Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-02-23 12:37:15 följande:

    Finns det någon i tråden som har diskuterat vad denna politiker (Katalin Novák) har sagt? Det vi diskuterar är att Viktor Orban säger att han vill stödja barnafödande i Ungern för att minska risken för "blandade raser". Och att Ungerns vice premiärminister Zsolt Semjen kallat Stranhäll för en "sjuk varelse".


    Kan du förklara vad du menade med ditt inlägg?


    Som du ser i tråden. Felöversättningar ställer till det för dig.

    Ordet "varelse" ska enligt vissa egentligen vara "flicka/tös". Jag tror att ganska så exakt ingen i den svenska offentligheten faktiskt har sett programmet ifråga och än mindre förstår ungerska.

    Kan du tänka dig att ha lite förståelse för om någon som just blivit kallad nationalsocialist reagerar i affekt och kallar hon som påstått detta för "en sjuk flicka"?
  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-02-23 13:00:37 följande:
    Nu framställer sig den som kallar en meningsmotståndare för flicka/tös inte i så bra dager - härskartekniker där man förminskar en kvinna med de orden hör inte hemma i ett modernt upplyst samhälle

    Så här skriver tidningen Hungary Today som är pro-fidesz som kanske inte heller kan översätta ungerska till engelska?

    hungarytoday.hu/30s-populism-vs-poor-miserabl.../

    " ?What is happening in Hungary is alarming. Now (Prime Minister of Hungary Viktor) Orban wants to appear more ?real? Hungarian children. The policy is reminiscent of the 30-ies,? Strandhill wrote last week on Twitter.

    In reaction, Hungarian Deputy Prime Minister Zsolt Semjén called Strandhill a ?poor, miserable creature? on Echo TV:


    ?What else should Hungary want if not Hungarian children born in Hungary? I believe what this poor, miserable creature has said is an abnormality in itself.?   "


    Att kalla någon nationalsocialist är dock etter värre än att kalla någon flicka/tös/varelse.

    Kan du tänka dig att ha lite förståelse om någon som blivit kallad nationell socialist i affekt svarar med ett nedlåtande flicka/tös/varelse?

    Strandhäll borde hålla sig för god för att nazi-smeta folk hon inte gillar. Faktiskt, med tanke på att den ungerska regeringen är oerhört populär på hemmaplan - i princip ett helt folk.

    Om hon ändå gör det ska hon sedan inte klaga på "tonen"
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-02-23 13:08:44 följande:
    Om du Googlar så finns det både engelskspråkiga och franska nyhetskanaler som påstår samma sak som TV 4 och även om han inte använt ordet raser så verkar alla vara överens om att han pratat om blandad befolkning och i grunden så handlar det om samma typ av rasism. Mina frågor till dig kvarstår därför.
    Det finns massvis med media, särskilt inom gammelmedia, som leker viskleken. Den ena kopierar från den andra och bara antar att den föregående kontrollerat källan och så rullar det på.

    Det har blivit fel förut.

    Skulle du verkligen, på riktigt, vara förvånad om det visar sig att TV4 sprider felaktiga översättningar?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-02-23 13:56:08 följande:
    Jag noterar att du fortfarande inte har svarat på mina frågor.  Vad tycker du egentligen om politiska förslag som går ut på att förhindra en "blandad befolkning"? 

    Orbans argumentation har stora likheter med nazisternas argumentation på 30-talet och nazistiska/fascistiska Bevara Sverige Svenskt (gruppering som var med och skapade SD) argumentation på 80-talet, tycker du inte det?

    Vad tycker du om Moderaternas och Kristdemokraternas beslut om att kräva att Orban och hans parti Fidesz utesluts från ur den partigrupp i EU där M och KD ingår?


    Eftersom du vill att jag ska svara på ditt påstående så skulle jag kunna vara taskig och be dig först leda i bevis detta om att: "Viktor Orban säger att han vill stödja barnafödande i Ungern för att minska risken för "blandade raser" " men det skulle bara vara att dra ut på pinan din i onödan så låt oss gå direkt på vad som verkligen har hänt och sagt och vad du förmodligen avser. 

    .
    Orban har sagt att blandade samhällen inte fungerar. Samma sak som Angela Merkel sagt vid ett flertal tillfällen där hon dödförklarat det multikulturella samhället i Tyskland: 

    Merkel: 
    http://www.spiegel.de/politik/deutschland/integration-merkel-erklaert-multikulti-fuer-gescheitert-a-723532.html

    ”Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!” 

