Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-05-23 11:28:37 följande:

     


    Lars Adaktusson röstade nej för en resolution som bla innehöll dessa formuleringar:


    Parlamentet uppmanar Paraguay att se till att kvinnor och flickor kan få säker och laglig abort, åtminstone om deras hälsa och liv är hotade, om allvarliga fosterskador föreligger samt i fall av våldtäkt och incest.


    Parlamentet anser att det är lika med tortyr att det råder ett allmänt förbud mot terapeutiska aborter och abort om graviditeten resulterat av våldtäkt och incest och likaså att våldtäktsoffer inte får någon hälsovård.


    Europaparlamentet betonar att det inte finns någon enda tioårig flicka som är redo att bli mor och att de ifrågavarande flickorna hela tiden påminns om den kränkning de råkat ut för, vilket ger upphov till en allvarlig traumatisk belastning och innebär risk för långvariga psykiska problem.

    Även om KD politikern Lars Adaktusson är abortmotståndare så är det bedrövligt att han vägrar att rösta ja till en resolution som uppmanar att Paraguay att åtminstone  tillåta abort när en tioårig flicka blivit våldtagen. Kan du inte se det?


    Här kan man läsa resolutionen på svenska och jag uppmanar alla att läsa den. Det är vidrigt att en politiker i KD har valt att rösta nej till detta. 


    eur-lex.europa.eu/legal-content/SV/TXT/HTML/?...:52015IP0230&from=EN
    En annan version men med samma krav på att Paraguay skall tillhandahålla fria aborter.

    Vilken version som det egentligen handlar om verkar vara oklart men bägge varianternasom givits i den här tråden har innehållit just denna politiksering av en tioårings utsatthet.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-23 11:59:02 följande:
    Du läser ju inte hela meningen. Så här står det:

    Europaparlamentet tycker det är beklagligt att kvinnors och flickors kroppar, särskilt när det gäller deras rätt till sexuell hälsa och deras reproduktiva rättigheter, ska fortsätta vara en ideologisk tummelplats och uppmanar Paraguay att erkänna kvinnors och flickors oförytterliga rätt till fysisk integritet och självständigt beslutsfattande, bland annat i fråga om rätten till frivillig familjeplanering och säker och laglig abort. Parlamentet anser att det är lika med tortyr att det råder ett allmänt förbud mot terapeutiska aborter och abort om graviditeten resulterat av våldtäkt och incest och likaså att våldtäktsoffer inte får någon hälsovård.


    EU kräver inget, EU uppmanar Paraguay att att erkänna kvinnors och flickors oförytterliga rätt till fysisk integritet och självständigt beslutsfattande, bland annat i fråga om rätten till frivillig familjeplanering och säker och laglig abort. Om du sedan fortsätter att läsa meningen så ser EU pekar på denna rätt vid våldtäkt och incest. hur tusan kan du försvara en politiker som röstat nej till detta?

     


    "Parlamentet uppmanar Paraguay att se till att kvinnor och flickor kan få säker och laglig abort"

    "... uppmanar Paraguay att erkänna kvinnors och flickors oförytterliga rätt till fysisk integritet och självständigt beslutsfattande, bland annat i fråga om rätten till frivillig familjeplanering och säker och laglig abort."

    .

    Adaktusson röstade FÖR en resolution som fördömde det som skedde med tioåringen:

    "Jag röstade för det förslag som EPP lade fram och som innehöll skarpa fördömanden av den vedervärdiga behandlingen av flickan. Tyvärr föll den resolutionen i plenum och jag följde då praxis att inte rösta för andra partiers förslag när det egna har fallit. I en särskild röstförklaring redogjorde jag för detta och för min syn på det oförsvarliga agerandet i fallet med den våldtagna flickan."

    Du bara fular dig och låtsas som om Adaktusson spå något sätt skulle vra emot att fördöma det som skedde med flickan.

    Notera också att Adaktusson säger att han lade ned rösten i den slutliga omröstningen. Du påstår att han röstade emot - vad har du för belägg för det? Har du bara tagir det rakt av från media?


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-23 13:34:56 följande:

    Lars Adaktusson röstade för en resolution som kritiserar Paraguay för sexuellt våld och barngraviditeter men där kritiken mot att den våldtagna 10-åriga flickan nekades abort saknades. När detta förslag föll så röstade Lars Adaktusson nej till en resolution som kritiserar Paraguay för sexuellt våld och barngraviditeter och som kritiserade Paraguay för att landet nekade den våldtagna 10 åriga flickan abort. Det är vidrigt.


