Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Digestive skrev 2024-01-25 10:30:29 följande:

    Att vänstern kan ha så mycket att säga om att statsministern blir uppmärksammad på samma vis som Stefan Löfven på sin 60-årsdag. 


    Det ingår i konceptet "Allt regeringen gör är fel och vi har maktabstinens men vill inte medge det öppet"
  • Mentat
    Digestive skrev 2024-01-31 10:08:58 följande:
    Hur ska det överhuvudtaget realiseras? - tänk bristyrken som exempelvis lärare, sjuksköterska eller poliser i yttre tjänst.

    Det går inte att trolla fram yrkesutövare som täcker upp hålen som skulle uppstå under arbetsveckan på flera yrkesområden men det kanske är tanken att det bara ska gynna vissa.

    Jag hade gärna sett modellen bakom sådana förslag.
    Modellen är "Hur kan vi köpa röster?"
    I verkligheten vore det en katastrof om det genomfördes.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-02-10 14:45:00 följande:

    Argalena satte sin heder i pant för en person som hon kort därefter tvingades sparka.


    Jag noterar att Aftonbladets ledarsida har förbigått de senaste turerna kring El-Haj med största möjliga tystnad.
  • Mentat
    klyban skrev 2024-02-10 20:09:58 följande:
    Inte alls :lol:
    Inte? Vänligen ge mig då en länk till var de skriver om El-Haj efter att det framkommit att han försökt ingripa i Migrationsverkets handläggning och slutligen förverkat sitt förtroende inom partiet. I skrivande stund hittar jag inget bland AB:s ledartexter
  • Mentat
    klyban skrev 2024-02-12 01:09:10 följande:
    De har berättat om detta, så vad menar du ens?
    Läs inlägg #8909 igen, jag skriver uttryckligen att det är Aftonbladets ledarsida som ignorerar de senaste turerna kring El-Haj - vilket du har förnekat i två inlägg nu.

    Så länge (s) ville försvara El-Haj var ledarsidan snabb med att rycka ut till hans försvar med sin sedvanliga språkbehandling, t.ex. Attackerna mot Magdalena Anderssons tårar sätter ny bottennivå (aftonbladet.se) eller Kristersson med hink och spade i riksdagen (aftonbladet.se)

    Det här är din chans att bevisa den överlägsna saklighet du så ofta berömt dig själv för. Allt du behöver göra är att läsa innantill och bemöta det andra faktiskt skriver och inget annat. Alltså: Var har ABs ledarsida kommenterat det faktum att (s) inte har förtroende för honom längre och att El-Haj numera är vilde i riksdagen?
  • Mentat
    RebeckaZ70 skrev 2024-02-12 12:30:07 följande:

    Så då fick hamas sin första svenska riksdagsledarmot, tacka S för den presenten.
    El Hamas lämnar S men staanr i riksdagen. 


    Vi får väl se om han går över till Nyans. Det skulle snarast förvåna mig om han inte gör det.
  • Mentat
    klyban skrev 2024-02-12 16:32:16 följande:

    Inte förnekat något, jag vet AB har skrivit om detta och det är allt jag sagt.
    Du verkar ha det rätt jobbigt med sakligheten och försöker låtsas bort saker som berättar något annat än agendan.


    Tack. Därmed får nivån på både sakligheten och läsförmågan anses väl bevisad!
  • Mentat
    klyban skrev 2024-02-12 16:59:20 följande:
    Jag konstaterar fakta att AB har återgett detta i sin tidning, så tack själv.
    Vilket jag aldrig har förnekat...
  • Mentat
    klyban skrev 2024-02-12 18:08:10 följande:

    Det är dock vad andra gjort och jag har sakligt berättat för dom att de har fel.
    Och som också är korrekt påstående.


