Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2018-04-14 19:20:08 följande:

    När det ena regeringspartiet MP pratar om att förbjuda äldre bilar i Stockholm skriver istället Stefan Löfven följande inlägg:

    www.facebook.com/stefanlofven/posts/2163438387030377

    Det är vår, snön smälter och snart sopas gruset bort från gatorna. Runt om i landet öppnar motorentusiaster i alla åldrar garagedörrarna och rullar ut sina pärlor som skruvats och putsats under vintern.

    Som statsminister får jag inte köra så mycket bil, trots att det är bland det bästa jag vet. Därför var det lilla julafton idag när Bobo från TV-programmet "Biltokig" kom förbi jobbet med en modifierad Volvo PV 1957 (550 hästkrafter!) Vi tog en vända runt Gärdet och pratade om den fantastiska motorhobbyn i Sverige, lite gamla bilminnen och en hel del annat.


     


    Tycker du att man ska förbjuda veteranbilar i städerna?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-04-15 10:09:42 följande:
    Inte rätt tråd egentligen, men här är något som vi säkert kan känna samma avsky inför. Jag vet inte om detta också är en låst artikel, i så fall kan jag sammanfatta den senare. handlar om hur nazister värvar skolelever i Ludvika.

    www.dn.se/nyheter/sverige/i-ludvika-rekryterar-nazisterna-barn-pa-skolgarden/
    NMR är från och med årets val ett parti som man kan rösta på så vi kommer nog se än mer av deras rekrytering. När de begår brott kan man ta dem för det. Hets mot folkgrupp. Ordningslagen kan oberopas gällande affichering, sirener och (grön) rök.

    En del av deras propagandamaterial både i pappersform och på nätet borde kunna beslagtas/stängas ner och de ansvariga åtalas. Det finns lagutrymme så det är bara att sätta igång och implementera lagen.

    De demokratiska krafterna är starka men osäkra ungdomar är lättledda ungdomar och ett ständigt problem för skolan och samhället.

    This is England har kommit till Sverige:


    ">

    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-04-15 09:55:08 följande:

    Där ser man - mitt förtroende för regeringen går från klarhet till klarhet.

    Jag har också kört en PV från 1957 och det var riktigt, riktigt kul


    Great minds think alike!
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-04-19 07:40:03 följande:

    Nu har jag gjort SvD:s Valkompass. Enligt den är jag socialdemokrat Solig

    Och enligt den är de partier som ligger längst bort från mina åsikter C och M.

    www.svd.se/valkompassen-avslojar-om-du-rostar-pa-ratt-parti


    Hahaha! Så du står närmare SD än M.

    Jag är tydligen Liberal och står lägst ifrån SD, KD och FI
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2018-04-19 23:43:58 följande:
    Alltfler människor börjar vakna i landet och det är ingenting du kan göra något åt.

    Märkligt för övrigt att du talar dig varm för demokrati, samtidigt som förordar antidemokratiska metoder riktade mot grupper som hyser andra politiska åsikter än de du har. Luktar Nordkorea lång väg!
    Jag känner igen din retorik: "vakna". Jag skulle aldrig stödja ett parti som anser att människor överlag sover som en förklaring att man inte håller med dem. 

    På vilket sätt är det "antidemokratiskt" att implementera existerande lagar? När nazister, precis som alla andra, bryter mot lagen håvar man in dem
    Har du sniffat brunt så länge att luktsinnet förvrängts?
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    FDFMGA skrev 2018-04-20 10:34:02 följande:
    Mm, absoluta motpoler i fråga om åsikter enligt testet.
    nihka skrev 2018-04-19 23:21:16 följande:
    Hahaha! Så du står närmare SD än M.

    Jag är tydligen Liberal och står lägst ifrån SD, KD och FI

    Ja, det grämer mig lite att SD hamnade ungefär i mitten för mig, inte i SvD-testet men väl i Expressens som jag också roade mig med.

    Men den här sortens tester är ju rätt trubbiga instrument. I något av testerna fanns det en fråga om man anser att klimatanpassning ska vara överordnat andra politiska beslut, det anser jag och det gav mig förmodligen rejält med MP-poäng. Det är bara det att jag anser att en konsekvens av klimatanpassning borde vara att man i stället för att avveckla kärnkraften utvecklade den, vilket knappast är en MP-åsikt.

