Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Jaha, så är då partierna igång med sitt interna bråk igen, den här gången är det Alliansen som ägnar sig åt allt annant än att bedriva det dom är valda för att göra.
    Nämligen att föra fram den politik väljarna har utsett dom till att göra.

    Men inte då, det har ännu en gång urartat till sandlådekäbbel om vilka som ska regera och hur och med vem.
    Ni kunde ju vänta med det tills nästa valrörelse börjat, och istället, tala om för oss svenskar var vi kan hitta folk som kan tillsätta de vakanser som finns inom skola, vård och Polis. 
    Jag är rätt säker på att konkreta, väl underbyggda och bevisligen fungerande förslag, skulle öka era möjligheter att få regera efter nästa val, för det är väl det ni vill?

    Alltså, hur vore det om ni politiker som omväxlingsskull ängnade er åt jobbet och pratade politiska sakfrågor och konkreta lösningar på dessa, i ert fall oppositionspolitik då.
    För folk som ägnar sig åt annat än jobbet dom är tillsatta för att utföra på sin arbetsplats under arbetstid, dom brukar först bli varnade och sen få sparken, om inte varningen hörsammas.
    Och nu är ni varnade av era arbetsgivare, det svenska folket, nästa gång får ni sparken, iaf om folket får välja.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-25 09:19:48 följande:
    Med tanke på det extremt dåliga förtroendet för regeringen så kan man ju undra vilka som kommer få sparken...
    Regeringen klarar sig bra, så där får ingen sparken.
    Dom gör sitt jobb och dom gör det bra, långt bättre än en regering oavsett politisk idéologi, lycktas med på många många år.

    Synd bara att det inte går att hitta folk att anställa till skola, vård och Polis, där hade jag räknat med att oppositinen åtmionstone skulle komma med några förslag.
    Men det är inte lätt att hitta folk till just dom områden, där det inte bara krävs utbildning, utan även utbildningar som är godkända i Sverige, och för Polisen även svenskt medborgarskap, åtminstone för vissa befattningar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-25 14:19:06 följande:
    Visst måste det vara trist att inte Svenska folket tycker samma sak?
    Löfven borde ju ha högre förtroende än vad Reinfeldt hade i så fall....
    Löfven:s förtroende ökar, och är nu t.ex större än för M:s Batra.

    Och det kommer att öka mer, men det tar tid att föra ut sanningen i dag, då lögnerna är så dominerande på sociala medier.
    Men som du vet så segrar alltid sanningen över tid, så jag är inte direkt orolig inför framtiden vads gäller den biten.
    Då är hotet från Trump långt värre och farligare, för det kan vi inte skydda oss mot i Sverige av egen kraft.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    TheDummy skrev 2017-01-26 16:19:12 följande:
    Jag antar att du skämtar nu(?)!

    Stefan löfven kom inte med några som helst alternativa fakta och kan därmed inte utses som en mästerretoriker, absolut inte. 

    AKB, är på rätt väg men har fortfarande mycket att lära, helt klart!
    Bara som info till "folket".  Med Alternativa fakta avses lögner, om nån i dessa Trump-tider skulle ha missat det.
    F.ö ett uttryck myntat av Orwell i romanen 1984, och som brukar användas i skämtsamma sammanhang för att beskriva en lögn eller en lögnare.

    Så om jag föstår dig rätt TheDummy, så är din tolkning/beskrivning av en som är vältalig, en som ljuger, en mästerlögnare?

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Gabbe75 skrev 2017-01-30 18:59:19 följande:
    Vi får ju i vart fall vara glada över att inte Hillary Clinton vann valet. Värre krigshetsare får man leta efter.
    Verkligt glada kan vi vara att förtrendet för Trump har nått träsknivå.
    Det är vad DI skriver om Trump, och fler liknande rubriker finns idag hos http://www.di.se/

    Inte alls konstigt att DI beskriver Trump på det sättet, för USA:s president håller på att ställa till ett rent helvete för det globala företagandet i USA.
    Och än värre enligt dom, Trump har lämnat över till Kina att leda globaliseringen och den fria handeln, vilket på lite sikt kan bli oerhört kostsamt för USA och de globalt verkande företagen.

    Det finns inget land som ens kommer i närheten av USA, som gynnats så mycket av globaliseringen, och så gott som alla större amerikanska företag är fyllda med ledande personer med annan bakgrund än den amerkanska.
    Det kan komma att ändras nu, gräddan av inovatörer kan t.ex välja andra länder än USA att verka i.
    Dom vill inte jobba i ett land som dras med politiska problem som destabiliserar förtroende och vänskap med andra länder och deras företag.
    Det hämmar samarbetet och utvecklingen av nya produkter och innovationer, och det är där som fokus ligger för dessa personer, politik kommer långt ner på deras prioriteringslista.

