Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-04-14 21:18:56 följande:

    Den judiske affärsmannen George Soros utmålades på mötet som en huvudfiende. Det är ett faktum att hatet mot George Soros bottnar i antisemitism.


     


    Det är inte så att du har en videolänk eller liknande där vi själva kan bekräfta ditt första påstående? Jag har letat lite halvhjärtat men inte hittat något.

    Och är det ett faktum att all kritik mot Soros bottnar i att han är jude? Det har aldrig att göra med vad han gör?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-15 12:08:37 följande:

    Till skillnad från dig så är jag glad över att det finns människor som opponerar sig mot att ledande kristdemokrater håller tal inför kristna fundamentalister som vill totalförbjuda aborter och som vill försämra homosexuellas villkor i samhället.


    Konservativa kommer att tala inför konservativa, oavsett om du och Swedin gillar det eller inte och du och han misslyckas med att fula ut dem för det.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-12 09:58:25 följande:
    Vilket program menar du då?
    Du ser alltså inte ens vad som står i texten? De är från uppdrag granskning "Slaget om slöjan". Videolänken däremot är från ett debattprogram om handskakning. Du svarar utan att ta till dig vad som står i länkarna?
    KillBill skrev 2019-04-12 09:58:25 följande:

    I din andra länk visar du en bild där kvinnan säger att det är viktigt att människan anpassar sig efter koranen och religionen. Det saknas kontext men uttalande är okontroversiellt då det finns hundratusentals kristna, muslimer och judar människor i vårt land som anser att människan ska anpassa sig efter bibeln och andra heliga skrifter samt efter sin religion.


    I det tredje av dina länkar det s.k. youtubeklippet så säger kvinnan att hon är fostrad till att inte ta män i hand men att hon gör det som vuxen. Hon säger att även om hon tar folk i hand av motsatta könet så respekterar hon att andra människor kan göra andra överväganden


    Länk 5 och 5 går till valmyndigheten. 

    Jag ser inte exempel på islamism vilka exempel på islamism ser du?



    Det här är talande för hur ni socialdemokrater tänker.

    Ni ser inte ens islamismen som ni har dragit in i ert eget parti. Det är helt "okontroversiellt" att en socialdemokratisk politiker kräver att "Tiden och människorna skall anpassa sig efter koranen"

    Ni är så marinerade i det islamistiska tankegodset att ni inte kan se islamismen i detta.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-04-15 14:06:36 följande:
    Ja, visst är det smått fantastiskt när konservativa ska ta avstånd från konservativa konvent på grund av risken för konservativa idéer och tankegods.

    Hej och/eller hå.
    Motståndarna kräver att få sätta spelreglerna för vad konservativa får göra.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2019-04-15 13:16:38 följande:

    I ett inlägg ovan hyllar du en kristdemokratisk politiker .


    Och du hittar bara på du, som vanligt.

    Jag "hyllar" inte någon utan avdramatiserar skandalrubrikerna från ETC och Aftonbladet.
    KillBill skrev 2019-04-15 13:16:38 följande:

    Hur kan det komma sig att du som tycker att det är ok att samverka med kristna fundamentalister reagerar så stark över att en religiös människa anser att människorna ska leva efter sin heliga skrift? De flesta kristna, muslimer och judar tycker likadant. Ska religiösa människor förbjudas att delta i det politiska rummet? Det bådar i så fall inte särskilt gott för Lars Adaktusson.


    Den dagen Adaktusson, likt dina partikamrater kräver att samhället skall anpassa sig till Bibeln (koranen i ditt fall) så säger jag emot. Jag ser inget behov av att söndag skall återinföras som vilodag, till exempel.

    Om sedan en persons religiositet leder fram till vissa ståndpunkter, tex i abortfrågan så det inte ett problem - så länge man argumenterar och vinner eller förlorar debatten.

    .
    Religiösa människor behöver inte förbjudas delta i politiken men ingen religiös bok skall användas som lagbok. Så det det hade det varit snyggt om du hade reagerat med samma indignation på islamisterna i ert parti som kräver att samhället skall anpassa sig efter koranen.

