Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2019-01-29 19:04:03 följande:
    Tur att vi har en sådan superdiplomat till utrikesminister:

    www.politico.eu/article/brexit-swedish-foreig.../

    Swedish foreign minister: I cannot forgive UK for Brexit
    Sur för att ingen inom den brittiska politiken "försvarade EU" när hon satt som EU-kommissionär?!

    Tja, tänk om britterna betraktar sig själva och sitt land som en fristående enhet och inte en del av en federation? En hemsk tanke för en globalist! 

    .
    Om hon bara hade lagt hälften av den energin på att hantera problemen med det svenska biståndet till palestinska grupper.
  • Flash Gordon
    RebeckaZ70 skrev 2019-01-30 15:13:07 följande:
    Det är ju inget "problem", varken enligt den stormaktshumanitära världens första feministiska regering, eller forummedlemmarna som vurmar för denna regering.
    Jag förstår bara inte hur det kan vara så svårt att faktiskt bara låta bli att exempelvis i praktiken skicka svenskt bistånd till belönar åt judemördare? Jag förstår VERKLIGEN inte.

    VAD är det som är så svårt att ta till sig? Eller sitter man så fast, mentalt och ideologiskt att det bara inte GÅR att sluta?

    INGEN tvingar sossarna att älska Israel och Netanyahu men kan de åtminstone inta en genomsnittlig västeuropeisk hållning i frågan?

    Påståendet om att Sverige är Landet Lagom är bara så fel. Sverige är det mest extrema landet i många, många positioner och frågor.
  • Flash Gordon

    Ja, så illa verkar det vara:
    www.svd.se/broderskap-s-gullar-med-hamas


    "I Broderskaps studiematerial om Israel ingick på 1970-talet material där "judarna" gjordes kollektivt ansvariga för Jesu korsfästelse.

    Guds gamla förbund med det judiska folket ersattes då med ett nytt förbund, med de kristna. Judarna straffas därefter av Gud med evigt utanförskap intill den dag de omvänder sig till kristendomen. Då, men inte förr, ska Israel återskapas. Och denna "ersättningsteologi" leder spikrakt till ett politiskt fördömande av en judisk stat som sådan. 

    Det på 70-talet kända författarparet Sigbert Axelson (broderskapare) och Carl-Henrik Grenholm hävdade i tidningen Broderskap och i rörelsens studiematerial att den judiska staten stred mot Bibelns profetior. 

    Grenholm skrev enligt Bachners bok så här i tidningen Broderskap (nr 10, 1971): "Palestinierna önskar utplåna Israel som stat,vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt – och det är en målsättning vi bör stödja."" 

    .
    Ja, herre jä*lar! Broderskapsrörelsen (idag Socialdemokrater för Solidaritet och Tro) hämtar alltså sin inställning i detta från den gamla traditionen att judarna mördade Jesus och därför skall de straffas. Detta är alltså den ena komponenten i sossarnas judehat.

    Och den andra är vänsterns Palestinagrupper som odlar sina egna argument för ett judehat.

    Bägge samverkar inom Socialdemokratin så till den grad att det är helt OK för partiet att deras företrädare till exempel stoltserar, på diverse sätt, med att utplåna Israel och att deras utrikesminister hamnar på Wiesethal-centrets svarta lista.

  • Flash Gordon

    Allt hänger ihop. Vänsteraktivister, Palestinafrågan, politiseringen av den svenska kyrkan, broderskapsrörelsen:

    kristenopinion.wordpress.com/2018/08/24/de-kyrkliga-68orna-i-motvind/

    "Professor emeritus och prästen Carl-Henric Grenholm, tongivande i 68-rörelsen, speglar i boken Palestinafrågan och den kristna opinionen(1972) generationselitens uppfattning: den judiska staten Israel är ett uttryck för imperialistisk kolonialism. Nu intog Grenholm en extrem position och menade att palestiniers politiska kamp för att utplåna Israel borde stödjas. Men han var dock inte ensam om den synen. Precis som Wejryd ser Grenholm tillbaka på 68-tiden som djupt formande. Så här uttryckte Grenholm det i tidningen Dagen 2016:


    - Jag tänker på de frågor som diskuterades vid Uppsala 68 varje dag. Det har präglat hela mitt liv, säger Carl-Henric Grenholm, präst och professor emeritus i etik vid Uppsala universitet."


