Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2021-11-01 17:21:27 följande:
    Det är få förunnat att leva i den värd där pension är en fascistisk och antidemokratisk fråga 

    Tomte
    Jaha, så det är helt OK att samarbeta i frågor där man tycker något så när lika?
    Quod erat demonstrandum...
  • Mentat
    KillBill skrev 2021-11-01 17:40:21 följande:

    Nu finns det inget samarbete utan det är ett falskt påstående som är en del av den blåbruna demagogin.


    Invektiv som "brun" kan du rikta någon annanstans om du vill ha något som liknar en debatt.
    För all del, vi kallar det inte samarbete då utan bara att man lägger fram sådana förslag där man vet att (sd) kommer att stödja det? För all del, det finns ju prejudikat på det: Dels när (s) var de första att mot traditionen att budgeten tas som en helhet bryta ut frågan om värnskatten ur Alliansens budget och dels när (v) lade misstroendevotum mot Löfven.
    I båda fallen förlitade man sig på (sd):s röster för att få igenom sina förslag. (m) och (kd) kan göra detsamma.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-09-05 18:49:44 följande:
    Vilken dumdum-nivå är man på om man inte förstår att det inte finns några områden där  "S nästan har 100% av rösterna."

    Har du ingen känsla alls för vad som är fakta och vad du bara snor ihop uppe i ditt eget huvud? 
    Inlägget du svarade på säger inte "100%" utan "Men det är inte så svårt då vi har områden där majoriteten är utomeuropeiska invandare eller barn till dem. Där även nästan alla rösta rött."
    Ett av Malmös mest invandrartäta områden är kvarteret Herrgården i Rosengård. Valresultatet 2018 gav (s)+(v) litet drygt 89%: Herrgården - Röster - Val 2018
    J
    ag har inte brytt mig om att kolla utsatta områden runt Göteborg eller Stockholm, det här räcker för att belägga påståendet om att "nästan alla röstar rött" i minst ett område med mycket hög andel "utomeuropeiska invandare eller barn till dem".
    Men för all del, kika gärna vidare på andra områden som figurerar i nyheterna.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-09-05 20:46:41 följande:
    Hoppeliskutt! Här kommer lilla du utan att känna till att det galna påståendet kom lite tidigare. "S nästan har 100% av rösterna" var det sagt och exakt så.

    Och många av dessa röster har de fått genom att "lura" folk som inte har en aning.... Jo, det är hög nivå på argumentationen
    Jag har inte läst igenom hela tråden, nej. FL:s format inbjuder ju inte direkt till det. Så länge man säger "nästan alla" är påståendet i alla fall korrekt. Jag har ju svårt att tro att någon på allvar menar bokstavligen 100%, det vore i alla fall helt galet givetvis.
  • Mentat
    Det är alltid bra med fakta. SCB:s Excelark går ju lätt att kopiera och sedan komplettera med %-angivelse per parti. Det senare har valmyndigheten men där får man ta ett valdistrikt i taget så SCB är ju bra på det sättet.
    Tyvärr var det för mycket data för att Excel skulle kunna acceptera att klistra in det men i Stockholm visade det sig att (s) + (v) hade 81-87% i Rinkebys fem valdistrikt. Den intresserade kan ju roa sig med att göra motsvarande övning för andra valkretsar. Andelen är i varje fall hög i de utsatta områdena, så mycket är ju helt klart.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-09-05 22:38:44 följande:
    Nästan 100% är inte detsamma som nästan 59%. Det är nästan 40% ifrån i området i fråga.

    Dessa ständiga överdrifter gör ju all seriös debatt omöjlig.
    Absolut inte. En seriös debatt förutsätter att man visar motparten en viss respekt. Om ni hade diskuterat något område med 59% så må det vara en klar överrepresentation men det är inte i närheten av några 100%, det är helt rätt. Det område jag refererade till, Herrgården, visade dock på 89% för (s)+(v) vilket är bra mycket närmare.
  • Mentat
    Padirac skrev 2022-09-05 23:51:47 följande:
    Så du går från s till s+v nu.. vad är nästa revision i ditt anförande?

    Drömmer
    Det handlade alltså om att  "nästan alla röstar rött" i minst ett område med mycket hög andel "utomeuropeiska invandare eller barn till dem".
    Hur definierar du att "rösta rött"? Jag har inte ens tagit med det utpräglade vänsterpartiet (mp) så uppenbarligen försöker jag inte blåsa upp siffrorna. I mitt första inlägg i det nuvarande meningsutbytet, #7295, skrev jag klart och tydligt (s)+(v). 
    Vänligen läs innantill innan du kommenterar vad jag skriver, tack.
  • Mentat
    Padirac skrev 2022-09-06 08:22:52 följande:
    Så du går från S+V till S++MP nu?

    Tomte
    Suck. Jag vet inte riktigt varför du svarar mig när du inte bryr dig om att läsa vad jag skriver men någon dialog befrämjar det i alla fall inte.
  • Mentat
    klyban skrev 2022-10-12 15:06:29 följande:

    Vi undrar alla när de ska prata politik, för det har vi inte sett på åratal.
    Jag misstänker de kommer ha stora svårigheter med detta och genom en del av dom aldrig pratat sakpolitik i detalj NÅGONSIN.


     


    Och Nooshi är korrekt och hon hade inget med Regeringens att göra som varit, så varför det kopplas är en liten gåta.


    Det är ju helt riktigt att (v) inte var en del av regeringen. Jag tar för givet att du de närmsta 4 åren kommer att argumentera för att (sd) inte har något med regeringen att göra (under förutsättning att de, som det verkar, inte kommer att sitta i den)
  • Mentat
    klyban skrev 2022-10-12 17:11:43 följande:
    I andras världar är det fortfarande en gåta, vad har V med Regeringen att göra? 
    Mentat skrev 2022-10-12 17:06:33 följande:
    Det är ju helt riktigt att (v) inte var en del av regeringen. Jag tar för givet att du de närmsta 4 åren kommer att argumentera för att (sd) inte har något med regeringen att göra (under förutsättning att de, som det verkar, inte kommer att sitta i den)
    Att det blir en högerregeringen är ju en direkt orsak av SD röster, så hur tänkte du här menar du?

    Om (v) inte har något med regeringen att göra eftersom de inte satt i den så har i så fall, logiskt sett, (sd) inget att göra med en Kristerssonledd regering så länge de inte sitter i den. Alternativt var Anderssons regering direkt stödd på (v):s röster och i så fall är ju bägge del av regeringsunderlaget för respektive regering även om de inte sitter i den.

    Du är väl ändå konsekvent, eller hur?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?