Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Tina T) skrev 2022-10-12 17:22:21 följande:
    Nej, de kommer väl ha jättemycket med regeringen att göra. Kommer den här tråden att leva i fyra år? Hur gammal är den?
    Se mitt svar till Klyban. Om (sd) har mycket med en ny regering att göra så hade (v) på samma sätt en hel del med förra regeringen att göra. Jag försöker bara utforska om klyban har några principer i sin argumentation eller om det hela handlar om vilket parti som är ämnet för dagen.
  • Mentat
    klyban skrev 2022-10-12 18:23:02 följande:

    Så inga ministrar i den Regeringen, inga ordförande poster i utskott, är det detta du säger gäller SD?
    I så fall har vi redan passerat den punkten.


     


    Vill du försöka igen?


    Ergo: Noll principer, tydligen handlar eventuell koppling till en regering enbart om vilket parti klyban talar om. 

    Tack för klargörandet. Det var nog ingen överraskning för någon, men illustrationen var ändå tydlig.
  • Mentat
    klyban skrev 2022-10-13 12:14:58 följande:

    SÅ igen, du säger noll av dessa poster, för det är först där du får en poäng.
    Undra varför SD sitter i förhandlingar då om man ska tro dig, ditt resonemang faller på sin egen orimlighet och Vänster och det initiala påståendet.


    Så igen, vad har V och Nooshi med Regeringen och göra menar du?


    Och varför skulle hon inte få göra detta uttalande menar du?
    För nu ser det ut som alla som inte håller med SD är samma parti, så jag antar det är ditt tag på det hela OCH polarisering.


    Att inte kunna vara konsekvent och inte ha några principer är väl illa nog, att inte kunna läsa innantill på ett diskussionsforum som bygger på text är nog snäppet värre - såvida det inte bara är ett sätt att försöka flytta fokus från initialt nämnda faktorer. Du gräver ett djupare hål för varje inlägg du gör i det här meningsutbytet.

    Vad (v) har med regeringen Andersson att göra eller inte göra har jag explicit förklarat ovan. Notera gärna att jag inte stöder (sd).
  • Mentat
    Anonym (Tina T) skrev 2022-10-13 13:07:28 följande:

    Nu har jag inte följt den här tråden, men om varken Klyban, Mentat eller Tina T stöder SD borde det gå att ha ett utbyte om vänsterpolitik utan att blanda in SD? 


    Tyvärr verkar det vara så att vissa debattörer helt enkelt inte klarar av att diskutera utan att dra in (sd) i sammanhanget. Att man kan kritisera (s), (mp) och (v) utan att vara (sd)-sympatisör förefaller vara ett okänt begrepp.

    Det är synd, eftersom det så ofta dödar varje försök till dialog.
  • Mentat
    Anonym (Tina T) skrev 2022-10-13 14:16:23 följande:
    Jag upplever samma sak!
    Det jag undrar över är nog mest om avsikten är att ta död på all dialog genom att ständigt köra med en egen monolog eller om det är så att förmågan till dialog faktiskt saknas?
    Även när man absolut inte håller med en motpart i en politisk, eller annan för all del, diskussion borde det ju gå att föra en dialog där man har respekt för att det finns olika åsikter. Jag skriver "borde", eftersom jag upplever att det alldeles för sällan är så.
  • Mentat
    Anonym (Tina T) skrev 2022-10-13 15:39:17 följande:
    Tror du inte att det är en viss överrepresentation av både och på nätet?

    Alltså både fler personer som saknar förmåga till dialog och därför saknar personer att prata med i verkligheten, OCH en debatt-teknik där man försöker prata bort den andre, för att det är enklare eller roligare för stunden? 
    Tyvärr kan du nog mycket väl ha rätt. Vi ser ju diverse exempel på det på siten.
    Jag skulle ju uppskatta en dialog men med vissa skribenter är det i det närmaste omöjligt att få till.
  • Mentat
    klyban skrev 2022-10-13 18:52:02 följande:
    Så kommer det ta lång tid innan sakligheten med Nooshi och Regeringen kommer?
    Du fick den för länge sedan. Att du inte kan läsa innantill är inte mitt bekymmer och att tjata om saken visar bara på din egen oförmåga.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-11-26 15:07:44 följande:
    Här får jag faktiskt vara lite allvarlig. Jag såg en gång en lungröntgen på en avliden äldre kvinna (icke-rökare) som hade bott hela sitt liv på just Sveavägen och det var inget vitt alls, mest svart och bara pyttelite grått. Bara av att dra i sig bilgaser. Riktigt skrämmande!
    Det var säkert tragiskt men om hon var äldre och alltid har bott på Sveavägen finns det åtminstone två faktorer man bör fundera över som kan ha bidragit:
    1) Man eldade husen med ved förr i tiden, vilket gav stora mängder sot och partiklar i luften. Exakt när man slutade med det är inte lätt att säga, det var väl en gradvis övergång till att elda med olja - inte fritt från utsläpp det heller - men under kriget var det nog i det närmaste enbart ved.
    2) Sveavägen var definitivt inte någon hälsosam miljö, just pga avgaser, fram till åtminstone sekelskiftet. Katalysatorn blev inte obligatorisk på nya bilar förrän 1989 och det tog ett tag innan de äldre bilarna byttes ut.

    Idag är situationen en helt annan. Inte för att luften på Sveavägen är bättre än den på landet, men hennes lungor hade inte sett likadana ut om hon bott hela sitt liv på Sveavägen med dagens luft. Den som upplever problem med bilavgaser idag kan inte rätt gärna ha några egna minnen av hur det var fram t.o.m. 80-talet.
  • Mentat
    nihka skrev 2022-11-27 03:06:13 följande:
    Den som jämrade sig över att inte få cruisa på Sveavägen har stolt berättat om sina gamla utsläppsbilar som hen kör till vardags och hur nöjd hen är med att "lura" staten iom den lägre skatten för att de klassas som veteranbilar. Alltså exakt den typen av bilar som torde ha varit starkt bidragande till den gamla damens svarta lungor.
    Må vara. Min poäng var att dylika bilar är så pass sällsynta idag att de i praktiken är ett icke-problem. Åtminstone för boende på Sveavägen, möjligen inte för raggarna. Den som ständigt kör omkring bakom dylika veteranbilar kan ju få skylla sig själv. 
  • Mentat
    KillBill skrev 2022-11-27 10:15:16 följande:
    Vi är många som suttit fast i köer i Klaratunneln pga crusing på Sveavägen och sannolikt har även ambulanstranporter drabbats av detta..
    Då är problemet att det finns folk som blockerar framkomligheten och inte avgaserna.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?