Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2018-02-11 18:10:36 följande:
    Filmen inleds med att man pratar om att förr så var Göteborg en stad med goa gubbar som gjorde rätt för sig för att senare måla Göteborg som en stad fylld av gängkriminalitet, skjutningar och jihadister. Vad jag kan se så syns bara vita människor i filmen.

    Jag tycker att det är tydligt att moderaterna på samma sätt som Sverigedemokraterna vill koppla alla samhällsproblem till invandringen och filmen skrämmer mig.
    Jag har sett filmen. Var får du det här med "goa gubbar"? Visst pratar man om att det var bättre förr, för det var det på sätt och vis. Göteborg var tidigare inte så splittrat med städer inom staden som idag och hade definitivt inte problem med jihadister och skottlossning.

    Jag ser inte den kopplingen och det finns inte alls bara vita människor i filmen, man har faktiskt placerat ut en färgad man på torget

    Jag kan hålla med dig att befolkningen i Göteborg inte är rättvist representerad i filmen. Iofs innebär det också att man inte heller ser några personer med typiskt mellanöstern utseende när man pratar om kriminalitet.

    Filmen lämnar mycket öppet för tolkning.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2018-02-11 22:24:31 följande:
    Jag läser på twitter att Elisabeth Svantesson fick det svetttigt i kvällen Agenda när hon fick stå till svars för Göteborgsmoderaternas film. Tyvärr missade jag inslaget. Såg du det?
    Nu har jag det.

    Jag tycker Svantesson var fel person att uttala sig om Göteborgsfilmen. Det hade varit bättre att fråga de som gjorde filmen eftersom man ville ha svar på om man höll med om att filmens intention var att svartmåla Göteborg och invandrare. Svantessons svar var för generella och det hon sa var egentligen inte mer än att det är viktigt att visa en nyanserad bild och prata om problemen och hitta lösningar på dem. Vilka lösningarna skulle vara nämnde hon inte alls.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-11 22:52:04 följande:
    Jag tittade igenom inslaget. Svantesson fick vissa problem.

    Och Sverige kommer att få betydligt större problem om M och kanske också S av populistiska skäl kopierar SD:s sätt att beskriva Sverige.

    Göteborg som en svunnen Sörgårdsidyll där arbete inte längre lönar sig.

    Tack och lov finns det andra synsätt på invandring, t ex detta från ett inte helt obekant företag i Göteborg:
    En industriromantisk idylliserade film som ger en skön känsla men som inte ger hela bilden den heller. Så många människor befinner sig som regel inte på golvet samtidigt.

    Sist jag var på Volvo frågade jag om det var rast för det var tomt i hall efter hall. Så mycket av arbetet sköts numer av robotar att man ofta bara ser enstaka människor som överser dem. Det finns långa sträckor där det inte finns någon för en truckförare att hälsa på. Men det är en bra reklamfilm.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-12 06:07:04 följande:
    Jag kräver inte att en reklamfilm för Volvo Cars eller för S eller för M ska vara en exakt återgivning av verkligheten. Det som intresserar mig är i stället budskapet.

    Budkapet från Volvo är tydligt och inkluderande, budskapet från LO är exkluderande såtillvida att invandrare inte existerar medan moderaterna i stället har budskapet att allt är invandrarnas fel.

    Det är klart att det är allvarligt när högerpopulism blivit en del av vårt näst största partis valplattform.
    Jag har inte sett LOs film så jag kan inte uttala mig om den, men moderaternas film säger faktiskt inget om "vems fel" problemet är utan det har tolkats in. Problemen som nämns är jihadister (sant) och gängkriminella (sant). Att nämna jihadister pekar väl mer bestämt åt medlemmar ur den muslimska befolkningen, men det har ju visat sig att rekrytering har skett även bland etablerade medborgare. Gängkriminell kan ju vem som helst bli. Jag kan hålla med om att invandrare lyser mycket med sin frånvaro i filmen men to be fair så gör de det både i den "goda" och "onda" änden.

    Jag gick nyligen förbi ett skotthål i ett fönster på Linnégatan - Göteborgs kanske mest populära restauranggata. Det är alltid mycket folk där. Det är en skrämmande utveckling som man vill belysa i filmen. 
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-12 06:07:04 följande:
     budskapet från LO är exkluderande såtillvida att invandrare inte existerar
    Jag är inte säker på vilken film det gäller. Kan du länka?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-12 10:58:54 följande:
    Visst
    Tack, det var ingen av dem jag hade hittat. OK.

