Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuw skrev 2017-12-12 12:18:16 följande:
    Det onyanserade bilden kan vi tacka svensk media och svenska politiker för.

    Bara den som är inte vill se kan ha missa att svensk media ofta rapporterar om att hatbrott mot Judar och kristna det är ett problem bland invandrare med arabiskt ursprung. 


    Afrofobi och islamofobi (som är mer vanligt förekommande än hatbrott mot Judar och kristna)  är framförallt ett problem bland den svenskfödda befolkningen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-12 12:32:12 följande:
    "Även judar stödde ship to Gaza." Det säger ingenting. Inte mer än att de inte fattar någonting. Ungefär som de fanatiska judar som är mot Israels rätt att existera. (pga att Messias inte har kommit så kan inte Israel finnas, ungefär)
    Jag kan visa på flera människorättsorganisationer som kritiserar ship to gaza. Antar att du inte är mottaglig för deras argument?

    Arafat... Palmes bästa polare, med folkmord mot judar på agendan och vars läromästare var nazist. Araberna var ju på Hitlers sida under kriget. Och den ideologin frodades både inom pan-arabismen och islamismen.

    Många internationella ledare exempelvis amerikanska presidenter har träffat Arafat och vill man driva arbetet med att skapa en tvåstatslösning så måste man prata med bägge sidor. Är du själv för en tvåstatslösning? Vilka palestinska organisationer tycker du att Regeringen ska samarbeta med? 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-12 13:18:02 följande:
    Araberna visade redan 1948 sitt ointresse för en tvåstatslösning. FN:s resolution 181 som antogs år 1947 med en 72 procents majoritet enligt vilken en judisk och en arabisk stat skulle upprättas. Varje arabiskt land röstade emot. Inte bara det, dagen efter det att Israel förklarade sig självständigt i maj 1948 så attackerade fem arabländer Israel i ett försök att utplåna landet. Namnen på spelarna har förändrats sedan dess, men spelet förblir detsamma ? den judiska staten Israel är oacceptabel.

    Israel 1 land. Jordanien 1 land = 2 stater.
    KillBill skrev 2017-12-12 12:59:56 följande:

    Vilka palestinska organisationer tycker du att Regeringen ska samarbeta med? 


    De som inte förespråkar våld och terrorism.



    Ska jag tolka dig som att du inte stödjer en tvåstatslösning? Vilken Palestinsk organisation anser du att regeringen ska samarbeta med?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-12 13:55:46 följande:
    Tvåstatslösningen har prövats och misslyckats.

    När Egypten illegalt ockuperade Gaza 1948-1967 och Jordanien ockuperade Smarien och Judéen under samma period så var det de facto en tvåstatslösning med i stort sett samma gränser som de man anser ska utgöra gränserna idag.
    Det fungerade inte då under de 19 långa åren, så varför inbillar sig United Abominations och dess naiva medlemsländer att det ska fungera denna gång?
    (dessa gränser som man idag talar sig varma för räckte inte 1967, utan grannländerna mobiliserade för att återigen försöka utplåna Israel,m men man åkte som vanligt på storstryk, trots sina mycket större militära styrkor ) lägg märke till att under de 19 år som Egypten resp Transjordanien (Jordanien) ockuperade Gaza och Västbanken, gjorde de aldrig Östra Jerusalem till huvudstad, vilket de pratar så mycket om idag.
    KillBill skrev 2017-12-12 13:30:20 följande:

     Vilken Palestinsk organisation anser du att regeringen ska samarbeta med?



    Var det något oklart med

    De som inte förespråkar våld och terrorism.

    Samtliga partier i Sveriges riksdag från vänsterpartiet till SD vill ha en tvåstatslösning på Israel?Palestinakonflikten, EU och FN och Ryssland driver samma linje. USA ansåg att tvåstatslösning var lösningen på konflikten tills dess att Trump kom till makten. Kan du förklara hur det kan komma sig att alla Sveriges riksdagspartier och en överväldigande majoritet av västvärlden driver en linje som enligt dig inte kommer att fungera? Hur kan det komma sig att alla missförstår situationen?


    Jag noterar att du inte svarar på frågan om vilken palestinsk organisation som du tycker att regeringen ska samarbeta med.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-12 20:07:40 följande:
    Jag har svarat. Ska jag behöva upprepa mig en tredje gång?

    Okej.

    De organisationer som inte förespråkar våld och terrorism.

    Alltså faller din statsministers "kära systerparti" bort.

    Är det något i svaret du inte förstår så kanske det finns någon vuxen i närheten som kan förklara.

