Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    mari123 skrev 2023-02-03 03:51:34 följande:

    FAST S ökar väl hela tiden? Man läser ju dagligdags om hur folk vill tillbaka till S-tiden för det är ju nya regeringen som orsakat höga elpriser och oro ute i förorterna.


    Ironi i skrift är ofta svårt men det där var ett riktigt roligt inlägg!
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2023-02-09 10:44:28 följande:
    Finns säkert intressanta personkopplingar och pengaströmmar att titta på men att göra dåliga affärer, även med flit, är inte nödvändigtvis olagligt.
    Om det är med flit, borde det inte då falla under rubriken "Trolöshet mot huvudman"? Det svåra är väl att bevisa uppsåtet i en domstol, hur uppenbart det än kan te sig för en utomstående betraktare.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-08 16:42:30 följande:
    Om det är problem för S att en av deras politiker varit på ett möte med en person som i sin tur har haft haft samröre med Hamas så borde det vara ett Problem för M när partiledaren skakar hand med Erdogan som är förtrogen med Hamas.

    Nedan ser ni bild på när Erdogan skakar hand med ledaren för Hamas. Det finns andra bilder där de ses kindpussas.

    apnews.com/article/europe-middle-east-elections-hamas-gaza-c748ed6d65f3e30fb3e7eaf47deda7a7
    Kanske inte ett så väl valt exempel. Kristersson är så illa tvungen att skaka hand med Erdogan om vi skall kunna få Natomedlemskapet klart. Erdogan utövar utpressning snarare än att Kristersson är förtjust i honom på något sätt.

    Jag tror inte att (s) som helhet gillar Hamas men de har stort stöd av diverse muslimska grupper där det nog finns sådana sympatier - eller har åtminstone haft. Nyans kanske tar över de väljarna.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2023-10-09 13:43:01 följande:

    Tung såsse i Umeå kallar dödandet av barn för "legitima mål".
    Detta pågår över hela Sverige. 

    Hur kan normala svenskar sympatisera med S?


    Nåja, särskilt tung post har han knappast. Däremot verkar han inte ha så mycket förstånd heller. Det finns inga bosättare i Gaza och de som mördades av Hamas var vanliga civila och inte bosättare.

    Vi får väl se om partiet accepterar hans antisemitism eller om uttalandet får konsekvenser.
  • Mentat
    klyban skrev 2023-10-12 00:16:08 följande:

    Då är du i fel tråd FULLSTÄNDIGT.


     


    Bra du berättade detta, så varför skriver du detta medvetna felet.
    Eller fattar du inte att tråden inte är om V?
    Eller försöker du polarisera, för det berättar du är illvillig för den sakliga diskussionen.


    Du ställde en fråga och fick svar. Att svaret inte passade dig är en helt annan sak.

    Länken är postad i tråden om vänsterns antisemitism så du behöver inte oroa dig för att jag skulle vara off topic, något du givetvis aldrig skulle vara.
  • Mentat
    Anonym (jaha) skrev 2023-10-12 14:08:14 följande:

    Det skadar nog inte att återigen påminna  högermuppar om allt dessa hemska "sossar" som de så gärna gnäller om gett dem... låt oss tita lite på hur högern röstat genom åren och fundera lite på hur Sverige hade sett ut om dessa sossar inte existerat.


    (Lång lista)
    Jo, den där listan är rätt vanlig bland vänstersympatisörer som inte är så noga med källkritiken. Oftast handlade det om att man hade egna förslag som man tyckte var bättre, exempelvis semesterlagen där man menade att det skulle avgöras av arbetsmarknadens parter på samma sätt som lönerna. Vi har ju t.ex. ingen lagstadgad minimilön i Sverige, vilket man har i många andra länder.

    Rösträttsåldern sänktes inte 1941 så antingen är den posten tagen ur tomma luften eller så var det en majoritet i riksdagen som tyckte det var ett dåligt förslag. Nu när vi har facit vet vi också att det var helt rätt att säga nej till ATP eftersom det systemet höll på att braka ihop redan efter 30 år och vi var tvungna att skapa ett nytt pensionssystem. Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön hade skapat en inflationschock och varit totalt förödande för vår internationella konkurrenskraft. Jobba gärna sex timmar med lön för sex timmar. Löntagarfonderna var ju för väl att vi slapp, där gjorde (m) en utomordentlig insats! Kjell-Olof Feldt höll tydligen med. Etc, etc. 
  • Mentat
    Anonym (Jaså!) skrev 2023-10-12 14:12:52 följande:
    Så dumt förslag att man baxnar! Vi har väl yttrandefrihet i Sverige?!! Är det inte så det låter från er extremister när man ska bränna koraner och hetsa mot muslimer? YTTRANDEFRIHET! Dessutom har den palestinska flaggan inget med Hamas att göra
    Att fira det besinningslösa mördandet av israeler är direkt motbjudande. Med det sagt håller jag med dig, man måste få uttrycka också motbjudande åsikter.

    Fast att palestinska flaggan inte skulle ha något alls med Hamas att göra är att sträcka det litet långt, firandet i bilkaravaner var knappast pga att Mahmoud Abbas hållit tyst....
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-14 13:47:45 följande:

    Nalin är muslim och socialdemokrat.  Det här är bra.


    Ja, Nalin Baksi är bra. Hon står upp för vad hon tror på också när det inte sammanfaller med vad partiledningen tycker, även om det förstås oftast gör det. Hon har min fulla respekt, även om jag normalt sett inte håller med henne.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?