    .
    Orban:
    http://www.miniszterelnok.hu/viktor-orbans-state-of-the-nation-address/ 

    “… there is no future for nations with "mixed populations” …” 

    Strandhäll väljer att bara kalla en av dessa bägge för nationalsocialist. Sedan klagar hon på tonen när hon får svar tillbaka.

    .
    Denna icke-tro på det mångkulturella samhället är skälet till att Ungern stängt sina gränser för de senaste årens invandringsvåg över Europa. För Tyskland var det i praktiken redan försent även om Merkel lovade krafttag mot volymerna.

    En snabb jämförelse idag mellan Ungerns situation och Sveriges situation skulle kunna tyda på att Ungern valde en mer lämplig väg att hantera invandringsvågen än vad Svenska politiker gjorde. Jag är böjd att tycka det, i alla fall.

    Sedan vill du och strandhäll blanda in familjepolitiken i Ungern i detta men den är faktiskt fristående från det faktum att Ungern stängde sin gräns. Familjepolitiken har inget att göra med att "minska risken för blandade raser" som du påstår.

    .
    Jag antar att det är överkurs att be dig förklara varför Ungerns politik har "stora likheter med nazisternas argumentation på 30-talet " och inte med nationalism generellt.

    Kan vi ta mina frågor till dig nu?


  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-02-23 13:48:21 följande:
    Det är klart enkelt att förstå att den som upplever sig ha blivit kränkt av att en spade kallas en spade försvarar sig med att vara nedlåtande.
    Ingen har kallat någon för en spade men Strandhäll jämställde (via omskrivning) den ungerska regeringen - och i förlängningen det ungerska folket som röstat fram sin regering - med nationella socialister.

    Sedan klagar hon på "taskig ton" när en av dem hon nazi-smetat kallar henne för sjuk ... någonting.

    .
    Hon får den obligatoriska offer-kofta-artikeln också. I statlig media:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/annika-strandhall-om-hatet-pa-natet-som-kvinna-drabbas-man-hardare

    .
    "Jag är kvinna, därför drabbas jag hårdare" klagar hon.

    Nä, du "drabbas" och "drabbas hårdare" för att du med någon slags tvångsmässighet kallar folk vars åsikter du inte gillar för nazister.

    .
    "Vi har alla ett ansvar för att upprätthålla ett gott diskussionsklimat." påstår hon.

    Utan att reflektera över hur hon själv brun-smetar sina motståndare

    .
    För övrigt inte en motfråga fån SVT om hennes nazi-kletande.
  • Flash Gordon
    Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden." [Tage Erlander, 1965]

    ---

    Vi ungrare lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden." [Victor Orban, 2019]

    .

    Om något borde ju Strandhäll ha påstått att det luktade 60-tal, om hon nu kunde sin historia.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-02-24 13:33:11 följande:
    Idag vet vi att det inte finns människoraser men  för 50 år sedan var den bilden inte etablerad.
    Nyckelord: homogent.
    KillBill skrev 2019-02-24 13:26:02 följande:

    Hehe, du länkar alltså till ett åtta år gammalt uttalande från Angela Merkel där hon säger att satsningarna på att skapa ett multikulturellt samhälle har misslyckats?  Det är rätt magstarkt att du jämför hennes uttalande med Viktor Orbans uttalande (som är fullt jämförbara med gamla Bevara Sverige Svenskt paroller). Angela Merkels uttalande handlade om integration. Orbans uttalande/politik osar 30-tal eftersom den har som mål att skapa en etniskt heterogen befolkning


    Merkel talar om det misslyckade mångkulturella samhället. Orban och det ungerska folket vill inte ha ett sådant så de stänger gränserna. Erlander prisade lyckan att ha ett homogent samhälle 1965.

    www.krone.at/486869

    "Denn Multikulti führt in Parallelgesellschaften und Multikulti bleibt damit eine Lebenslüge." [Merkel 2015]

    .

    Du har inte lust att förklara varför politiken du inte tycker om är just nationalsocialistisk och inte bara nationalistisk i största allmänhet?
  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2019-02-24 14:34:28 följande:
    Stefan Löfven ska nu ta på Hawaiiskjortan och flipp-flopptofflorna och sätta sig i privatplanet med en paraplydrink i handen för att resa till turistorten Sharm el-Sheikh.

    Där ska han även delta i ett möte mellan EU-länderna och Arabförbundet där frågor om demokrati och mänskliga rättigheter uttryckligen INTE ska diskuteras, något som får skarp kritik:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-oklarheter-i...




    "Yes, I like Pina Coladas, and getting caught in the rain
    I'm not much into health food, I am into champagne
    I've got to meet you by tomorrow noon, and cut through all this red tape
    At a bar called O'Malley's, where we'll plan our escape"
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?