Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Abegayle70 skrev 2018-01-04 10:15:31 följande:

    Nog är det så. Det går ju dessutom inte att tycka likadant som USA. Vad skulle väljarna säga då?


    Sverige driver samma linje som alla övriga EU länder i denna fråga vilket är högst normalt då Sveriges utrikespolitik/ linje i FN brukar harmoniseras mot EUs oavsett regering.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-04 12:03:48 följande:

    Margot Wallström har ju argumenterat för självständighet och oberoende, att inte låta sig påverkas av yttre krafter i sitt ställningstagande, nationellt och internationellt. Anar jag stinkande hyckleri i luften...?


    Nej, jag tror att det är en genuin uppfattning både av de svenska regeringen och samtliga EU länder att det som händer i Iran inte globalt riskerar världsfreden och det gör att frågan bör hanteras inom andra organ än FNs säkerhetsråd.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-01-05 15:32:09 följande:

    Vems ärenden går utrikesminister Margot Wallström? Idag fredag kl 16 svensk tid har FN:s säkerhetsråd (där just nu Sverige ingår) ett krismöte med anledning av dödsskjutningarna av demokratidemonstranter - men Margot Wallström har motsatt sig att säkerhetsrådsmötet skulle hållas. USA vill ha krismötet, men inte Ryssland, och Margot Wallström backar upp Ryssland. Oacceptabelt, Margot Wallström!

    www.expressen.se/nyheter/svenska-iraniernas-krav-pa-wallstrom/

    "Vi kräver ett fritt Iran. Det viktigaste budskapet vi vill förmedla är att Margot Wallström tydligt och klart ska stödja människorna i Iran, som reser sig mot en terrorregim. Sverige måste medverka och hjälpa till att resolutionen går igenom i Säkerhetsrådet i FN. Iranier förväntar sig att Sverige agerar väldigt kraftfullt."


    Sverige liksom EU länderna Frankrike och Storbritannien har motsatt sig att frågan ska upp i säkerhetsrådet eftersom man inre anser att protesterna äventyrar världsfreden. Enligt stadgarna i säkerhetsrådet så ska man i rådet bara ta upp frågor som påverkar världsfreden.

    Margot Wallström har fördömt de som händer i Iran och pekat på att Sverige tillsammans med övriga EU länder bestämt sig för att agera på annat sätt mot Iran än genom säkerhetsrådet.

    Det USA gör i säkerhetsrådet är ett spel för galleriet eftersom Ryssland (som har vetorätt) inte kommer ställa sig bakom USAs förslag.

    Vems ärende tycker du Frankrike och Storbritannien går?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    mr babelino skrev 2018-01-05 22:59:46 följande:

    Väljer att citera Margot från samma artikel:

    ..."ett 20-tal har fått sätta livet till. Men det finns också hopp om framtiden"..."de protesterar mot det de upplever är orättvis politik"

    Undrar hur det låtit om USA eller Israel mördat demonstranter.


    Jag tror att du missförstår vad hon säger. Hon säger att hon tycker att det är positivt att den iranska befolkningen vågar protestera mot mullornas politik. Tidigare i artikeln hon att regimens dödande är helt oacceptabelt.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    mr babelino skrev 2018-01-06 00:27:17 följande:
    Är du upprörd? Du var väl emot detta?

    Varför skulle jag vara upprörd? Detta är ingen ny hållning. från Sveriges sida. Sverige är mycket kritisk mot den iranska regimens våld mot demonstranterna men har i likhet med alla andra EU länder reserverar sig mot att frågan hanteras i säkerhetsrådet och vill fortsätta dialogen med Iran.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-01-06 01:46:47 följande:

    Regeringens samordningsminister säger nu vad vi många har sagt i många år...

    Positivt kan man tycka, men varför är man så tröga i att förstå vad de flesta kunde räkna ut redan på förhand eftersom det är logiskt?


    Baylan: ?Misskött mottagande kan ge problem?
    Sveriges stora asylmottagande de senaste åren kan bli ett stort bekymmer om det hanteras fel, enligt samordningsminister Ibrahim Baylan (S) som leder regeringens arbete mot segregation.

    ? Grunden för all integration är att man har ett jobb att gå till, säger Baylan i en intervju med TT.

    ...

    www.svd.se/baylan-stort-mottagande-fel-skott-kan-ge-problem
    Artikel är låst så jag har inte läst den men vad är det som är skulle vara nytt med att säga att Sveriges stora asylmottagande de senaste åren kan bli ett stort bekymmer om det hanteras fel? Allt blir väl problematiskt om det hanteras fel, det behöver man inte vara Einstein för att förstå..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    mr babelino skrev 2018-01-06 01:33:28 följande:
    Nej, man är inte "mycket kritisk". Man påstår bl.a att det är demonstrationen som är våldsam
    Det är man visst. Sett till diplomatiska termer så är man mycket kritisk. Har du ens läst uttalandet från FNs säkerhetsråd? Kan du citera var i detta uttalande Sverige påstår att det är demonstrationen som är våldsam?

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    mr babelino skrev 2018-01-06 22:05:37 följande:

    Snälla berätta hur du tycker asylmottagningen fungerat hittills. Finns det spår av lyckad integration numera?


    Det är självklart utmanande att ta emot så många flyktingar som Sverige gjorde fram till hösten 2015 och det är också anledningen till att regeringen skärpte asyllagstiftningen men i jämförelse med andra länder så är Sverige rätt duktigs på integration.

    www.sydsvenskan.se/2017-01-17/sverige-bast-i-skandinavien-pa-integration

    www.svd.se/sveriges-integrationspolitik-bast-i-europa
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?