    Att dessa "makthavare", eller vad man vill kalla dem, inom Socialdemokratin och vänstern skulle överge sina ståndpunkter sedan ett halvsekel tillbaka är orimligt att tro. En sådan som Grenholm var 25-26 år när han förordade Israels utplåning och än idag "varje dag" tänker han på den sortens frågor.

    Samtidigt fostras ständigt nya sossar in i samma kultur och samma tänk, så SSU i Malmö har fritt fram att hata judar öppet utan att partiet reagerar.

    Jag tror ärligt inte att S överhuvudtaget KAN ta avstånd från den antisemitism och de judehat de så länge låtit härbärgera inom sitt parti. Alldeles för många, alldeles för mäktiga individer lever med denna syn på saker och ting. Det har normaliserats. De förstår inte ens problemet.

    En extremt beklaglig situation.
  • Flash Gordon

    Notera hur tråden om "Har du förtroende för regeringen" (igen) har vridits från Socialdemokratins otvungna och kärvänliga förhållande terroristorganisationer och antisemiter till att handla om staten Israel.

  • Flash Gordon

    Förtroende för regeringen var det, ja:

    twitter.com/strom_tuula/status/1091393044493025282

    .
    Minister Morgan Johansson beklagar att en person utan uppehållstillstånd fick skyddsklassad tjänst in om kriminalvården. Han har precis fått veta detta och har redan hunnit med att talat med ledningen för KVV som lovar att skärpa sig. Handlingskraftigt

    (Försynt påpekande från sidan): "Men du Morgan, det var ju faktiskt DU som personligen skrev under beslutet om undantag?!"

  • Flash Gordon
    Padirac skrev 2019-02-02 21:26:14 följande:
    Ah.. du vet visst inte hur det fungerar...  

    Ministern får ett underlag från KVV som han signerar - underlaget ska vara komplett och det är alltå inte ministern som skall kontrollera om uppgifterna är korrekta och kompletta. KVV har brustit vilket framgår.

    Det är naturligtvis inte så lätt att veta hur det fungerar, men det går lätt att i okunskap kritisera det som inte förstås.  
    Skrattande

    "Jag fick kännedom om detta igår." (Morgan Johansson)
  • Flash Gordon
    the retard smasher skrev 2019-02-02 22:34:23 följande:
    Helt otroligt!!!

    Men vem blir förvånad efter att de sålde våra personuppgifter till främmande makt?
    Morgan Johansson har selektivt minne. Minns det han vill minnas.

    Därtill måste han ha urusla rådgivare som inte kan säga åt honom att "det var faktiskt du som signerade ärendet".

    I vilket fall är det inte särskilt imponerande regeringsarbete.
  • Flash Gordon
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-03 11:18:14 följande:
    Skyll inte på mig den här gången, jag har ett par gånger rekommenderat att vi tar de frågorna i en lämpligare tråd.

    Förgäves. 

    Jag får väl fortsätta acceptera att kallas sverigehatare och att underminera Sveriges anseende eller hur det nu skrevs.
    Nä, varför skulle någon skyla på dig?

    Det är sossarnas standardlösning.

    När det blir jobbigt att prata om sin egen antisemitism och sitt eget judehat så börjar man tala om "Israels övergrepp", som om det på något sätt skulle förklara deras egna åsikter.
  • Flash Gordon
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-03 18:18:07 följande:
    Du kan lägga ner din härskarteknik nu. Du vet mycket väl att mina nick är feminina namn och inte några "hen". 

    Ja oj ja, fy på mig som har fräckheten att kririsera regeingen och dess företrädare för sånt som tydligen ska ses som normalt enligt forumets självutnämda elit. Sånt som att delta i demonstrationer när judehat proklameras, posera med terrorister, skylla på oss när vi drabbas av antisemitism i Malmö osv.

    Normaltillstånd, eller?  
    Se det såhär: du kommer aldrig att få en enda kommentar från någon sosse angående deras partikamrat i Uddevalla som firar in nyåret genom att utplåna staten Israel. Det rör vid en så känslig punkt att det enda försvaret är att försöka tiga bort diskusionen.

    Det är det enda du behöver veta om dem.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?