• Sälma Riit

    IVFare i Stockholm?

    Sjöblomman skrev 2015-12-01 22:23:31 följande:
    Samma här... 6e behandlingen nu. Vem satte in senaste för dig?
    Carolina! Vi hade henne hela tiden sista gången och gången innan dess. Tidigare har vi mest haft Artur och Lena. Vem hade ni?
  • Sälma Riit
    Sjöblomman skrev 2015-12-02 17:30:01 följande:
    Carolina var "vår" läkare från början. Men jag fick ingen bra kontakt med henne, inget fel alls på henne men vi klickade inte. Så jag bad om att få Claes istället. Såklart har ju alla läkarna varit inblandade men nu igår var det Arthur.
    Claes var vår från början och jag gillar honom, men ju längre tiden gick desto fler blev inblandade. För oss var det viktigt att inte få samma igen som vi hade när vi fick veta att det var missfall (och det var Lena).
  • Sälma Riit
    Sjöblomman skrev 2015-12-03 13:44:40 följande:
    Samma här, Lena bekräftade vårt missfall. Vill inte prata illa om någon, men hur uppfattade ni hennes bemötande?
    Inte den mest känslosamma, men helt ok. Men sen blev hon förknippad med missfallet och det var ju inte hennes fel.
  • Sälma Riit
    Sjöblomman skrev 2015-12-05 20:14:06 följande:

    Ni behöver inte svara om ni inte vill, men vart i Stockholm bor ni? Själv bor jag i Täby.


    Hammarby Sjöstad :)
  • Sälma Riit
    Iskristall skrev 2015-12-07 15:39:48 följande:
    4 ägg, lite dålig skörd kan jag tycka. Hoppas de lever vidare till onsdag och ÄP! Och så hoppas jag på iallafall ett till frysen, jag vill inte gå igenom ÄP igen haha. Plocket gick under omständigheterna bra men jag reagerade dåligt på smärtstillandet. Har kräkts hela förmiddagen, fick dropp och intravenös medicin mot illamåendet.
    Jag har också kräkts mycket av smärtstillandet! Intressant att jag inte var SÅ ovanlig i sammanhanget :)
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2015-12-07 17:37:47 följande:
    Det var v 18 och det var förlossning. 
    Starkt att du orkar fortsätta så snabbt efter det! Beklagar sorgen och håller alla tummar jag kan!
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2015-12-08 09:08:25 följande:
    Man kanske kan se det som starkt, men för mig är det ren överlevnad. Det har varit hoppet som fört mig framåt. Bland det första jag gjorde i dimman efter det där telefonsamtalet var att ringa ivf-kliniken för att försäkra mig om att jag inte var "utskriven" där nu. När jag gjort så många försök och det slutat så tragiskt. Min livlina. Jag var så angelägen om att hinna göra ett försök innan jul, annars skulle det bli först i februari och det var då mitt barn skulle ha fötts och det hade blivit alldeles för jobbigt. Det känns som att jag har en del av sorgen som jag inte vågar släppa fram ännu, som jag kan ta fram och släppa först då jag har fått ett barn. Jag vet inte om det stämmer, men om jag kommer till den punkten att jag måste ge upp drömmen om ett barn så kommer all sorg välla över mig. Den gamla ivf-sorgen över alla de försök jag gjort som inte blivit något, missfallen och den avbrutna graviditeten samt det släckta hoppet. Jag vill inte ta det ännu. Jag vill hoppas och tro att det kommer att gå bra. 

    Man vet inte alls hur man reagerar i ett sådant här fall. Jag trodde aldrig att det skulle hända mig. Man har ju läst och "katastrofsurfat" om det ena och det andra, men på något sätt trodde jag inte att det skulle hända. När det gör det är det så overkligt. Man reagerar inte alls som man tror. Jag hoppas att jag inte kommer att behöva gå igenom detta igen, det är i princip omöjligt, "i princip". Jag kommer i alla fall ta moderkaksprov och inte fostervattensprov för det blev alldeles för sent och för jobbigt. Men nu tänker i på annat! Positivt. RD1!
    Jo vi reagerar ju alla olika! Jag var likadan efter mitt missfall (inga jämförelser i övrigt, MF är inte detsamma som att föda ut i v 18). Men av olika skäl kunde jag inte dra igång direkt. Efter ett tag blev jag lugnare, men det kan ju också bero på att jag har ett barn.

    Skönt att du är på banan igen i vilket fall!
  • Sälma Riit
    Susodus skrev 2015-12-08 23:46:48 följande:
    Nej man kan ju inte jämföra någonting egentligen, men jag tog hjälp av kurator som sade att en del reagerar lika starkt vid missfall som att förlora ett barn, det är helt normalt att sörja. Att bli gravid igen är ju så klart en tröst, om man nu blir det, men det ändrar ju inte sorgen för det man har förlorat. Jag kan rekommendera att söka upp kurator om du känner att du kör fast, det hjälpte mig, jag gick bara en tre- fyra gånger men det var skönt att prata med någon som var erfaren.

    Just nu försöker jag att inte bli besatt i ruvandet, det är så frustrerande att vänta, men hittills går det bra, ska försöka att inte,tjuvtesta den här gången.
    Jag reagerade inte så starkt som jag trodde om det. För mig hjälpte det att blogga om det och sedan prata med andra som fått missfall, vilket visade sig vara enormt många i min bekantskapskrets. Men nu är jag gravid igen vilket såklart hjälper mycket.
  • Sälma Riit
    Hey.orange skrev 2015-12-11 19:41:11 följande:

    Nedan följer en lista på oss som varit aktiva senaste tiden. Är det någon jag missat så är det bara att säga till och då ber jag om ursäkt! Och om det är någon info jag missat eller som ni vill komplettera med så meddela mig :)

    Vilka är vi?

    Hey.Orange>> 29år / Enskede / 1 st 2 dagars / MVC mama mia söder / BF 20/6 2016

    Hope88>> 27år? / Farsta / 1 st 2 dagars / IVF Huddinge / TD 27/12 2015

    Hoppsan2016>> 37år / Stuvsta / .?.. / MVC södra BB / BF 14/6 2016

    Iskristall>> ?år / Enskede / 1 st 2 dagars / IVF st göran / TD 25/12 2015

    Sjöblomman>> ?år / Täby / 2 st ? Dagars FET / TD 17/12 2015

    Sops>> ?år / inväntar godkänd remiss

    Susodus>> 39år / ? / 2st 3 dagars / TD?

    Sälma Riit>> 38 år / Hammarby Sjöstad / ? / MVC BB Sthlm / BF 23/5 2016 ?

    TwinkyIVF>> 26 år / Hässelby Strand / 1 st 5 dagars ? / MVC Lokal / BF 16/6 2016


    Åh det stämmer precis med mig! Satte in 2 st tvådagars. Bara en därinne dock :) Var ju inte aktiv under ruvartiden eller ens fram till vul pga var det för ett år sedan och orkade inte komma tillbaka efter missfallet. Men nu är jag här och är i v 17!
  • Sälma Riit
    Hoppsan2016 skrev 2015-12-13 11:13:16 följande:

    Japp 18 januari. Hade 19 januari först men bokade om för som det ser ut nu ska vi till Teneriffa den 19 januari wiiii


    Och vi ska till Grand Canaria den 30:e! Ska bli så skönt!
Svar på tråden IVFare i Stockholm?