    Dessutom är mitt främsta argument mot SD och annan populism att den är skadligt fördummande, att populisterna reducerats till papegojor som radar upp påståenden de varken kan eller vill sätta in i ett sammanhang eller ens kolla om det man tjattrar om är korrekt eller inte.
    Ja, de här testen tar inte hänsyn till ideologi utan bara enskilda sakfrågor och inte heller hur man ska lösa frågor i kombination med varandra. I ett test går det att svara att man är för en satsning där, där och där utan att tänka på hur de ska finansieras och sedan glatt önska sig skattesänkningar och en bevarad pensionsålder.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2018-04-24 17:16:06 följande:

    Samtidigt vill en majoritet av moderata väljare se en regering tillsammans med sverigedemokraterna efter valet.


    Nej, det stämmer inte.

    Om du syftar på att en majoritet har uppgett att de kan tänka sig ett samarbete om inte alliansen får en egen majoritet är det långt ifrån att man har uppgett att man vill bilda regering med SD.

    Jag och många med mig vill inte det och om inte moderaterna vill störtdyka igen är varken någon regering eller ens samarbete med SD något alternativ.


    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2018-04-26 17:38:15 följande:
    Jag tror tvärtom. SD är det parti som moderaterna förlorat flest väljare till. Nu har de chans att vinna tillbaks väljare..
    Fast M ligger ju kvar på ungefär samma resultat som de fick riksdagsvalet 2014 och väl inte tappat nämnvärt till någon.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Gabbe75 skrev 2018-04-27 21:12:07 följande:
    SD har fått många nya väljare. De rekryterar visserligen från många partier, men flest kommer från M. Jämför du valresultatet från 2010 med det från 2014 är det stor skillnad.
    Så du anser att moderaterna har chans att vinna tillbaka väljare som de förlörade till SD 2010. Skulle inte tro det. Dessa 5,7% som röstade på SD 2010 är partiets hardcore kärnväljare och om de rör sig någonstans är det ännu längre åt höger.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    gabi1969 skrev 2018-04-28 06:20:27 följande:
    Jag håller med dig denna regering är den sämsta jag kan minnas. De borgerliga åren 76-82 var inget jag kommer ihåg jag var 9-15 år då. Men i efterhand har jag förstått att det krisade i samarbetet många gånger bla pga kärnkraften kanske pga annat också.

    Jag är inte borgerlig men det var stabilt under de 8 åren som alliansen styrde. På 70-talet var det stora kriser i hela världen och sossarnas politik kom i kapp då det var dags att betala för det sossarna delvis ställt till med.

    Ett mönster jag har noterat är att alliansen städar upp efter sossarnas politik men Sverige får andra problem istället. Sen kommer sossarna tillbaka drar nytta av alliansens städning och så börjar det om. dagens sossar återställer aldrig sjukersättningar A-kassa och andra förmåner men kritiserar alliansen när de försämrar dessa system.

    Sossarna påstår alltid att statens finanser är goda när de har regerat några år. Allt är bra allt flyter på. När de tog över påstår de att det var underskott kris och elände. På 3-4 år påstår de att de har fått fart på industrin skola vård omsorg är bättre än någonsin. Arbetslösheten är sjunkande aldrig har så många varit i arbete lögner lögner och ännu mera lögner. Nä jag litar inte på regeringen. Om SD hade blivit tillfrågade hade de kunnat regera tillsammans med både S och alliansen.

    Att ta avstånd från SD är fel. Jag tror SD får 16-20% i årets val. Då tvingas det fram helt nya samarbete mellan blocken. Några partier kan åka ur riksdagen. Hoppas MP åker ur.

    Idag har alla partier blivit så förändrade från hur de var tidigare att jag inte känner igen dem. Mest har centern förändrats.
    Sedärja. Här visar sig det "demokratiska" tänket: "Att ta avstånd från SD är fel."

    Det är sant som du säger att "Om SD hade blivit tillfrågade hade de kunnat regera tillsammans med både S och alliansen".

    SD - allklövern - är så desperata att de är beredda att regera med precis vilket block som helst, men om dessa block vill samarbeta med varandra tar det hus i helvete hos SD och man påminner om hur viktigt det är bevara skillnader mellan blocken.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?