Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Mannen08 skrev 2017-12-10 14:36:30 följande:
    Ja Regeringen tar det på allvar. Därför är det ingen idé att diskutera emot...

    Hatbrott är ett växande problem i samhället och därför är det bra att ämnet diskuteras.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2017-12-10 16:58:02 följande:

    Det den sk regeringen brukar göra.

    Tillsatt en utredning.....!!!


    Du har alltså inga andra idéer än att regeringen borde tillsätta en utredning? Bra, då vet jag.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mannen08 skrev 2017-12-10 17:13:32 följande:
    Kom gärna med idéer själv?

    Det brukar man säga till den som framför kritiken. Jag har länkat till två av regeringens kommunikéer..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mannen08 skrev 2017-12-10 18:17:11 följande:

    Ja och rätt är väl det!


    Det är du och Anton som står för kritiken..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mannen08 skrev 2017-12-11 19:59:15 följande:

    Definitivt inte Svenskar! Däremot finns det GOTT med dummskallar som TROR det är Svenska nazister som bara gör sådant. DET ÄR MUSLIMER SOM LIGGER BAKOM HATET MOT JUDARNA!!!!


    Rasismen finns på många ställen i samhället, mot afrikaner, mot muslimer, mot judar, mot kristna mot homosexuella o.s.v. När det gäller antisemitismen så är den ett stort problem bland befolkningen med arabiskt ursprung samt bland svenskar som hyser högerextrema/nazistiska sympatier. Det finns exempelvis ett par sverigedemokratiska toppolitiker som gjort antisemitiska uttalanden.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mannen08 skrev 2017-12-11 22:53:01 följande:
    Just där har vi ett problem med invandrarpolitiken!

    Ja det är ett reellt problem bland både invandrare och svenskfödda. Ser man till den svenskfödda befolkningen så verkar problemet vara särskilt stor bland sympatisörer till SD och politiska krafter till höger om SD. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2017-12-12 05:37:00 följande:
    Jag tänker realistisk. Jag vet att det är högst troligt den nuvarande regeringens mest konstruktiva åtgärd på ett dylikt problem...

    Här är ett urval av aktiviteter som regeringen presenterade för drygt 1 år sedan. Det är tydligt att denna regering arbetar mycket hårdare när det gäller hatbrott än den förra eller har du exempel på motsatsen?

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/11/nationell-plan-for-att-motverka-rasism-liknande-former-av-fientlighet-och-hatbrott-pa-natet/


    "Under mandatperioden har regeringen hittills ökat anslagen för arbetet mot rasism, liknande former av fientlighet och extremism med 156 miljoner kronor. I budgetpropositionen för 2017 har regeringen föreslagit en ökning med ytterligare 40 miljoner kronor.


    Planen ska utgöra en grund och en inriktning för arbetet mot rasism och hatbrott inom särskilt viktiga strategiska områden som regeringen har identifierat.


    De fem områdena är:


    Mer kunskap, utbildning och forskning,förbättrad samordning och uppföljning,civila samhället: ökat stöd och fördjupad dialog,förstärkt förebyggande arbete på nätet, och ett mer aktivt rättsväsende.


     


    Inom dessa strategiska områden har regeringen identifierat vilka huvudsakliga problem som finns samt vilka åtgärder som bör göras utöver de som redan pågår.


    Urval av insatser i den nationella planen mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott:


     


    ·        Statens medieråd kommer att kartlägga skyddet av barn och unga på internet vad avser rasism, liknande former av fientlighet, hatbrott och extremism.


    ·        Kampanjen No Hate Speech Movement förlängs till och med år 2020 i syfte att förebygga rasism på nätet. Detta sker genom att höja barns och ungas medie- och informationskunnighet.


    ·        Uppdraget till Forum för levande historia att utbilda om rasism i historien och i dag utvidgas och förlängs. Förutom skolpersonal kommer även yrkesgrupper som arbetsförmedlare, socialarbetare, polisanställda att ha möjlighet att delta i utbildningsinsatserna.


    ·        Forum för levande historia får också i uppdrag att ansvara för att samordna och följa upp arbetet inom ramen för planen. Myndigheten kommer bl.a. att regelbundet genomföra erfarenhets-, kunskaps- och informationsutbyten. Myndigheten ska också utveckla ett uppföljningssystem om utvecklingen på området.


    ·        Länsstyrelsen i Dalarnas län får i uppdrag att utveckla arbetsformer för att stärka krisberedskapen mot rasism och extremism.


    ·        Regeringen ökar kraftigt fördelningen av medel för att främja verksamheter specifikt mot afrofobi, antisemitism, antiziganism, islamofobi, rasism mot samer, homofobi och transfobi.


    ·        Regeringen kommer att årligen bjuda in till dialoger om afrofobi och islamofobi utöver de återkommande dialoger som förs om antisemitism, antiziganism och rasism mot samer"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-12 07:51:28 följande:
    Snömos, eller vad det kallas.

    Hur tycker du att det fungerat i praktiken?

    Tycker du att dina partivänners/regeringskollegors/stödpartiers ageranden främjar antisemitismen?

    www.expressen.se/debatt/s-politiker-star-med-anti-israel-symboler/

    Din statsministers "kära systerparti" som uppmviglat till detta hat som vi nu ser resultatet av i malmö och Göteborg.

    Jag tycker att du argumenterar ohederligt. Hillevi Larsson liksom den förra alliansregeringen med Carl Bildt i spetsen och den nuvarande rödgröna regeringen står tydligt bakom en tvåstatslösning. Kartan som visas i den artikel du länkar är en bild till minne av Nakba 1948 och inget annat.


    Både den nuvarande och den förra regeringen har haft kontakter både med den palestinska och den israeliska sidan. År 2011 fattade Carl Bildt beslutet att uppgradera den palestinska delegationen i Stockholm till ambassad och år 2014 erkände deklarerade Margot Wallström regeringens beslut att erkänna Staten Palestina. Det är i praktiken väldigt liten skillnad mellan alliansens och socialdemokraternas Israel och Palestina politik.


    När det kommer till arbetet mot att motverka hatbrott så kanske du kan komma med förslag på vad regeringen borde göra för att motverka afrofobi, islamofobi, antisemitism, kristofobi och homofobi eller åtminstone peka på konstruktiva åtgärder som andra svenska regeringar har gjort och som har varit bättre än de åtgärder som den nuvarande har vidtagit. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    optimist63 skrev 2017-12-12 10:42:42 följande:
    Bägge sidor? Hmmm vad jag vet så stöttar tex V bara Palestina...

    Nu sitter ju inte vänsterpartiet i regeringen.. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    optimist63 skrev 2017-12-12 11:01:43 följande:
    Nej, men det är ett parti på vänsterkanten som är ett stödparti...MP är ju med i regeringen och det har ju olika personer som stött "Ship to Gaza" tex.
    Sedan har ju olika S-personer stött Arafat på sin tid också för den delen.

    Både vänsterpartiet och miljöpartiet står bakom en tvåstatslösning. Även judar stödde ship to Gaza. http://www.gp.se/nyheter/debatt/%C3%A4ven-judar-st%C3%B6djer-ship-to-gaza-1.658231

    Om man är aktiv för att få till stånd en tvåstatslösning så måste man diskutera med bägge sidor. Amerikanska presidenter har också träffat Arafat.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?