliande över HELA kroppen. Kan knappt sova på nätterna och har kliat sönder mig. Har fått blåmärken av kliande och ser mindre bra ut nu.
    Jobbigt som faaaan ju.

    Jag och mannen var ju på Teneriffa med barnen för nästan 3 veckor sen, men nu på söndag åker bara jag och mannen till Teneriffa igen hehe. Passar på, lär inte hända igen på mååååååånga år sen .Men men mina fina blåmärken kommer ju folk tro att han slår mig eller nått!!! Haha


    Låter skitjobbigt! Men kul att återvända till Teneriffa efter så lång tid! ;)
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2016-02-13 09:40:44 följande:

    Nä nu tog jag Sophiahemmets test och det var tydligt plus och sade till min man att vara snäll, och det var han, jag tror inte han orkar alla svängningar fram och tillbaka och blir då kall fast det inte är riktat mot mig, jag är bara superkänslig just nu. Det som oroar mig är det inbillade rosa, skräcken, och att cb digitalt inte visat gravid. Åh vad jag skulle behöva en lugnande drink eller så, som min läkare sade: det är ju synd att man inte kan ta sig en bläcka på krogen under ruvartiden.


    Jag känner så väl igen humörsvängningarna. Därför var jag noga med att när vi tjuvtestade så var vi båda med på det och gjorde det tillsammans. Ingen av oss hade pallat att jag gick omkring och tolkade streck hit och dit. Det fick räcka med alla mens- och gravsymptom jag fick för mig att jag kände.
  • Sälma Riit
    Sjöblomman skrev 2016-02-18 18:58:26 följande:

    Besöket gick bra. Ägglossning på lördag/söndag.

    Spraystart 4/3 och blodprov 18/3.
    Så om allt går bra blir det ÄP i slutet på vecka 13.

    I övrigt fick jag besked om att vi får göra så många försök som behövs, allt ser perfekt ut och eftersom vi inte får adoptera är IVF vår enda chans.


    Skönt besked! Men varför får ni inte adoptera?
Svar på tråden IVFare i Stockholm?