Inlägg från: Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Mommsen) skrev 2021-04-20 14:56:55 följande:
    Det är många som har har ändrat uppfattning.

    T.ex. har ju S tvingats ändra sig när det gäller invandringsfrågan. Numera är man för en restriktiv invandring, säger man.

    Anpassning efter folkopinionen för att inte tappa fler väljare. Så enkelt är det!
    Ja, om Socialdemokraterna hade fortsatt att ha samma hållning i fråga om invandring och s k flyktingar som de hade för bara 2-4 år sedan så tyder allt på att väljarstödet idag hade rasat till omkring 4-6% mindre väljarstöd i SIFO:s undersökning.
    Undersökningar tyder på att 3-5% av dessa väljare hade lämnat S för att gå över till SD.
    Detta visade också Sossarnas egna interna analyser och det ledde fram till att man tvingades acceptera att i ganska hög utsträckning börja säga och förmedla ganska exakt samma saker som SD var ensam om för bara ca 5 år sedan.
    Sossarnas interna undersökningar visar att det har varit en lyckad strategi och man har genom att använda argument som är samma, eller ligger väldigt nära, SD:s argument så har man lyckats minska den pågående rörelsen och bromsat en del väljares flykt från S till SD.

    Allt skulle ha sett mycket annorlunda ut om inte S hade gjort en helomvändning i debatten, om man inte vänt kappan efter vinden,
    om S idag skulle ha haft 23% liksom SD som då också skulle ha haft 23%.

    Om S inte hade börjat använda samma ord och argument som SD så hade S och SD idag kunnat vara exakt lika stora och båda hade då varit Sveriges största parti.
    Genom att i panik göra en helomvändning och vända kappan efter vinden, så har S med sina panikåtgärder lyckats bromsa denna utveckling.

    Frågan är väl om det är tillfälligt och det enda man egentligen lyckats med är att senarelägga det oundvikliga och man har bara förlängt pinan?
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Fortfarande gäller att S på inget sätt visat att de verkligen skulle ha börjat lyssna på folket och väljarna i de viktigaste frågorna.

    S har inte lyckats göra något radikalt för att minska kriminaliteten och har inte vidtagit några avgörande åtgärder för att börja komma tillrätta med Sveriges nya samhällsproblem.


    Det finns 60 områden i vårt nya Sverige som enligt Polisen definieras som utsatta områden, som är mer eller mindre laglösa och som internationellt betraktas som No-Go-zoner! och där kriminaliteten härskar i mycket stor omfattning och där klansamhället är utbrett.


    Enligt andra definitioner finns det omkring 130 utanförskapsområden i vårt nya Sverige.


    Socialdemokraterna och sittande regering har inte gjort något avgörande som i någon som helst betydelse i verkligheten har påverkat denna fruktansvärda samhällsutveckling.




    MEN VAD ANSER SVENSKA FOLKET? Källa: SVT Nyheter/Novus


    Minska invandringen:
    56% (!) av svenska folket anser att det är MYCKET VIKTIGT/VIKTIG att minska invandringen för att motverka kriminaliteten.

    Hårdare straff:
    68% (!!) anser att det är MYCKET VIKTIGT/VIKTIGT med hårdare straff.

    Kräv integrering:
    90% (!!!) anser det MYCKET VIKTIGT/VIKTIGT med förbättrad integration.

    Tyvärr för Socialdemokraterna och för den röd-gröna röran så verkar de fortfarande ovetande om vad Svenska folket tycker,
    eller om de väljer att strunta i vad folket vill?
    "-Sossarna fortsätter pissa på Svenska folket" som någon så kärnfullt uttryckte saken.

    Därför kommer Socialdemokraterna med alla sannolikhet att minska, så som de gjort i så många jämförbara länder, och vilket även deras interna undersökningar pekar på dessa risker. Sannolikt kommer nedgången så snart som det inte längre går att hålla uppe siffrorna med hjälp av krisen med pandemin.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Flash Gordon skrev 2021-04-21 12:58:35 följande:

    Han polisanmäldes i april 2020. Häktades december 2020. Döms april 2021.

