Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2016-11-29 12:31:26 följande:
    Men hallå!!

    Moder jord har en långt större lagringskapasitet av solenergi än all vattenkraft i hela Världen ens kommer i närheten av, i en jmf är vattenkraftens möjligheter att lagra, nästan försumbar, iaf om du tänker på magasinering,.., så hur tänkte du nu?
    Jaså, hur lagras den energin på ett sätt som för oss är lätt att tillvarata?
  • Tom Araya
    Det saknas 50 miljarder i regeringens budget - Riksrevisionen varnar för effekternaRegeringens statsbudget har ett underskott för vård, skola och omsorg på 50 miljarder kronor de närmsta fyra åren. Det konstaterar Riksrevisionen i sin granskning. Man varnar för stora framtida försämringar och allvarliga problem i det svenska samhället.

    www.dagensjuridik.se/2016/11/regeringen-har-raknat-fel-pa-50-miljarder-valfarden-riksrevisionen-varnar-effekterna
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-11-30 09:03:20 följande:
    Det var fan så befriande att slippa det sedvanliga gnället från politikerna, och bra gjort att dom gav skolpersonalen credit för att ha vänt den nedåtgående trenden.

    La du märke till att Finland var det enda land som blivit sämre?
    Kanske dags för dom att redan nu stoppa den förändring, som lite börjar likna det som dragit ner Sverige i bottenträsket, så slipper dom samma resa som oss svenskar.
    ...som de gjort även i försvars- och migrationspolitik!? :)
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-11-30 09:10:00 följande:
    En vanlig simpel värmepump fungerar alldeles utmärkt, för att ta tillvara lagrad solenergi ur jord, berg och vatten.
    Det räknas dock inte till solenergi (vår planet har även egen värmeenergi lagrad) och pumpen behöver el som du får svårt att leverera om du endast kör dina väderberoende energikällor.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-11-30 09:24:47 följande:
    Men lägg ner, det är lagrad solenergi som som finns i ytlagret, och ingen geotermisk energi, den ligger betydligt längre ner i jorden.

    Men det är möjligt att vi kommer att börja använda även den energin betydligt mer i framtiden, fast den släpper ut växthusgaser, så det kanske kan bli det som avgör, för att inte använda mer än den del som redan sipprar ut vid utan av Jorden.
    Jordvärme är geometrisk energi medan bergvärme kan vara både geometrisk och geotermisk energi. I vilket fall som helst behöver man elektricitet som denna energikälla inte levererar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-11-30 09:27:31 följande:
    Och vad gäller elen till VP:n så har jag redan kommenterat det...
    Nja, du har pratat om solenergi, men inte så mycket om lagring av energi från förnyelsebara källor för landets el-försörjning.
  • Tom Araya

    Ett problem med energi vi har idag är att den blir dyrare att producera med förnyelsebara energikällor samtidigt som överskottskapacitet (som är nödvändigt och ju osäkrare energikällor desto större behov av lagrat överskott) sänker priserna till konsument. Vem ska betala producenten mellanskillnaden?

  • Tom Araya
    2016-10-09 15:00

    Tiden har tagit slut för svensk bostadspolitik - saknas bostäder till 100 000 flyktingar
    Verkligheten har nu kommit ikapp den svenska bostadspolitiken. Av 290 kommuner har 272 brist på bostäder åt de knappt 22 000 flyktingar (fd asylsökande som fått uppehållstillstånd) som staten tvångsplacerat hos kommunerna i år. Nästa år ska ytterligare drygt 100 000 flyktingar kommunplaceras och inkompetensen hos fd "bostadsminister" Kaplan (mp) och nuvarande bostadsminister Eriksson lyser igenom.

    cornucopia.cornubot.se/2016/10/tiden-har-tagit-slut-for-svensk.html
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-01 08:12:05 följande:
    Jag ifrågasätter uppgifterna. Jag kollade min egen lön och det stämde inte. Sedan går uppgifterna stick i stäv med uppgifter från bankernas privatekonomer som hävdar att det framförallt är inkomsttagare som tjänar >38000/m som år 2016 har fått höjd skatt med regeringens politik.
    Det är löneintervallet 40-60 tusen/m som påstås ha fått lägre skatt.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?