    Den egentliga frågan handlade om varför samtliga svenska riksdagspartier, EU, tidigare amerikanska residenter och Ryssland vill ha en tvåstatslösning på Israel?Palestinakonflikten om det nu är en så dålig idé. Vad tror du?


    Finns det något namn på den palestinska organisation som uppfyller dina krav på att inte förespråka våld och terrorism och som du anser att regeringen borde samarbeta med?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-12-12 21:58:55 följande:
    En tvåstatslösning är den enda möjliga lösningen på en olöslig konflikt.

    Ett Stor-Israel skulle på sikt leda till samma utveckling som i Sydafrika under apartheid.

    Det största problemet med Israel-Palestina konflikten är att viljan att själv bidra till att skapa fred saknas hos bägge sidor. Ingen part verkar kunna se något gott hos den andra sidan. Det är sorgligt. Det skulle behövas lite kristen etik, ett "vänd den andra kinden till" beteende.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Bobby Clarke skrev 2017-12-12 22:53:22 följande:

    Du borde kanske missionera i Mellanöstern och få dina vänner att inse att "öga för öga, tand för tand" hör hemma på medeltiden!


    Öga gör öga tand för tand är en mycket gammal princip som återfinns både i judendom och i islam.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-14 16:46:00 följande:

    De har haft många möjligheter sedan 1947, men valt islamonazism istället.

    Förhandla med såna här ser jag som uteslutet:


    Ja det är uteslutet. Det är ingen som ber Israel att förhandla med galna idioter till butiksägare och ingen som ber Palestina att förhandla med fundamentalistiska bosättare.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-14 18:23:21 följande:

    De galna butiksägarna följer sina ledares order.

    Försår du verkligen inte sambandet mellan orsak och verkan?

    På samma sätt som den svenska antisemitismen eldats på av (vissa) socialdemokrater ända sedan 70-talet

    "Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, vill helt krossa Israel.

    Detta är helt riktigt ? och det är en målsättning vi bör stödja."

    ur tidningen "Broderskap" 10/1971 (Carl-Henric Grenholm)

    "Man kan kalla Hamas för religiös socialdemokrati", säger islamologen Jan Hjärpe.

    (Socialdemokratiska Aftonbladet 30 dec 2008)

    Tack för det klargörandet! Det gäller väl även för Broderskapsrörelsen att den ?kan kallas religiös socialdemokrati?, får jag väl anta.

    Jag håller de svenska socialdemokraterna som starkt medskyldiga till dagens antisemitism i Sverige. Har du någon annan åsikt?


    Ja det har jag. Det är ett befängt att skylla socialdemokrater som alltid har motarbetat antisemitism för att främja densamma. En fråga, hur ser du på att Israel är i konflikt med FN, med EU, var i konflikt med Sveriges förra utrikesminister Carl Bildt, riktade kritik mot Anna Kinberg Batra när hon besökte Israel och är mycket kritisk mot Sveriges nuvarande rödgröna regering? Ser du inte att problemet är så mycket större än socialdemokraterna som du så tydligt hatar?

    Hur ser du exempelvis på att Israel var i konflikt med alliansens linje när det gäller Israel-Palestina?

    En konflikt har två parter men det synsättet saknas hos bägge sidor i Israel-Palestina konflikten.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-14 19:13:26 följande:
    Helv-e, hade skrivit ett lååångt svar på detta som försdvann. Nu har jag inte tid att sitta och skriva det igen, men:

    Jag hatar inte socialdemokraterna, det är väldigt få människor jag hatar och de som kvalificerat sig till det har gjort mig illa personligen. Däremot föraktar jag vissa avarter inom S, som t.ex. Broderskapsrörelsen, exempel har du fått, Instämmer du med dessa socialdemokrater, eller har du en annan uppfattning? De är terroristkramare som bjudit in personer som hyllat självmordsbombare och som södjer den nazistiska terrorgruppen hamas. Är det OK i dina ögon?

    Har du missat vad Malmösossen Ilmar Reepalu kläckt ur sig under åren? Annars kan jag länka, det är bara att fråga.

    Jag får återkomma om dina frågor om United Abominations m.m.

    När du beskriver hur du ser på alliansens Israel-palestinapolitik under åren 2007 och 2014 så får du gärna ägna dig åt hur du ser på att Carl Bildt i uppgraderade den palestinska representationen (ett Palestina som styrdes av i huvudsak Hamas) till ambassad och som har krävt att blockaden mot Gaza hävs och att Gaza måste bli en del av den palestinska administrationen.  


    Det skulle också vara intressant att få höra hur du ser på extremistiska ultraortodoxa judar. Som jag ser det så finns det vidrigheter på bägge sidor i Israel-Palestina konflikten som alla borde vara kritiska till.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?