    Och han står fortfarande kvar på sina politiska uppdrag för socialdemokraterna?!

    Nä, jag tänker inte länka namnet och positionen, men han är alltså fortfarande i april 2021 registrerad i en kommunal organisation i Stockholm som representant för Socialdemokraterna. Ett år efter att han polisanmäldes för våldtäkt.

    Ibland finns det tålamod och förståelse inom politiken.


    Ja tänk bara vilka krigsrubriker och mediadrev detta hade lett till om det varit en KD- eller M-politiker!
    Och det hade säkerligen hållits liv i den debatten varje dag mint fram tills nästa val hade varit avgjort!!
    Jag vågar väl inte ens tänka tanken på hur ännu värre reaktionerna hade varit om det varit en SD-politiker...
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    FDFMGA skrev 2021-04-22 18:22:10 följande:
    Tja, den som är utan skuld kastar första stenen.

    Alla kan vi nog göra bort oss. Jag har t ex noterat att vissa från Flashback-klicken efter återkomsten till FL refererat till studentuppsatser där Kroatien och Bulgarien framställs som klart lysande ledstjärnor avseende innovationsklimat.

    Eller varför inte ta ett steg tillbaka i tiden och hyllningarna till Trump eller alla dessa obetalbara cirkelresonemang som skulle visa att en population kan vara större än 100 procent.

    Jonna Sima gjorde bort sig, precis som vi alla kan göra. Man kan tycka att en ursäkt vore på sin plats - men jag gissar att en sådan sitter långt inne, precis som det brukar vara för Flashback-klickenSkrattande
    Ojdå, enligt dig ingår alltså Jonna Sima i Flashback-klicken!

    Oavsett att hon nu ingår i den så håller jag med dig om att hon har gjort bort sig och borde be om ursäkt, jag tycker som du att det vore på sin plats. Men du har också rätt i att en ursäkt från hennes sida sitter nog alldeles för långt inne, trots att hon har gjort bort sig. Men det är väl som du säger då att hon ingår i Flashback-klicken och då ber man inte om ursäkt. 
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    De Svenska väljarnas viktigaste fråga är kriminaliteten/integrationspolitiken/lag och ordning, som de flesta anser är en och samma fråga,
    eller som i princip alla i dag erkänner åtminstone är extremt tätt sammanlänkade.

    Socialdemokratisk politik, ivrigt påhejade av deras samarbetspartier, har lett fram till den nya katastrofala samhällsutvecklingen i Sverige som bl a gjort att kriminaliteten har ökat kraftigt, bl a sprängningar och skjutningar har ökat.
    Detta framgår tydligt i den nya samhällsbilden och nu senast har det bekräftats i de stora internationella tillslagen där det lilla landet Sverige är extremt överrepresenterat.
    Sveriges nya samhällsutveckling framgår tydligt när alla gemensamt konstaterar att vi behöver många fler Poliser för att försöka motverka den ökade kriminaliteten och vi är i akut behov av väldigt många flera fängelser för att förvara de individer som står för den nya Svenska samhällsutvecklingen.
    Ingen kan dölja eller förneka den tydliga bilden av Sveriges nya kriminalitet och de nya och växande samhällsproblemen.

    Propaganda-apparaten och dess lydiga anhängare, bl a här på FL och i denna tråden där vissa framstår som både blinda och döva, gör allt för att försöka dölja och förneka sanningen men snart har även de mest högljudda tvingats motvilligt acceptera den för alla andra helt uppenbara sanningen.

    Socialdemokraterna har helt misslyckats med att göra något åt det som väljarna anser vara den viktigaste frågan. 
    Därför kommer Socialdemokraterna fortsätta minska.

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Public Service och Sveriges Radio anses av många inte vara opartiska och anses rätt ofta tillhöra dem som försöker dölja och förneka sanningen och kan i många stycken anses tillhöra den offentliga propaganda-apparaten.
    Men nu har sanningen blivit så uppenbar att även Sveriges Radio i programmet Kaliber kände sig tvingade att (högst motvilligt?) rapportera om hur det kriminella våldet ökar.

