Inlägg från: Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Missermajser skrev 2020-12-16 14:45:23 följande:

    Vet inte om du verkligen läste artikeln men utöver sossen som fyllekörde så omnämndes även ett annat kommunalråd i år från som M i förbifarten som åkt fast för sex med prostituerad. 


    Fast i det är väl förstås regeringens fel oavsett om det är landstingspolitiker, kommunalpolitiker eller vilket parti de kommer ifrån. Surhögern brukar se regeringen som landets högsta politiska instansoavsett om det rör sig om KD i landstinget eller om oppositionen fåt majoritet i riksdagen etc, etc.. 


    Nä, jag har inte läst artikeln. 

    Men jo då, och även Federley har ju omnämnts...
    Men nu gällde min reflektion, i jämförelse, hur stora krigsrubrikerna skulle vara och hur högljudda vissa skulle vara?
    Ibland används krigsrubriker och det finns inga gränser hur drevet kan gå, hur länge det kan fortgå, hur minst 80% av journalistkåren, media och propagandaapparaten anstränger sig för att gräva efter och hitta (hitta på?) nya detaljer och nya vinklingar för att drevet ska kunna fortsätta och födas med ny kraft gång på gång, när det gäller "de onda".
    I jämförelse med när någon av "de goda", de som är trogna partiapparaten, har ställt till med något, då det möjligen nämns, så där lite i förbifarten, på jämförelsevis undanskymd plats, i liten text, med små och hänsynsfulla rubriker, och/eller med viskande röst internt i en liten grupp, att det snabbt tystas ned och glöms bort,
    alltså i jämförelse...

    Med hänsyn till sen samlade propagandaapparat som Socialdemokraterna och deras förtrogna förfogar över så är det helt ofattbart att de inte har över 50%. 
    T ex med tanke på att Statstelevisionen och Public Service har en budget på 54 miljarder kronor (54!!!), och att de har fullt stöd av minst 80% av journalister och media så borde S-regeringen ha minst 50-60%. 
    Allt annat måste väl nästan vara ett misslyckande?

    Eller kanske över 90% som motsvarande regeringspartier har i vissa länder? 

    Men nu är verkligheten istället att den stora majoriteten bedömer att Socialdemokraterna kan minska till under 20%.
    79% tror att S kan minska till under 20%!
    Hur stort är inte det misslyckandet?
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-12-18 06:39:52 följande:
    Är du helt från vettet människa? Jag har inte uttalat mig om annat än om Ebba Busch. Att hon är hänsynslös mot en äldre människa innebär inte att jag inte är kritisk mot t.ex centerpolitiker.
    Att medvetet välja att tiga kan likväl tolkas som ett sätt att försöka förneka,
    och det kan också tolkas som ett ställningstagande från din sida,
    ett mycket talande ställningstagande när det kommer från dig.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-12-18 12:22:12 följande:

    Jag hade instämt i din kritik om det var jag som startat diskussionen om C och KD politiker i en tråd om S. Men så är det inte.  


    Att medvetet välja att tiga kan likväl tolkas som ett sätt att försöka förneka,
    och det kan också tolkas som ett ställningstagande från din sida,
    ett mycket talande ställningstagande när det kommer från dig.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-12-22 01:52:27 följande:
    Du är nog ensam om att förstå varför det är intressant att diskutera en f.d centerpartistiskt politiker en tråd om S. Det är samtidigt beklämmande att du framstår som mer kritisk till en någon själv inte är misstänkt för brott men håller käft om SD politiker som begått sexuella övergrepp mot barn.
    Trådstarten:
    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?
    S har ett formellt samarbete med några partier, annars skulle man inte vara i regeringsställning.
    Självfallet är det då intressant och högst högst relevant att resonera om deras samarbetspartners. Det är ju givet att korkade samarbetspartners kan spilla över på regeringspartiet Socialdemokraterna och därmed påverka hur mycket de kan minska.
    Givetvis kan det också vara intressant resonera om andra partier, t ex hur mycket ett annat parti kan komma att öka när S minskar.