    I så fall föreslår jag att du berättar för dessa personer när de har fel och inte blandar ihop dem med mig. Du skrev svar till mig och förnekade att Aftonbladets ledarsida hade hållit tyst om El-Hajs senaste blamager, i inlägg #8910. I skrivande stund har de fortfarande inte nämnt något om det.

    Om det var ett misstag, medge det som alla ändå kan läsa. Om du inte klarar av att inse skillnaden mellan ledarsida och övrig rapportering så säger det mycket om din läsförståelse. Tja, det gör det nog ändå...
  • Mentat
    K Markatta skrev 2024-02-15 19:01:48 följande:
    Haha... Henrik J är ju annars noga med att i början av varje video förklara att hans verksamhet helt och hållet finansieras av frivilliga bidrag från tittarna.

    Magdalena (S): Min fråga är bara vem finansierar honom? Han har ju en studio och sitter och har tid att göra det här. Var kommer pengarna ifrån?

    Reporter: Vad tror du?

    Magdalena (S): Jag vet inte. Jag har ingen aning.
    (s) kan inte bemöta HJ:s argument, så de provar smutskastning, Det har varit framgångsrikt förr.
  • Mentat
    KillBill skrev 2024-02-18 11:14:23 följande:
    Jag tycker inte att det var bra att Magdalena Andersson tog upp Demagogen Henrik Jönsson i SVD intervjun (politiker bör inte debattera enskilda opinionsbildare och journalister). Det är också onödigt att ge demagogen Henrik Jönsson mer uppmärksamhet. Det är dock inte sant att hon insinuerade att han var en del av en rysk påverkanskampanj. Däremot har Henrik Jönsson själv pekat ut andra opinionsbildare för att vara del av ryska påverkanskampanjer. 

    Så länge som högern fortsätter att ljuga vinner man inga trovärdighets poäng..
    Fast det säger ju HJ inte. Han påpekar att bl.a. Gazprom har mutat sig till inflytande i olika europeiska länder, t.ex. Belgien, men det behövs inte i Sverige så länge det finns aktivister som på ideologiska grunder är beredda att äventyra Europas planerbara energisystem.

    Jag vet inte om du har fått bilden med dess text från någon annan, jag förutsätter det, men den som vill gå till källan kan själv se HJ:s video på 
    ">PUTINS VÄRLD ? Hur klimatrörelsen gav Ryssland makten (youtube.com)
     
  • Mentat

    Jag får ett mycket starkt intryck av att varken KillBill eller Padirac har brytt sig om att titta på videon. Bilden kanske sprids som ett "meme" på vänsteridelogiska sidor? Jag går dock till källan.

  • Mentat
    KillBill skrev 2024-02-19 08:41:30 följande:
    Ge dig. Jag har sett videon. Bilden är ett klipp från videon.
    Jag har aldrig ifrågasatt att bilden är tagen ur videon. Det jag skrev om i inlägg #8954 var sammanhanget, vilket man inte får ur en enstaka bild.

    Det är ju trevligt om du ser HJ:s videor i alla fall, fortsätt gärna med det!
  • Mentat
    KillBill skrev 2024-02-20 13:00:49 följande:
    Varför sprider du denna desinformation ?  Förstår du inte att det kan vara lämpligt att kolla upp sammanhanget först? Det är ohederligt och fult ..
    Det här kommer alltså från den som klagade i högan sky över att jag gav sammanhanget till hennes bild från Henrik Jönssons video... Drömmer
  • Mentat
    KillBill skrev 2024-02-20 14:31:58 följande:

    Du kan inte snacka bort att Henrik Jönsson insinuerade kopplingar mellan Kreml och  Greta Thunberg och den f.d. generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund Anne Ramberg..


    Huruvida bilden gav ett korrekt intryck eller inte kan var och en bedöma själv genom att använda sig av den exakta referens jag gav till varifrån bilden var hämtad, något du inte gjorde.

    Det var dock inte poängen just nu. När det gällde HJ klagade du på att jag gav eventuella läsare ett sammanhang. Nu klagar du på att folk inte tar reda på sammanhanget. Kort sagt: Självmål.