    Problemet är egentligen inte att de kräver. Problemet är att ni är beredda att ge dem det de kräver.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-04-15 16:00:16 följande:
    Har du missat att sådana åsikter kan ingå i det konservativa tankegodset?

    Det var inte allt för längesen som KD hyste åsikterna själva men de har naturligtvis moderniserats. Ebba Bush Thor har även blåst en ny frisk vind i det seglet och blandar därmed konservatismens fasta mark med kusten till ett klarblått öppet vatten... varför partiet rusar i opinionen just nu.

    I det lägret hittar du ingen odefinierbar sankmark till värdegrunder som ingen vet hur man ska röra sig på utan att sjunka... utan en stabil dal med välbevandrade stigar och etablerade ekar över nybyggen.

    I dessa tider är sådant uppskattat av många. Folk vill känna en form av substans som varken skattehöjningar eller skattesänkningar kan skapa. Som med alla epoker avslutas de med en motreaktion, det här är början på slutet av postmodernismen - och klockan råkar klämta för värderelativism och socialkonstruktivism, för det som har puttats fram hårdast och mest hänsynslöst (hänsynslöst som i över folkets huvud, bortom folkets kontroll/inflytande och på folkets bekostnad).

    Utvecklingens påle är hårt slagen i dagens västvärld. Vi har inte ens ord för krafterna som driver den... men med det verbala godset som finns tillgängligt så finns det i huvudsak två plogoxar som arbetar på åkern - socialkonservatism (SD och bland oetablerade AFS) respektive liberalkonservatism (KD och bland oetablerade MED) samt en släng nationalism som hamnar där det passar bland dessa i respektive nation.

    Säkerligen skrämmer det många medan det för andra känns som när grönskan spricker fram under asfalt. Jag själv... är mest en nyfiken maskros som vill spridas med vinden. Och av dessa två läger i dagens Sverige så väljer jag Ebbas Bush Thors lungor varje dag i veckan... inget snack om saken, it's a no brainer.

    Aja...
    Jag kommer ihåg första gången jag bläddrade i ett exemplar av Axess Magasin.

    Som att kunna andas igen.

    Leva.

    Läste hela numret med ett leende i hela ansiktet.

    Tänk att någon sådant fanns att tillgå i Sverige!
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-04-15 16:11:35 följande:
    Eller för den delen vad konservatism är och ska vara.

    At the animal farm all the animals are equal, but...

    Jag är dock nyfiken på vad konservatism kommer att bli. För inte går det att backa framåt och det är nog bra.
    Åtminstone bilden av konservatism

    För konservatism kommer ändå, på någon grundläggande nivå, alltid att vara att ta utvecklingen långsamt och eftertänksamt. Sedan kan det var åt vänster, eller åt höger. Eller åt något helt annat håll.

    Men BILDEN av konservatism - den kan ju ändras. 
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-04-15 16:23:46 följande:
    Får titta närmare på det. Är det någonting som är åtkomligt/går på TV? Har för mig att jag såg någonting liknande hos min brukare, en föreläsning om vänsterideologiers tankegods... men jag kan ha tagit fel på loggan uppe i hörnet. Kanske var det Axcess med ett c i loggan eller något dyligt. Tittar inte på TV så är allmänt bortkommen på det området.
    https://www.axess.se/

    Finns en TV-kanal också och så har de en Play-funktion på hemsidan.

    Betalas för av Axelsson-Jonssons stiftelse, har jag för mig.
  • Flash Gordon

    Av alla regeringens misslyckade poster i den nya budgeten kan den här ändå vara den absolut vidrigaste:

    https://twitter.com/Transaktivisten/status/1117890101164462080

    KDM-budgeten satsade 20 miljoner specifikt på att ge gamla ökade möjligheter att få röra på sig - idrott/gymnastik/motion. Något man vet ger bättre hälsa och livskvalitet för dessa äldre.

    En typisk KD-hjärtefråga.

    "Vi vet, att äldre som suttit passiva förlora muskelmassa, förlora livslusten, och medicineras mer än andra. Vi vet även, att just dessa redan efter tre månaders träning, återfår förlorad muskelmassa, återfår livslusten och medicinerar mindre."

    .
    Regeringen S och MP tar bort pengarna.


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?