    Jag tror inte trådstartaren har ombett dig KillBill att bestämma vilka detaljer, vilka partier, vi inte får resonera om i tråden?
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Anonym (hehe) skrev 2020-12-23 17:13:29 följande:
    Man kan väl säga att om man samarbetar med researchgruppen så har man en skruv lös, vilket stämmer bra på såväl SD och Expressen.

    Det är amazing att alla medlöpare tror att man som borgerlig ska försvara SD i precis alla lägen. Helt makalöst faktiskt. Jag skiter väl fullkomligt i om SD haft samröre med vänsterextremister. Konstaterar bara att media som anlitar dem knappast kan kalla sig borgerliga.

    Alla partier samarbetar ju med SD mer eller mindre. Är väl inget konstigt med att samarbeta i frågor där man delar syn.
    Och det är så typiskt för väldigt många journalister och andra vänstermänniskor att komma dragande med att om man inte röstar vänster så stödjer man SD. Ett helt obegripligt korkat propaganda-argument.

    En otroligt stor majoritet av alla journalister är väldigt vänstervridna, det gäller nästan oavsett var de arbetar.
    Så även väldigt många journalister på Expressen är sannolikt indoktrinerade, väldigt enögda och står långt till vänster.

    Flera ganska högt profilerade journalister verkar ju tom vara kommunister, eller står för sådana idéer.
    Man kan ju undra om de är helt historielösa?
    Ena sekunden är de extremt kritiska och mot nazismen (vilket självfallet är helt rätt!) för att i andra sekunden hylla rent kommunistiska idéer och då har man helt glömt, eller på sant vänstermanér så väljer man att blunda, dölja och förneka, att kommunismen har mördat och förtryckt fler människor än nazismen.

    Kommunismens mördande och förtryck fortgår än i dag på flera platser i världen, vilket man knappast kan säga om nazismen. Likväl stödjer många journalister och vänstermänniskor kommunistiska idéer, eller döljer och förnekar aktivt dess förtryck, samtidigt som man på ett rabiat sätt fortsätter att kritisera nazismen som i jämförelse knappast ens förekommer i dagens moderna samhälle.
    Även bland många människor som kallar sig Socialdemokrater, även högt uppsatta i partitoppen, förekommer samma fenomen. 
    Hur kan man vara så indoktrinerad och enögd att man sväljer vilken propaganda som helst? Särskilt journalister borde väl vara lite mera upplysta nu för tiden?
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    KillBill skrev 2020-12-23 18:22:16 följande:
    Kvalificerat svammel det finns inga journalister eller politiker (bortsett från några extremistiska undantag) som stödjer kommunism.

    "Likväl stödjer många journalister och vänstermänniskor kommunistiska idéer,


    eller döljer och förnekar aktivt dess förtryck"

  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Maya84 skrev 2021-01-29 03:27:35 följande:
    Varfor är detta något värt att ens diskutera? En man porrsurfade. Oj, han är som alla andra miljoner män i Sverige. 
    Råkade gora bort sig och delade nåt han inte skulle.
    Var det barnpornografi eller våld gentemot kvinnan? Om inte, vad är grejen med detta?
    Men om politikern hade varit M eller SD, hur hade du reagerat då?
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Missermajser skrev 2021-01-29 09:28:57 följande:
    Läste nån stans att det var manga/anime porr gällande sossen i Uppsala. Tecknat alltså.... Jag skulle inte blivit upprörd eller brytt mig. Det finns så mycket konkret i M och KDs politik inklusive grova sexbrott att fokusera på gällande dem.
    Du missade: Om politikern hade varit SD..?

    Nu var ju min fråga inte riktad till dig, men jag uppskattar ändå att du svarade för jag tycker ämnet är intressant..

    Vad tror du Misse om folk i allmänhet, reagerar man väldigt olika om det rör politiker som tillhör "mitt" parti eller ett motståndarparti?
    Eller tror du att folk i allmänhet generellt är opartiska i sina omedelbara och spontana bedömningar?
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Missermajser skrev 2021-01-29 10:33:34 följande:

    Ja, jag glömde bort SD i farten.


    Svårt att yttra sig om andra men jag tror man reagerar på brottet/förseelsen först sedan kanske vem de är. 