    Och när nu Kina börjar bli USA:s jämlike inom dom här områdena, så är dom såklart oroliga över Trump:s politik, som går i helt fel riktning.
    Isället för att förhandla och samarbeta med Kina, så väljer Trump direkt konfrontation, knappast vad dessa företag hade väntat sig.
    Speciellt inte när alla vet att det inte är nåt som brukar fungera mot Kina/kineserna, ö.h.t så är det inget som brukar gå hem i Asien. 
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-30 14:13:29 följande:
    Oj! Det var överraskande.

    Jag tror faktiskt på allvar att vi kommer att få en global trumpeffekt, alltså en motreaktion där högerpopulismen allt tydligare framstår som en primitiv vädjan till människors sämsta sidor.

    I så fall kan man inte annat än konstatera att Kinberg Batras tryckare med Åkesson dansas i otakt med tidenSolig
    Visst kommer det en motreaktion, men den kan komma lite försent.
    Det är val i flera länder i EU/Europa, och även om extremhögerns framgång har mattats av betydligt, så finns en uppenbar risk att vi får en eller flera regeringar av Trump-liknande politik.

    Att Merkel nu återtagit ledningen i Tyskland är bra, men det kan snabbt vändas till motgång, om t.ex Turkiet bryter flyktingavtalet med EU, och vi får en ny våg av flyktingar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2017-02-02 12:18:49 följande:

    KD har deklarerat att de aldrig kommer att ge  Sverigedemokraterna inflytande. "Om en alliansregering kommer till makten så kommer vi inte att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna". Samtidigt har Ebba Busch Thor sagt att KD inte ser några problem med att ta stöd av SD för att skapa en borgerlig majoritet.


    Källor:
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    www.aftonbladet.se/ledare/a/919Wq/busch-thor-...


    Detta förhållningssätt innebär de alliansväljare som ogillar SD inte kommer stödrösta på KD (gillar man inte SD så röstar man inte på ett parti som kan tänka sig SD som en del av regeringsunderlaget).


    De Alliansväljare som gillar SD kommer inte heller att stödrösta på KD (varför ska någon som gillar SD stödrösta på ett parti som aldrig kommer att ge  Sverigedemokraterna inflytande?)


    De enda som rent logiskt skulle kunna tänka sig att stödrösta på KD är de alliansväljare som absolut inte vill att alliansen ska ge inflytande till SD (genom samarbete och förhandling) men som kan tänka sig att ta regeringsmakten med hjälp av SD. Frågan är bara hur många Alliansväljare som tycker detta? Alla som har läst tidningarna vet ju att Jimmie Åkesson inte kommer att stödja en eventuell alliansregering utan att få något tillbaka så detta alternativ är byggt på en utopi.


    Källa:
    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/enGb4/a...


    Slutsats: Dom/oppositionen har lyckats röra till det för sina väljare, att det troliga är att Alliansen faller, och att nån form av annan allians uppstår.

    Eller så ryker några partiledare och allt återgår till det vanliga, alltså den gamla Alliansen., men det tvivlar jag på, för då måste först en hel del av M:s partiledning bytas ut/avgå.

    Hur som helst så har oppositionen problem, problem dom helt skapat själva, och som kommer att påverka den politik dom vill föra.
    Frågan är om deras väljare kommer att kunna förstå vad dom eg driver för politik, och med vilka dom driver den eller om det är det egna partiets politik som framförs.

    Hur som helst är det här nåt som dom måste lösa fort, det måste bli glasklart vad som gäller innan valrörelsen drar igång, och den ligger inte värst långt bort, så dom har lite kort om tid.
    För hur ska dom annars kunna driva sin politik i valrörelsen, om väljarna inte vet eller förstår, vad eller vilka dom eg röstar på?

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2017-02-05 13:18:36 följande:
    Säger det inte sig självt att det vore överflödigt att söka stöd av SD om Alliansen kan regera efter nästa val?

    I övrigt så skulle jag akta mig för krönikörer som antingen inte förstår (eller låtsas som att de inte förstår) varför KD är måna om möjligheten till familjeåterförening i Sverige.
    Jamen det kommer ju att vara Nya Alliansen vid nästa val, alltså den Batra nu har skapat, M+SD.
    Gamla Alliansen lär endast bestå av C+L, då det efter nästa val inte kommer att finnas något KD att alliera sig med, i Sveriges Riksdag.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Och nu ökade förtrondet för regeringen ännu mer, då Sverige blev världsmästare i Bandy.
    Det är helt otroligt vilket ledarskap denna regering visar upp, skulle inte förvåna om Löfven o Co även fixar några världsmästare i längskid-VM som snart drar igång.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?