    Spännande påståenden från dig. Du har inte länk till texten ifråga?

    Vad du tycker är vidrigt är givetvis sin ensak men blir det inte lite löjligt i längden att vräka ur sig halmgubbar att finna vidriga?
  • Flash Gordon
    nattuw skrev 2019-05-23 17:16:30 följande:
    När tillräckligt många i USA blev tillräckligt trött på deras sandlåda blev Trump president. Jag undrar vad vi får.
    Eftersom tråden handlar om förstroendet för regeringen så: En annan regeing.

    Den här lever på övertid för att fem partier kastade alla sina egna politiiska idéer överbord och enades m det enda de fann gemensamt: att vara emot SD.

    Det tricket lär ju inte fungera så många gånger till och frågan är om det ens håller den här mandatperionden ut.

    L lär ju vara de som agerar först.
  • Flash Gordon

    Moderaterna ställer krav på Socialdemokraterna att göra up med antisemitismen inom sitt parti:

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jo7eGX/kristersson-till-s-gor-upp-med-antisemitismen 

    Enligt Moderaterna (M) finns ett mönster av antisemitism i socialdemokratin. I en M-rapport anges flera exempel på vad de anser vara antisemitiska uttalanden från S-företrädare.

    - Vi kräver att S upprättar en vitbok över extremismen i sitt eget parti, säger M-ledaren Ulf Kristersson.

    Vad tror vi?

    Kommer S att vara lika lyhörda för dessa krav som S kräver att KD ska vara på de krav man själv ställer på KD?


  • Flash Gordon

    Den onda viljan:

    https://www.fokus.se/2019/05/den-onda-viljan/

    Det är förstås möjligt att Annie Lööf, Fredrick Federley, Jan Björklund och alla andra valkampanjande storheter, verkligen tror att Lars Adaktusson inte tycker att våldtagna 10-åringar ska få göra abort. Vad som rör sig i folks huvuden förblir trots allt dolt för alla utom dem själva, oavsett om man är centerpartist, kristdemokrat, eller liberal. Men det är kanske mer troligt att de vet att det inte är så och ändå säger som de gör. I valrörelsens hetta kanske de till och med intalar sig att de tror på det.


  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-05-24 14:16:40 följande:
    Ur artikeln du har delat:
    >>Moderaternas kritik handlar förutom om Ilmar Reepalu, som talat om den "judiska lobbyn", bland annat om ett uttalande från tidigare riksdagsledamoten Veronika Palm, som på en blogg skrev >>undrar du också vem Dom Utvalda ska bränna nästa gång.<<

    Hej och/eller hå.

    Vet du om det går att få tag i hela rapporten som M hänvisar sina anmärkningar till?
    Det närmaste jag kommit rapporten, än så länge, är en bild på framsidan av den, samam fråga ställs i tråden:
    https://twitter.com/Filip_Solsjo/status/1131819079453556737

    Läggs den ut till allmänheten så borde det synas på Facebook och Twitter för M.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-24 14:41:32 följande:
    Även Kristdemokraterna Ebba Busch Thor, Göran Hägglund, Sara Skyttedal och David Lega stämmer in i kritiken mot Lars Adaktusson. Kritiken mot Lars Adaktusson har nog också ökat i styrka pga av att det nyligen avslöjats att Lars Adaktusson har samverkat med fanatiska abortmotståndare och homofober.
    Det där tarvar ju förstås att du kan backa upp påståendet om att dessa individer sagt något oma tt LA inte vil att våldtagna 10-åringar inte ska få göra abort. Vilket var vad påståendet i artikeln var

    Låt mig gissa: du kommer inte att kunna visa på det va?

    *avdelning: skiter björnen i skogen?*
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-05-24 15:55:21 följande:

    Jag har inte påstått att Lars Adaktusson inte vill att våldtagna 10-åriga flickor inte ska få göra abort. . 


    Du försöker påskina att  Ebba Busch Thor, Göran Hägglund, Sara Skyttedal och David Lega påstår det.

    Du kommenterar en text som handlar om huruvida Lööf mfl verkligen tror att LA inte vill ge abort till en våldtagen tioåring - eller om de bara spelar dumma med att även EBK mfl "stämmer in i kritiken".
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?