    Jag är mest förundrad över att du inte inser själv att din debattstil är kontraproduktiv. Ingen som inte redan är djupt övertygad om att en borgerlig regering är orsaken till allt ont som kan drabba folk tar ju något du skriver på allvar. Ibland kan du säkert ha en poäng, ingen är ju perfekt och inte heller vår nuvarande regering, men ingen tror på det du skriver ens då eftersom vi är vana vid att du ropar på vargen.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-06-03 15:03:41 följande:

    Liten påminnelse om vad S står för:


     


    Tre år efter ayatolla Khomeinis maktövertagande hävdade Olof Palme i en debattväxling med Gösta Bohman: "De bygger upp sina demokratiska institutioner med pedantisk noggrannhet."


    Så bra det blev. Kräks


    Det säger nog snarare något om teokratin Iran. En källa är Dagens citat ? Sundsvalls Tidning så det är inte bara något som flyter omkring på Twitter. Palme levde inte länge nog för att se dagens diktatur, 1982 fanns det kanske fortfarande hopp - Shahen var inte direkt demokrat så Palmes galna uttalande är inget jag vill lasta dagens (s) för.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-06-03 16:27:14 följande:
    1982 var det nog uppenbart för alla utom de mest inskränkta revolutionsromantikerna vad den "islamska revolutionen" inneburit. 
    Jag medger gärna att jag inte riktigt minns hur snabbt de diktatoriska styret i Iran utvecklades. Det var ett tag sedan...
    Oavsett vilket vill jag inte lasta dagens (s)  för galenskaper för 40 år sedan, Pierre Schori har säkert uppvisat långt större dyrkan för Castro och betydligt senare så han vore nog ett bättre exempel på det du vill visa.
  • Mentat
    KillBill skrev 2024-06-27 12:46:05 följande:
    Som LO medlem anser man självklart att det är bra att det egna fackförbundet har möjlighet att påverka politiken. Varför skulle man tycka att det var dåligt?
    ,
    Jag var med i facket hela mitt yrkesliv och var glad över att det inte var LO utan ett fackförbund som ägnade sig åt att företräda mig i frågor visavi arbetsgivaren och överlät politiska frågor till politikerna och partierna!
  • Mentat
    klyban skrev 2024-06-29 12:43:35 följande:

    Dock så är folk inte riktigt med i LO, även om de är kopplade och hjälper de lokala förbunden.
    Så rent tekniskt så är du inte ens med i LO, även om det fack du är med i är kopplade till LO.


    Och dessa förbud håller inte på med politik som du beskriver det.
    Inte där jag är i alla fall.


     


    Är detta något du inbillar dig menar du?
    Och säger inget om LO, de är mer politiskt aktiva.
    Och självklart som med SD kommer de aldrig stödja, då SD är inte till för arbetaren, utan arbetaren är bara fåren de vill ha.
    Faktiskt rätt perplexad att arbetaren ens vill vara i SD och med tanke på hur ointresserade de är av arbetaren.


    Om du vill märka ord hade det varit mer lämpligt som svar på Kill Bills inlägg då det var denne som tog upp "LO medlem". Jag förstod vad som menades.

    Min tid som medlem i facket hade noll och intet med (sd) att göra - allt handlar inte om dem!
  • Mentat
    klyban skrev 2024-06-29 13:32:48 följande:

    Ja, jag förstår vad LO medlem är för något, men sen drog du in politik och då får man vara mer preciserad.
    Men verkade som det gjorde ont.


    Och SD var bonusen och hur en del inbillar sig SD står för arbetaren, vilket inte stämmer, dock är det fåren de vill åt för egen och personlig makt.


    Tvärtom, jag drog in att mitt fackförbund INTE ägnade sig åt politik. (sd) är fortfarande totalt irrelevant visavi mitt inlägg.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?