    Jag förstår vad du menar. Inte för att det alltid går så lätt att se, men jag fick leta efter ansikten som ledde tankarna till invandrare, mannen i sängen och en av flickorna i tåget. I Volvos film fick man leta efter människor som INTE såg utländska ut.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-12 17:31:29 följande:
    En betraktelse över moderaternas Göteborg och det svunna Atlantis.

    Själv tycker jag att parallellerna mellan SD och M är skrämmande tydliga och kan bara hoppas att inte S försöker utmana M i populistracet efter SD-väljare.

    www.dn.se/kultur-noje/johan-hilton-det-goteborg-som-m-drommer-sig-tillbaka-till-har-aldrig-funnits/
    Jag håller med om att den smöriga bilden av Göteborg förr inte stämmer, men att inget har förändrats gällande narkotika och skjutvapen stämmer verkligen inte heller. Brinnande bilar och skottlossning är absolut inte vardagsmat, men det har blivit vanligare.

    Jag bryr mig inte om vem som står bakom narkotikabrott, skjutningar  och bilbränder. Jag är intresserad av att det stoppas.

    Jag sitter och tittar på "Stockholmspolisen" ett TV-program där man berättar att det råderen rejäl polisbrist i landet, att en polis säger upp sig var tredje dag (I Stockholm har det varit en om dagen) och att situationen med så många skjutvapen på gatan har förändrat polisens sätt att arbeta eftersom de får betrakta varje person som en potentiell vapenbärare. Stockholm som Sveriges största stad är också landets mest brottsbenägna stad där flest mord, våldsbrott och rån begås. Göteborg har legat en bra bit efter.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-02-12 23:11:26 följande:
    Javisst, men få om ens någon är väl omedveten om att gängkriminaliteten måste bort, men som en del annat är den ointegrerad i Sverige och i Göteborg.

    Minns du när Åkesson krävde riksdagsdebatt angående kravallerna i Husby och när Reinfeldt läxade upp Åkesson för att han enbart pekadepå det negativa- ett minnesvärt replikskifte som säkert finns bevarat på Youtube- Reinfeldt skulle kunna läxa upp Göteborgsmoderaterna dels för att de målar upp ett idylliskt Göteborg som aldrig funnits och för att de mot den falskt nostalgiska trippen ställer en aspekjt av Göreborg som visserligen är sann men som bara är en liten del av sanningen.

    Jag bor i Stockholm och har bott här rätt länge utan att råka ut för något mer dramatisk än en och annan person som skäller på oss för att vi har hunden okopplad. Skulle jag göra min egen bild av Stockholm till en allmängiltig bild av situationen i Stockholm skulle jag förhålla mig lika fritt tillen mångfacetterad verklighet som en Göteborgsmoderat.

    Förresten bör du nog vända på siffrorna angående polisuppsägningar, om en polis om dagen säger upp sig i Stockholm kan det inte vara så lite som en var tredje dag i landet som helhet. Men om det nu är en var tredje dag så handlar det alltså om enstaka promille av landets poliskår som säger upp sig under ett år.

    Hur ligger det till i andra yrkesgrupper, kan man relatera detta till något?
    Vad menar du med att gängkriminaliteten är ointegrerad?

    Husbykravallerna var en händelse. Situationen i Göteborg är pågående och har pågått under lång tid, men ingen från Moderatena har väl påstått att filmen ger en komplett bild av Göteborg? Liseberg var ju inte ens med Flört

    En var tredje dag är siffror idag och en per dag var i höstas, men effekten märks väl fortfarande. Nu när jag tänker efter kan det ha varit en var tredje dag för Stockholm alena och inte landet. Får kolla up det. En annan siffra som nämndes var 1 polis per 1700 invånare. Låter lite tycker jag och det tyckte poliserna i programmet också.

    Jag promenerar utan betänkligheter i centrala Göteborg dag- och kvällstid, men inte gärna ensam på kvällen och vissa områden undviker jag helt och hållet. Varför liksom?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    HelaGotland skrev 2018-03-19 12:20:41 följande:

    Kan du vara vänlig och hålla dig till sanningen?? Vilket är att kirurgers tekniker för att rädda liv har blivit bättre, tekniken går framåt och många fler som ligger på operationsbordet överlever nu än på 1970talet.
    Hur går det ihop med bilden av ett "kollapsat samhälle". Det finns ju inga ambulanser som kan köra skadade och när de inte kommer fram finns det ingen sjukvårdspersonal som kan ta hand om dem

    Fantastiskt att det har blivit så mycket bättre med sjukvården och särskilt när det gäller kirurger hörru!
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?