Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2019-04-16 17:39:45 följande:
    Det är ledsamt att se dessa beslut av sittande regering. Vad prioriterade de istället? Har svårt att se viktigare satsningar än på äldre Idag...
    Står bara att de 20 miljonerna gick till de allmänna satsningarna de hade.

    Friår, fri entré på statliga museum, laddstolpar till elbilar ...
  • Flash Gordon

    Mer här:

    https://www.svt.se/opinion/varfor-togs-satsningen-pa-aldrelyftet-bort-regeringen

    I maj 2018 stod finansminister Magdalena Andersson och äldreminister Lena Hallengren i boxningsringen på Narva boxningsklubb i Stockholm och lovade att om de vann valet skulle de satsa på idrott, friluftsliv och studiecirklar för äldre.

    ...

    För oss inom pensionärsorganisationerna och Riksidrottsförbundet var det glädjande nyheter då vi hade fört fram att vi ville genomföra dessa satsningar. Vi vet ju att effekten av träning för äldre är stor. 

    Idrott och motion bidrar till att många håller sig friska, ger lust och glädje i fritiden och ett socialt sammanhang och gemenskap. Vi vet också att de undersökningar som gjorts av Socialstyrelsen riktade till äldre som har hemtjänst eller bor på särskilt boende svarar över hälften att de besväras av ensamhet. 

    Sedan blev det val i Sverige och vi fick senare en budget klubbad i riksdagen där glädjande även Moderaterna och Kristdemokraterna gjorde verklighet av ett statligt stöd till idrott för äldre. 

    Så vår förvåning och besvikelse över att regeringen väljer att plocka bort en satsning i budgeten som (S) hade som vallöfte och som Moderaterna och Kristdemokraterna hade sett till skulle ha blivit verklighet är stor.


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-16 19:11:55 följande:
    Jag håller med om att  det är tråkigt att anslagen till detta ströks men vi får se kanske kommer detta finansieras på annat sätt? Sedan ska man nog inte överdriva betydelsen av beslutet. Det finns 2,2 miljoner pensionärer i Sverige så de minskade anslagen kommer påverka varje pensionär med 75 öre i månaden. Jag tror att en hel del pensionärer kan leva med den förlusten. 
    Det berör förstås i huvudsak de kanske 100000-200000(?) pensionärer som har det sämst ställt med hälsa och rörelse på äldreboenden och liknande. 

    Tjugo miljoner motsvarar kanske en 40000 timmars aktiviteter på åldringsboenden - om det kostar 500/timme att ta in en person från till exempel F&S.

    Ett typexempel på hur en skitsumma (budgetmässigt) skulle kunna göra stor nytta. Inte minst mänskligt. Och räknar man på minskat behov av medicinering osv skulle pengarna förmodligen kunna räknas hem med vinst för samhället och (förstås) individen.

    Tjugo miljoner mindre till laddstolpar hade däremot inte gjort ett smack skillnad för elbilens vara eller inte vara.
  • Flash Gordon
    Still here haha skrev 2019-04-16 19:15:49 följande:
    Friår måste ju vara den mest korkade reformen genom tiderna.
    Kravet på etanol vid alla mackar spelar i samma liga.

    Tog död på säkert uppåt 1000 mackar på den svenska landsbygden och gjorde i ett slag det mycket mindre möjligt att leva och bo på landet.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-04-17 07:11:17 följande:
    Kan tänka mig. Det blir dock så mycket enklare om man ser en politikers uppgift för vad den är - bygga kontakter och influera - samt dömer henom för sina åsikter, uttryck och handlingar. Att kunna samtala med varandra är något av det viktigaste som finns... i min mening.

    Att försöka göra världen bättre utan att konstruktivt få med sig det sämre har vid sin yttersta spets ett ord: krig.

    Receptet har provats sen urminnes tider men hela tiden finns det någon som ska prova med lite mer vänster, lite mer höger, lite mer religion, lite mer sekularism et cetera ad absurdum. Lägg till. Ta bort. Fortfarande samma recept...
    Att samtala är en sak.

    Att acceptera medaljer och andra hedersbetygelser och därmed legitimera och bli en del av propagandan är en annan sak.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-18 08:19:19 följande:

    Nytt avslöjande. Flera höga KD politiker (bl.a. Lars Adakusson) har i olika sammanhang samverkat med ADF. Denna organisation vill kriminalisera homosexualitet och totalförbjuda aborter. Människorättsorganisationen Southern Poverty Law Center har klassat ADF som en hatgrupp tillsammans med bland andra Ku Klux Klan.


     


    www.aftonbladet.se/ledare/a/mRK0n4/kd-bjod-in...
    Vad är "avslöjandet"? Hjälp mig förstå.

