Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2017-12-16 18:52:17 följande:
    Javisst, det är på tok för få. Belastningen på varje land skulle minskas kraftigt, samtidigt som de som flyr lättare hade hittat ett land som tar emot dem.

    Jag vet inte om man kan kalla det "i likhet med Sverige" då varken Sverige eller något annat land som idag tar emot många hade behövt ta emot så många.
    Tumme upp, då tycker vi helt lika!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-12-17 10:50:30 följande:

    Samtidigt en manifestation fylld av hopp och ljus, säger Alice Bah Kuhnke (MP). Andra som talade på Stortorget var Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö och Allan Widman, riksdagsledamot (L). Men även Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism och Bassem Nasr, svenskpalestinier som är aktiv i Palestinarörelsen.

    www.svd.se/judar-samlades-for-att-vandra-i-malmo-efter-hatet

    Mycket långt från obehagliga och okunniga anklagelser mot socialdemokratin som antisemitisk här på FL, den gemenskap som uppstår i hatet mot S tycks vara lika gränslös som absurd där till och med judehatande SD-troll deltar med liv och kiv.

    Själv ser jag socialdemokratin som en av flera garanter för att för att rasismen aldrig ska få ett rejält inflytande i Sverige och i dilemmat Israel-Palestinakonflikten en garant för att man inte demoniserar den ena parten och glorifierar den andra.


    Bra artikel. Ja visst är socialdemokratin en garant mot rasism.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2017-12-17 12:08:49 följande:
    Snarare en garant för rasism. Det socialdemokratiska rasisthycklandet ligger på samma nivå som det hyckleri som avslöjats under #metoo.

    "Både Nalin Pekgul och flera andra personer
    på förbundets expedition i Stockholm
    känner sig orättvist behandlade.
    De blir illa behandlade bara för att de är invandrare
    eller barn till invandrare.

    Idag har flera andra socialdemokrater sagt att det stämmer
    att det finns rasister inom partiet.
    De flesta som berättar om rasismen är anonyma.
    De är rädda för att berätta sina namn."
    (Sveriges radio)

    Se där, en 12 år gammal artikel!


    Tror du att det finns partier som är helt fritt från rasister? Rasim är något som alla svenska partier har och har haft problem med och bara om man vill se och är beredd att erkänna problemen kan dessa bekämpas.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-31 16:15:56 följande:

    Sveriges feministiska regeringschef på besök hos Ayatollah Khamenei - som nu slaktar demonstrerande ungdomar på löpande band.

    Det är en skam för Sverige att man stödjer en diktatur såpass tydligt. Sverige borde stå på Irans sida, och Iran är landets befolkning, inte en liten minioritet som slaktar folket och förstör landet. Men jag antar att Sveriges regering känner att de har mycket gemensamt med Khamenei.'


    Och här har du bilder från när alliansregeringen besökta Iran. Carl Bildt ser ut att ha det trevligt. Carl Bildts kvinnliga resesällskap bar slöja men fick inte vara med på bild.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2017-12-31 16:43:19 följande:

    Förresten, är Margot Wallström på islamisternas eller motståndarnas sida i Iran?
    Besvärligt läge för henne, demonstranter som skriker "no more Gaza" kan man väl inte stödja?


    I Svensk utrikespolitik är mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer fundamentala hörnstenar och Sveriges regering är mycket kritisk mot bl.a. Iran för att man inte lever upp till grundläggande krav på mänskliga rättigheter (i synnerhet när det gäller kvinnor).  Vill du veta mer om regeringens syn på svensk utrikespolitik så är detta ett bra dokument att läsa.

    www.regeringen.se/48fac0/contentassets/b95748aea48940eb81c85b6ef60eb84b/manskliga-rattigheter-demokrati-och-rattsstatens-principer-i-svensk-utrikespolitik-skr-20161762.pdf 


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-01-01 20:28:29 följande:

    Ett ickesvar.

    Inte ett dugg förvånad, det inväntas väl fortfarande besked om hur det "kära systerpartiet" ställer sig i frågan. Man kan ju inte stöta sig med de största mottagarna av sbvenskt bistånd, även om de råkar vara hitlers nutida arvtagare.


    Det är visst ett svar och tar du till dig innehållet i länken jag postade så ser du att svaret är rätt omfattande. Sverige riktar tydlig kritik mot att den iranska regimen inte respekterar grundläggande mänskliga rättigheter.

    Vet du att jag väntar på svar från dig i tråden om Israels huvudstad?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-01-01 20:44:02 följande:
    Skrivelsen är daterad 8 dec. 2016. Du kan ju försöka inbilla någon annan att den har någonting med dagens situation i Iran att göra.
    Om Regeringen var mycket kritisk till den Iranska regimens hantering av mänskliga rättigheter INNAN den senaste tidens proteströrelse tror du då att regeringen är mer eller mindre kritisk mot den Iranska regimen idag?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-01-01 21:10:04 följande:

    FN är tysta

    EU är tysta.

    den svenska regeringen är så klart tyst. Knäpptyst när den iranska diktaturen mördar sina medborgare. Naturligvis inte ett ord om "utomrättsliga avrättningar", det är helt förbehållet Israel.


    Händelseutvecklingen har eskalerat under mellandagarna/nyårshelgen och det är inte osannolikt att länder och organisationer kommer göra uttalanden under veckan.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-02 03:02:03 följande:

    Är det ett svar på vilka värderingar svenska politiska partier visar genom att stödja regimer som inte står för demokrati, mänskliga rättigheter och jämlikhet?


    Vad menar du med stödjer? Inom utrikespolitiken kan ett land besöka ett annat land utan att man stödjer detta land. Under några år så har toppolitiker från hela värden haft kontakt med Iran för att förmå dem att lägga satsningarna på kärnvapen åt sidan. Att en politiker besöker Iran för att diskutera exempelvis nedrustning innebär inte att denne politiker acceotetar att Iran inte lever upp till grundläggande krav på MR.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    King Markatta skrev 2018-01-04 00:12:31 följande:

    En av många röster där ute från den stora vida världen:

    twitter.com/HillelNeuer/status/948681820773781506


    Har du ens läst artikeln med uttalanden från Margot Wallström som din twittrare länkar till?


    " - Jag har varit en av de första, kanske den första utrikesministern i EU-kretsen, som yttrat mig och det jag sagt ligger i linje med vad EU uttalat och vad vi gemensamt uttalar. Vi säger att det är helt oacceptabelt med dödande av demonstranter och våld är aldrig vägen framåt när det gäller den här typen av exempel på folkligt uppror, säger Wallström"


    "Säkerhetsrådet


    USA:s FN-ambassadör har begärt ett extra möte i FN:s säkerhetsråd med anledning av Iran. Sverige har en plats där i år, men något extra möte just nu är Wallström tveksam till.


    - Säkerhetsrådet ska diskutera sådant som är ett hot mot internationell fred och säkerhet och hittills så har vi kanske inte resonerat om det som sker i Iran i sådana termer, säger hon.


    - Men det finns ju olika sätt att föra upp en fråga och att prata om utvecklingen i ett land eller en region i säkerhetsrådet. Och det behöver man kanske inte göra i öppet format där man riskerar ett veto från något annat land"


    Jag tycker att det Margot Wallström säger låter vettigt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?