    I programmet tar man upp exemplet med lilla Värnamo med 20 000 innevånare. För inte länge sedan en ganska idylliskt ort där knappast någon ens hört talas om sådant som gängkriminalitet, sprängningar och skjutningar.

    I dag är sanningen och verkligheten i lilla Värnamo i stället att det handlar om en våldsspiral.

    Håkan Boberg chef för lokalpolisområdet i Värnamo berättar om våldsspiralen, om stora narkotikabeslag, våldsam gängkriminalitet, brutala hämndaktioner och indrivning av knarkpengar.
    Det kriminella våldet har sedan 2017 fortsatt trappats upp i lilla Värnamo och man har haft 16 skjutningar och sprängningar, varav 15 fortfarande är ouppklarade enligt Kalibers genomgång.
    De våldsamma och brutala gängkriminella brottslingarna går alltså fortfarande fria och kan fortsätta begå våldsbrott i det lilla samhället, i Värnamo som för inte alls länge sedan var en Svensk idyll.

    En polis uppger att man har "försökt".
    Man har "försökt" med samarbete mellan polisen och kommunen och man har "försökt" angripa det genom "olika arbetssätt".
    Jag skulle önska att vi blir bättre på det säger polisen.


    Källa: Sveriges Radio, Kaliber.

    Vän av ordning kan ju undra, mot bakgrund att man hittills har misslyckats kapitalt med sina försök till samarbete, ska man då fortsätta försöka med samma metoder och samma verktyg?
    Är det särskilt begåvat, i Värnamo och i Sverige, att satsa ännu mera på S-politik och det som så uppenbart har misslyckats, har blivit ett fiasko, och som uppenbarligen har varit med och bidragit till att det faktiskt har blivit ännu sämre? 
    Vad talar för att om vi i Sverige fortsätter satsa ännu mera på samma verktyg och samma metoder, lägger ännu mera pengar och resurser på samma "försök", vad talar för att utfallet skulle bli ett annat?

    Det anses allmänt belagt och det kräver inget större mått av begåvning för att klara av att förstå att om man fortsätter göra lika så kan man inte förvänta sig annat än att resultatet också blir lika... 


    När ökade satsningar och mera resurser ska satsas på det "samarbete och förbättring" som handlar om att bli ännu bättre på att servera saft och bullar, att man ska träna ännu mera på att bli duktiga på att rida på trähästar och bli ännu bättre på att knäböja. Vem tror då att resultatet ska bli annorlunda?


    Det är väl exempel på sådana aktiviteter och "försök" som vi tidigare har hört talas om fått stöd av Socialdemokrater i regeringsställning, av MP, V, C och andra stödpartier, både på Regeringsnivå som lokalt ute i samhället?

    Vad är det S-regeringen och myndigheterna hittills har sysslat med och fortsätter satsa på i den numera raserade idyllen Värnamo och i den numera raserade idyllen Sverige?


    S vill uppenbarligen inte minska kriminaliteten för man vägrar göra något åt den misslyckade integrationspolitiken och därför har S, MP, V m fl extremt lågt förtroende bland Sveriges innevånare i dessa frågor,
    just i de frågor som väljarna tycker är de viktigaste,
    och därför kommer Socialdemokraterna fortsätta att minska.

    77% håller för troligt att Socialdemokraterna kommer minska till under 20%!

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    "Hurra, hurra, vi behöver rekordmånga poliser, och vi ska bygga ut med massor av nya fängelseplatser, Sverige är fantastiskt och vår Socialdemokratiska politik är fantastisk, Yippiiii!!!"

    Hur står det till med begåvning hos dem som hyllar att vi genom vänster-politik har skaffat oss ett samhälle och skaffat oss nya samhällsproblem som kräver massor av nya Poliser och massor av nya fängelseplatser?
    Jag tycker dessa hyllningar är så korkade så att klockorna stannar!