    Att Adaktusson deltar i två EU-seminarier om IS folkmord på kristna i Mellanöstern? 

    ADF är med på samma seminarium men det är alltså något klandervärt att delta på ett sådant seminarium?

    "Att jag arrangerat två seminarier om IS folkmord på kristna, där ADF-jurister deltagit, skrev jag själv om när de ägde rum. En annan deltagare var EU-kommissionens särskilda sändebud för religionsfrihet, Jan Figel. Extremist?"

    .
    Du får nog leva med att KD innehåller rätt många som faktiskt är kristna - hur illa du än tycker om det- och kristna grupper kommer att träffas och samtala med varandra.

    Vi VET att KD innehåller många som är KRISTNA. Många av dessa har en syn på livet som säger att livet börjar vid BEFRUKTNINGEN och därefter har samma skyddsvärde som ALLT mänskligt liv.

    Vet VET också att många ser på den religiösa delen av äktenskapet som en fråga för BIBELN att besvara (det är mellan man och kvinna). 

    Detta GÖR inget. Vi kan sympatisera med dem ÄNDÅ! 

    .
    Så, vad var det du vill med ditt inlägg ovan, sa du?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-18 09:03:15 följande:

    Lars Adaktusson har vid flera tillfällen bjudit in den amerikanska högerkristna organisation ADF till Europaparlamentet trots att ADF är klassat som en hatgrupp och vill kriminalisera homosexualitet.  Jag tycker att det är fel att politiker samverka med hatgrupper och fundamentalister. 


    Tycker du plötsligt att det är ok att politiker umgås med religiösa fundamentalistiska organisationer som vill förbjuda homosexualitet?


    Har du något emot att EU håller seminarium om IS folkmord på kristna?

    Adaktsson var öppen med att ADF hade representation där när det skedde. De och var med och så var mängder med andra organisationer, främst representanter för de som drabbats av folkmordet men även deltagare från "alla stora Europeiska partigrupper", dvs med all sannolikhet även er partigrupp.

    Är det ett problem?

    Du kan läsa om seminariet här:
    https://sallux.eu/news/after-genocide-a-last-call-for-a-future-for-christians-in-iraq.html

    "On June 28-30 [2017], a major international conference on the Future of Christians and other minorities in Iraq took place in the European Parliament, Brussels. Lars Adaktusson MEP (EPP Group, Sweden) hosted the event together with Sallux and co-hosts from all major European party groups." 

    "60 representatives from Iraqi Christian parties, churches, the Kurdish Regional Government, other minorities such as Yazidi, Shabak, Turkmen and Kaka’i as well as NGOs based on the Nineveh Plain were be present at the conference. Representatives from official EU and U.S. bodies are also invited to present their views."


    .
    Hatgrupp? Enligt USA:s motsvarighet till Expo, ja.

    .
    Här kan alla som vill läsa mer om Alliance Defending Freedom:
    https://adflegal.org/

    "Alliance Defending Freedom is an alliance-building legal organization that advocates for the right of people to freely live out their faith."

    ADF är en sammanslutning av jurister och kringfolk som stöttar juridiskt i mål där de anser att religionsfriheten är hotad. 

    Att inom rättssystemets gränser arbeta för att försvara värdering man har kan förstås enligt vissa utgöra en "hatgrupp"
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-18 09:03:15 följande:
    med religiösa fundamentalistiska organisationer som vill förbjuda homosexualitet?
    Det här påståendet skulle ju i och för sig behöva ett förtydligande, med konkreta bevis förstås. 

    "Förbjuda homosexualitet"?

    Vilken organisation avses?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-18 10:52:16 följande:
    ADF vill förbjuda homosexualitet. Anser du att det är lämpligt att svenska politiker umgås med religiösa fundamentalistiska organisationer som vill förbjuda homosexualitet? Hade du tyckt att det hade  varit ok om Lars Adaktusson hade bjudit in och umgåtts med representanter för muslimska brödrarskapet?
    Här kom påståendet en gång till men nu definierar du att det gäller ADF.

    Då kanske du kan länka till någon slags bevis för den saken? För det är väl inte så att du bara sitter och hittar på?.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-18 10:52:16 följande:
    ADF vill förbjuda homosexualitet. Anser du att det är lämpligt att svenska politiker umgås med religiösa fundamentalistiska organisationer som vill förbjuda homosexualitet? Hade du tyckt att det hade  varit ok om Lars Adaktusson hade bjudit in och umgåtts med representanter för muslimska brödrarskapet?
    Och varför har du ett problem med att EU anordnar seminarium om förföljda minoriteter i Irak?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?