    Jag skiljer mig nog lite från allmänheten eftersom jag inte hyser förväntningar om att politiker ska vara moraliska förebilder(tror inte sådan moralisk elit existerar). Med det menar jag förstås inte att man ska ignorera missbruk av förtroenden. 


    Eftersom jag är rätt långt till vänster så håller jag med högerkanten om vissa retoriska delar som att inte acceptera kriminalitet och droger. I övrigt vill jag ju heller inte att det medvetet fylls på med folk så att det hela tiden är överskott på arbetskraft samt för hög belastning på välfärden. 


    Det är dock för låglöneklassen och alla som kämpar hederligt skull jag tycker detta. För att vi ska ha en bra välfärd och möjligheter för alla att komma på fötter även när det gått snett från början.


    Just nu representerar inget parti mina socialistiska åsikter fullt ut så därför skiter jag i representanterna på båda sidor men ibland håller jag med S och V. Jag tänker inte hoppa över till höger för eftersom deras syften med agerandet mot kriminalitet och för stor invandring är andra än mina. Då låter ju jag politiken forma mig istället för att jag som väljare får forma politiken. Båda sidor är rätt pinsamma så jag blir nog mest trött på både budbäraren och budet.


    Tack för ditt uttömmande svar.
    Jag hade redan bedömt att du skiljer dig från folk i allmänhet, eller åtminstone själv anser dig göra det?, därav min fråga till dig.
    Du valde att i huvudsak svara med dig själv som utgångspunkt. Dock tycker jag att du mest gled undan och inte riktigt svarade på hur just du skulle bedöma att folk i allmänhet, eller väljare då, klarar av att göra en spontan opartisk bedömning?

    Du förstod varför jag frågade och därmed vad jag tror.
    Sannolikt tror du ungefär samma som jag, men du ville inte ge ett rakt svar i det här sammanhanget, av förståeliga skäl.

    Du brukar parata om låglöneklasser och att löntagare utnyttjas.
    Men om det resonemanget ska ha någon bäring så måste man se Sverige som en isolerad del av världen, typ som en egen isolerad ö.
    Sanningen är ju att i ett internationellt perspektiv är lägsta lönerna i Sverige bland de allra högsta i världen och att löntagare i Sverige generellt har bland världens bästa skydd och villkor för arbetare. Vi har omfattande och tydliga lagar, t ex arbetsmiljölagar, och vi har kollektivavtal, som är bland världens "bästa" och som i väldigt många fall nästan helt saknas i många andra länder.
    Det tror jag att även du är medveten om?

    Det finns undantag även i Sverige, med slavlöner och riktigt dåliga villkor. Det är fruktansvärt och något som verkligen ska bekämpas. Jag känner väldigt många Svenska arbetsgivare/löngivare och ingen, inte en enda!, vill att löntagarna ska utsättas för detta.
    Men i dessa undantag, med slavliknande förhållanden, handlar det ju alltid om KRIMINALITET. Sannolikt till 99% handlar det om internationell kriminalitet och har inget att göra med Svenska löngivare. Kriminalitet, som du mycket riktigt skriver, ska vi inte acceptera.
    De i jämförelse väldigt få undantag som finns har alltså ingenting att göra med normala arbetsgivare och det normala näringslivet i Sverige. Även detta tror jag att du egentligen är medveten om?

    Om Sverige ska ha ännu högre löner och ännu bättre villkor för de med lägst löner, hur går det då med din idé att vi inte ska fylla på med folk från övriga världen?
    Om de redan relativt höga lägsta lönerna i Sverige blir ännu mycket högre så kommer det väl innebära att ännu fler söker sig hit från främmande länder? Är det du, eller vem är det, som ska stå vid gränsen och stoppa dem som vill in i Sverige? Hur skulle det kunna bli möjligt att reglera detta, att politiskt och även rent praktiskt stänga Sveriges gränser?