    Jag tror att de allra flesta precis som jag skulle föredra att hylla om vi i Sverige i stället hade skaffat oss en samhällsutveckling som innebar MINSKAT behov av poliser och MINSKAT behov av fängelseplatser.

    Jag skulle gilla att hylla att vi i Sverige i stället hade sett till att skaffa oss en god samhällsutveckling, och att våra samhällsproblem låg på samma låga nivå som i våra närmast jämförbara länder och varför inte på samma låga nivå som i de allra bästa exemplen i världen.
    Varför skulle inte Sverige kunna sträva efter och lyckas med att vara ett av de bästa länderna i världen?
    I stället för att ha en utveckling som pekar mot de sämsta?

    Det är för mig helt obegripligt hur någon enda kan framhålla det som positivt och och hylla att vi behöver rekordmånga fler poliser och rekordmånga fler fängelseplatser.

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    FDFMGA skrev 2021-06-29 09:16:33 följande:
    Nja, den regering som nyss "avgick" var tillsatt av folket.

    Nu blir det  talmannens uppgift att se till att det bildas en ny regering med folkets stöd, sannolikt en Löfvenledd regering, men det är inte otänkbart att det i stället blir en brunblå regering.

    Det kan rentav bli ett extraval där folket får utse nya representanter till riksdagen.
    Sakfel! 

    Den regering som nyss avgick var INTE tillsatt av folket.

    Det regeringsalternativet var helt okänt för alla väljare när de gav sina röster, så den regeringen var absolut inte tillsatt av folket.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Missermajser skrev 2021-06-29 14:40:25 följande:
    Vilken regering menar du skulle vara mer tillsatt av folket? 
    Ett tydligt regeringsalternativ som presenteras för väljarna innan valet, där det är klart vilket/vilka partier (åtminstone i huvudsak) som ska bilda regering om det/de partier som utgör just detta alternativet får flest röster, då menar jag att den kan betraktas som tillsatt av folket.

    Nu minns jag inte alla turer som varit under de senaste valen men så vitt jag kommer ihåg bildades en gång t ex Alliansen innan valkampanjerna den gången började, de uttalade tydligt att de partier som utgjorde Alliansen tillsammans gick fram som ett regeringsalternativ.
    Alla väljare som röstade på något parti som ingick i Alliansen visste att de röstade på detta regeringsalternativ.

    Den regering som bildades efter förra valet visste ingen väljare att det var ett regeringsalternativ när man lade sin röst.
    T ex visste ingen som röstade på C eller L att man egentligen samtidigt röstade på en S/MP-regering.
    Den nyss avsatta regeringen menar jag därför kan inte anses vara tillsatt av folket då väljarna inte visste att de röstade på detta i efterhand konstruerade regeringsalternativ.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    FDFMGA skrev 2021-06-29 18:53:20 följande:
    Haha, såvitt mig bekant gick ett flertal partier ut före valet 2018 och förklarade att de varken kan ingå i en regering som är beroende av SD eller ge sitt stöd till en sådan.

    Det finns ett parti som svikt detta löfte  - L.

    Hursomhelst är Sveriges och alla andra demokratiska länders form av demokrati representativ. Det innebär i Sveriges fall att regeringen tillsätts av riksdagen, inte av ett gäng tomtar som rimligen skulle bli underkända i samhällskunskap på mellanstadienivå.
    Tack för din bekräftelse och att du är överens med mig att den regeringen var inte tillsatt av folket.

    Som vanligt kan du nästan inte skriva ett enda inlägg utan att du nämner SD, du älskar verkligen att nämna just det partiet.
    Jag begriper dock sällan eller aldrig varför.
    Så vitt jag vet var väl SD aldrig aktuella i förra valet för att ingå i någon regering, oavsett vilka olika alternativ man då tittade på?
    Det enda möjliga regeringsalternativet där SD med säkerhet skulle kunnat ingå efter förra valet var väl i princip endast om de hade fått egen majoritet?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?