Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    Politiska kommentatorer spekulerar i att det pågår en cover-up:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6764722

    "I det senaste med Emma Lennartsson tycker jag det tyder på en akut krishantering, att regeringen vill att det ska blåsa över så fort som möjligt. Man klubbar hennes avgång på ett extrainsatt regeringssammanträde på en söndag som ingen känner till. Hon ger en enda intervju till ett utvalt medium, Dagens Nyheter, och är sedan inte tillgänglig mer."

    www.expressen.se/nyheter/hon-skyddar-lofven-som-en-gammal-lojal-socialdemokrat/

    "När hon nu hävdar att hon inte informerade statsministern, kan man fråga sig om hon talar sanning om det, när hon inte gjort det om tidpunkten när hon först fick veta. Man kan också ana att hon som gammal lojal socialdemokrat har som grundreflex att skydda honom. I bästa fall var hon så naiv att hon inte fattade allvaret. Men det vore i så fall ytterst belastande för honom att inte ha skarpare personer i sin närhet."


  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2017-08-28 11:12:13 följande:
    Damage Control. Oduglingarnas spel för galleriet medan "oppositionen" sitter på läktaren och muttrar.
    Ja, damage control.

    Men det här kan gå mycket längre nu.

    Det handlar i princip bara om hur mycket media väljer att gräva i allt det här.

    När till och med andra partiledare och ledande politiker börjar fråga sig varför regeringen snabbt kastar ut en tjänsteman på en söndag. Då puttrar grytan rejält. 

    En tjänsteman som bevisligen ljugit om tidslinjen. Det var hon som påstods ha fått veta först i december 2016 och då genast informerat Löfven. 

    "Olyckligt" sade Löfven, men men ...

    Nu säger hon att hon visste åtminstone i februari 2016 "men inte förstod". Det var därför Löfven aldrig blev informerad av sin närmaste tjänsteman.

    En pikant detalj - när en tjänsteman får lämna så destrueras hans/hennes telefon, Ipad, dator osv omedelbart.

    De har förmodligen redan malts ned på söndag kväll.

    En sådan otur för de som vill försöka back-tracka vad som hänt.
  • Flash Gordon

    Det är inte utan att man tänker på de sk "Tsunamibanden".

    All lagrad datatrafik mm från regeringskansliet från dagarna under tsunamikatastrofen.

    Det var enligt regeringen Persson bara "borta!"

    2006, när den borgerliga regeringen Reinfeldt tog över, så hittades banden i ett kassaskåp på Regeringskansliet.

    sv.wikipedia.org/wiki/Tsunamibanden

    Det finns andra likheter också:

    "Även i denna utredning konstateras att regeringskansliet saknade en fungerande krishanteringsorganisation, att informationsspridningen inte fungerade och att Regeringskansliet och departementen inte insåg omfattningen av katastrofen i tid. "


  • Flash Gordon
    Anton Chigurh skrev 2017-08-28 12:46:10 följande:
    Ja, jag undrar också hur i helvete informationsutbytet är uppbyggt i regeringen. Eller det SÅ KALLADE.....informationsutbytet, för det verkar de fakto som att det inte existerar något.....informationsutbyte.

    Otroligt. Och detta handlar om rikets säkerhet. OCH information som inte förts vidare till, i detta fall mannen, som påstås ha högsta "chefpositionen".

    Ungefär som att, för att använda en SYNNERLIGEN popular herre, ja, jag refererar till DT, aka Donald Trump, hans stab skulle läcka uppgifter - jävligt känsliga uppgifter(typ.....jävligt högt säkerhetsklassade)till Nordkorea, Ryssland, Iran....you name it, och infon angående läckaget samt givetvis läckaget omfattning OCH eventuella skadeverkningar, det får DT inte reda på förräns 12 månader efter debaclet....!
    Detta fast förstahandsinfon kommer från CIA.

    Men Sveriges styrande (politiker) är ju bevisligen inte att jämföra med politiker i världen utanför. Våra politiker, dom vet minsann vad som krävs, dom drar igång en utredning. Och sen drar dom igång en utredning som skall utreda utredningen. Och sen, för att vara på den säkra sidan, så tillsätts en utredning för att utreda den ursprungliga utredningen. Och sen, när regeringen är 2-3 ministrar kort, så slutar chefens sekreterare. Av hälsoskäl.

    Svensk politik i ett jävla nötskal.

    En sak till, Flash. Det är lite roligt att se hur du konsekvent håller god ton, avhåller dig från påhopp, även patetiska försök att linda in eventuella påhopp. Det är tragiskt att beskåda hur vissa inte kan skriva två ord utan att minst ett av dom är ett försök till förtäckt påhopp medans du i lugn och saklig ton levererar riktigt bra inlägg. Såklart med länkar till innehållet i dina inlägg.

    Men men, det finns som bekant en orsak till allt, och det heter ju, inte utan anledning: När argumenten tryter så kommer påhoppen.

    Hatten av för ditt tålamod och din kunskap. Tummen upp... smile1.gif

    Mvh //Anton
    Allt är bara käbbel som Han Som bestämmer(?) skulle säga.
  • Flash Gordon

    På en annan not så föreslår regeringen att reklamskatten skall tas bort för tidskrifter och dagstidningar. Detta bland annat för att de, enligt regeringen, behövs "för att motverka Fake News".

    www.svt.se/kultur/medier/regeringen-avskaffa-reklamskatten

    "- Vi behöver en seriös granskande journalistik, och vi behöver en seriös faktagranskande journalistik i de här tiderna då man ser en oroväckande utveckling runt om i världen."

    Samtidigt, i den verkliga världen, hos just en av de tidningar som skulle åtnjuta denna förmån för att bekämpa "Fake News":

    twitter.com/perhagwall/status/902184766660890626

    Aftonbladet skriver om gruppvåldtäkten på stranden i Italien, hänvisar till italiensk media när det gäller förövarnas identitet men "råkar" översätta fel så att "maghreber" (dvs nordafrikaner) blir till "turister". 

    Frågan är om regeringens åtgärd, om syftet är att bekämpa Fake News, är riktad mot rätt aktörer?


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-08-29 08:23:40 följande:

    Aftonbladet har rättat artikeln efter publicering och bra media rättar fel i publiceringar (till skillnad från främlingsfientliga och högerpopulistiska publikationer som ofta inte är lika nogräknade).


    Vad tycker du om själva grundfrågan, att regeringen vill avskaffa reklamskatten? Är du för eller emot?


    Om själva grundfrågan, regeringens trovärdighet, kan jag tycka att exemplet visar att denna inte finns vad gäller deras omdöme kring vilka som producerar Fake News och vilka som förväntas motarbete detsamma.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-08-29 09:34:04 följande:

    Vi har redan haft diskussionen om fake news 


    Ja, fake news är du väl insatt i. Tvivelsutan. Medvetet vinklade artiklar och inlägg att sprida i sociala medier.
    KillBill skrev 2017-08-29 09:34:04 följande:

    s när en tidning gör ett misstag 


    Jo men vist.

    Lägger man in det italienska ordet "maghrebini" i Google Translate så kommer ju ordet "turist" upp på svenska.

    Verkligen.

    Ett rent misstag.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-08-29 13:23:00 följande:

    Är det inte jobbigt att vara så konspiratoriskt lagd att du tror att svenska kvällstidningar medvetet publicerar omedvetna felaktigheter?


    Vad tror du om den journalist som fick ordet "maghrebini" till "turist"?

    Tror du att han/hon är så pass begåvningsutmanad att han/hon inte klarade av översättningen? Inte ens med Google Translate?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?