    Om vi generellt ska kunna få höge löner i Sverige så måste konsumenten/kunden vara beredd att betala mera. Konsumenterna måste t ex sluta att handla produkter tillverkade i Kina.
    Kommer du Misser, andra kunder, Sveriges konsumenter vara beredd betala mycket mer än våra grannländer och övriga världen, alltså betala mer för samma varor och tjänster?
    Företagens intäkter kommer alltid från en betalande kund. Inget företag har en egen sedelpress i källaren utan alla intäkter kommer från kunderna. Det är alltså alltid kunden/konsumenten som betalar löntagarnas löner, inte arbetsgivaren/löngivaren som du felaktigt ibland tycks tro. 
    Är det din verkliga uppfattning att Sveriges konsumenter vill betala mycket högre priser än andra konsumenter i vår omvärld?

    Jag vet att enligt dina egna socialistiska åsikter (ditt ordval) så förutsätter du att det INTE är konsumenten som betalar. Men i min värld är det bara en utopi. Hur ska du kunna få någonting att fungera om inte människors naturliga behov ska få styra?
    Det har ju testats historiskt gång på gång, att staten eller någon annan överhet ska styra i stället för att människorna och de mänskliga behoven ska få styra, hittills har inget exempel ens varit i närheten att lyckas. Jag är helt säker på att dina egna socialistiska åsikter inte heller kan fungera och sätta sig över mänskliga behov och människornas vilja och strävan att få sina behov tillgodosedda.
    Alltså blir det ändå människornas behov och att få dessa behov tillfredsställda som alltid kommer att styra. Som tur är så är det inte vare sig socialistisk överhöghet eller näringslivet som styr.
    Det innebär självfallet att det är konsumenten som betalar.

    Allt annat, och det som du önskar dig i dina egna socialistiska åsikter, är bara ren utopi.

    I övrigt är du och jag väldigt överens i vissa delar, särskilt gällande att båda de politiska sidorna är rätt så pinsamma.
  • Anonym (S vill inte minska kriminaliteten)
    Jonnynilsson skrev 2021-01-29 10:59:43 följande:

    Lång tråd det här. Men ju mer jag funderar ju mer kommer jag fram till att den stora vattendelaren blir migration och brott/straff.

    Om inte mesarna i sittande regering vaknar upp kommer man att förlora stort på totalt misslyckad integrering av nysvenskarna.

    Samt att man fortfarande tror på låga straff och straffrabatt vilket underlättar för gängkriminella att fortsätta sin verksamhet.


    Du vet väl att sittande regering, med framförallt Socialdemokraterna, sitter där och har så pass stort väljarstöd, tack vare nysvenskarna.

    Flera valundersökningar, sannolikt även S och MP egna interna undersökningar, visar att deras allra starkaste områden är Sveriges utanförskapsområden och de övriga valkretsar där nysvenskar är tydligt överrepresenterade.
    Vissa undersökningar visar ju att S, MP och V tillsammans har mer än 80% (!) av rösterna i sådana valkretsar.
    Om S bara hade ungefär lika många röster bland nysvenskar som bland "gammelsvenskar" så skulle man sannolikt inte sitta i regeringsställning och skulle vara långt ifrån att vara Sveriges största parti.

    Detta kanske också förklarar varför S, MP och V så mycket värnar om dessa grupper, varför man inte vill göra något radikalt åt kriminaliteten och samhällsproblemen eftersom det direkt skulle drabba väldigt många väljare i dessa speciella områden, grupper och klaner vilket skulle få till följd att S och MP inte skulle sitta i regeringsställning.
    Sannolikt har klansamhället en tydlig inverkan då man inom klaner röstar precis så som klanledarna har bestämt. Om man överhuvudtaget röstar så hänger det samman med vad klanledarna har bestämt, annars blir det i princip inget valdeltagande alls inom klanen.
    Det finns ju t ex vittnesmål från valarbetare som beskriver hur mannen har ombesörjt röstsedeln som kvinnan lämnar in.
    Så det nya Sverige, med utanförskapsområden och med samhällsproblem, med klansamhällen och utbredd kriminalitet, avgör i  väldigt hög utsträckning utfallet i antal röster och därmed vilken regering vi har. 

    Därmed också tveksamt om demokratin fungerar i vårt nya Sverige?
    Det är i vart fall väl känt att demokratin inte existerar överhuvudtaget i klansamhällen och många menar att demokratin knappast fungerar i alls våra utanförskapsområden.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?