Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2020-11-16 11:56:56 följande:

    Det är rätt sorgligt att bevittna hur du beter dig. Du borde självklart be om ursäkt för din publicering av den manipulerade bilden.


    Utan att lägga några värderingar i bilden, varför skulle den vara manipulerad? Eller menar du helt enkelt bara "beskuren"?
  • Mentat
    KillBill skrev 2020-11-18 21:29:28 följande:
    Din slutsats?  Det låter som att du har en idé om vilken minut och sekund som bilden förekommer.   Berätta så fortsätter vi diskussionen efter det. 
    Tidsangivelsen gav du ju själv, 47:45. När jag nu studerar dem närmare ser jag att bilden i #4727 verkar vara manipulerad, ja. Den i #4729 verkar mera rimlig och var väl den jag undrade över. Jag tillhör inte dem som hetat upp mig över att hon tar en selfie så jag tittade nog inte tillräckligt noga första gången, fel av mig.
  • Mentat
    RebeckaZ70 skrev 2020-11-19 07:38:23 följande:
    Jag tillhör ju den generation som kanske tycker att det är fjortisaktigt att ta selfie på jobbet, särskilt om andra tittar på. Har inte studerat bildruta för bildruta för att se om någon bild är manipulerad och tänker inte ödsla tid på det heller.
    Jag har aldrig förstått fenomenet med selfies över huvud taget, vare sig det är på jobbet eller annars. Jag dömer dock inte ut henne såsom minister för den sakens skull.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2020-11-20 11:38:25 följande:

    Hmm, mer än fem år sen Suffering startade den här tråden med frågeställningen "Hur lågt S kan sjunka".

    Enligt Sifo var stödet i opinionen då 25,9 procent för S medan det idag  ligger på 26,4. Om den minskningstakten håller i sig så ökar stödet för S med 10 procentenheter per sekel och sisådär 2700 någon gång uppnår partiet 100 procent.

    Tidigare i den här tråden har ju forumets fråmsta matematiker modell SD-krämare argumenterat för att ett parti kan få mer är 100 procent av rösterna, så på 3000-talet kommer S att ha fler röster än det finns väljare.

    Ja, under förutsättning att matematiken blev till ett mysterium för SD-krämarna någon gång under mellanstadietiden i grundskolanSkrattande


    Nåja, enligt sammanvägda resultat från flera institut låg (s) i maj 2015 på 26,8% medan "idag", dvs novembermätningen enligt samma diagram ger siffran 24,8%. (Se https://val.digital/History/ )
    I mars 2015 hade (s) dessutom redan varit i utförsbacke ett bra tag. Nu vill jag inte ge någon specifik ålder på när man inser att opinionsundersökningar alltid har en viss felmarginal och att man inte kan dra ut trender på det viset som  FDFMGA gör men han verkar inte ha nått dit...
    Det tycks finnas ett stöd för (s) som inte har någon tendens att signifikant gå under 25%. Jämfört med att man långt in på 90-talet var ett parti som låg på 40-45% så är det ändå en rejäl omritning av den politiska kartan. Det är också en påminnelse om att stöd för olika partier kan växla väldigt mycket - både upp och ner.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2020-11-20 13:50:50 följande:
    Hmm, jag gissar att du var för allvarlig när du läste min text.
    Beklagar om jag tolkade dig fel. Det är inte alltid lätt att veta om du är ironisk eller bara hånfull.
  • Mentat

    Nu är det ju på intet sätt säkert att det påverkar opinionssiffrorna men jag undrar litet hur Löfven tänker när han först håller ett tal till nationen där han betonar vårt eget ansvar, att vi skall skjuta upp och avstå från sådant som inte är nödvändigt, därefter hör hur Morgan Johansson har fått klä skott för att han gav sig ut i julhandeln. Efter allt detta tänker alltså Löfven att "det är säkert helt OK om jag tittar inom Gallerian, ingen känner väl igen mig?" eller något ditåt.

    Hur kan det ha framstått som en god idé?

  • Mentat
    KillBill skrev 2021-10-31 08:49:00 följande:
    Jag vill tillägna Rataxes ett bibelcitat som jag anser är passande i detta fall. 
    Rataxes skrev 2021-10-30 13:28:27 följande:
    Om en vecka så slipper vi den ynkligaste statsminister den här kebabmonarkin haft sedan Gustav den IV:s dagar.

    Men kommer det att bli bättre med en annan ljugande såsse på den posten?

    Knappast...

    Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga? (Matteus 7:3)


    Passande, ja. Det kan dock tillämpas på väldigt många fler skribenter.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2021-11-01 09:26:06 följande:
    Först SS(U)

    Sedan tidningen Arbetet.

    Nu LO.

    Det vi ser inom Socialdemokratin nu är samma process som M inledde när de bytte från Reinfeldt till AKB.

    Men en ny ledning kan man förändra sin policy. 

    S ligger efter men inom två mandatperioder kommer de att samarbeta öppet med SD.
    Det är fascism och hot mot demokratin ända tills (s) gör det...
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?