Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2016-12-22 12:14:47 följande:
    Tja, jag är nog inte särskilt insatt i frågan och kan i värsta fall ha blandat ihop saker.

    Hursomhelst hörde jag med ett halvt öra någon förklara att hälften av samtalen som gått till den stödtelefon RK har hanterat inte har besvarats.

    Googlade en smula:

    www.svd.se/tekniska-problem-hos-roda-korsets-...
    Det var ironi, och som vanligt gick det inte fram i skrift, fan att jag aldrig lär mig.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-22 12:44:47 följande:
    Hm, nä jag är från Barcelona :)

    Dessutom jobbar jag samtidigt som jag skriver här. Borde få dubbelt betalt egentligen.
    Ja jag sitter åxå fast, eller jag vill inte dra igång nåt, då jag/vi har.., vet inte vad jag ska kalla det, jour, beredskap eller nåt sån´t kanske.
    Vi har iaf lovat kommunen/soc att finnas tillgängliga 24/7 under de veckor som rör jul och nyårshelgerna, ifall någon akut behöver hjälp med boende.

    Den här tiden är mest kritisk under året, för som du vet så utsätts ofta barn, ungdomar och kvinnor i jobbiga situationer när julfirandet urartar.
    Och då kan den enda lösningen vara att snabbt få komma bort från det egna hemmet, för att dom ska få nån form av trygghet mitt i allt elände.

    Det kan förstås även gälla män, men tyvärr är det mest vi män som är orsaken, och inte vi som är de drabbade, eller i vart inte drabbade på det sättet.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-12-22 13:25:50 följande:
     
    Regeringen klarar sej bra på den politik som alliansen förde! Ma kritiserade en massa av det åtgärder som gav jobb, men har inte tagit bort något av det, skumt...

    .

    Ha ha ha, du är riktigt rolig du.

    Förstår du, att du själv säger att nuvarnade regering ska sitta kvar, du utrycker ju klart och tydligt ditt gillande för den politik som förs.

    Att du sen fått det mesta om bakfoten gör mig inget, huvudsaken är att du håller med om att Sverige går bra, vilket jag önskar fler gjorde.
    Det bekräftar även vad jag tidigare sagt, om att Alliansen idag inte bedriver nån egen oppositionspolitik, utan precis som du håller med om hur bra Sverige styrs.

    Inte konstigt att många med mig, undrar vad Alliansen eg håller på med, dom kan ju lika gärna bilda allians med regeringen, och kanske är det just det dom nu lägger grunden till.., inte mig emot, det skulle bli en riktigt stark regering.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-22 14:01:55 följande:
    Aha, du är en sån där som i praktiken också lever som du lär.

    Jag antar att det är brist på personer som är villiga att ställa upp som "familjehem".
    Jag/vi försöker åtminstone göra nåt som gör skillnad, och det här passar bra, då jag inte är i nån beroende ställning, utan rår över all min tid själv, så jag är priviligerad.

    Och jag anser, att gör jag inget själv som betyder nåt i de frågor som kritiseras av mig, då har jag heller ingen rätt att klaga.
    Jag har inte mycket till övers för "bror Duktig bakom skärmen", som aldrig lyfter ett finger för att själv ställa upp, när det krisar för någon.

    Jag vet inte riktigt hur det ser ut med behovet av familjhem, men jag antar att det alltid är brist i nån form.
    Speciellt när det gäller hem för de som går i skolan, då behövs ett boende som ligger placerat så ungarna själva kan ta sig till sin skola.
    Att även tvingas byta skola är inget jag tycker dom ska behöva göra, dom har det tillräckligt jobbigt utan att åxå bli ställd inför det faktumet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-12-22 14:29:13 följande:
    Jag har aldrig förnekat att landet går bra. Jag har bara hävdat att det beror på den politik i ändringar som gjordes av alliansen. Det i en kombination av en rådande högkonjunktur i världen gör att ladet går bra! 
    Tyck du gärna att det beror på Alliansens politk, det gör mig inget.
    Huvudsaken du, som nu här i tråden, framför att Sverige går bra, det gör att osäkra väljare, övertygas om att behålla nuvarande regering.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Och nu är Sverige utsett till världens bästa land för affärsverksamhet! goo.gl/Pe9ZCI

    Minns ni vilken massa skit jag fick, när jag sa att Sverige var rena skatteparadiset för oss företagare.
    Så nu lär det väl bli rena störtfloden om att Forbes har fel fel fel, eller att föreslagna skattehöjningar kommer att störta Sverige ner i ruinens brant, att det är Alliansen som ordnat det.., eller vad det nu kan vara som regeringshatarna kommer på.

    Själv skiter jag helt i vilket, och glädjer mig åt att Sverige nu innehar 1:a platsen.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Ang #4517.

    Vilket fantastiskt år det ha varit för Sverige, vi svenskar kan verkligen känna oss stolta och glada över vårt fina land.

    För har ni tänkt på, att Sverige i inte bara är utsett till Världens bästa land för affärsverksamhet, utan Sverige blev även framröstat som Världens bästa land att leva i.
    Så nu kan vi med fog påstå att Sverige är Världens bästa land.

    Det enda vi behöver göra fortsättningsvis är att förbättar det vi är lite dåliga på idag.

    Och det gör vi genom att hålla högerexrtremisterna SD borta från makten, andra extremister är så marginalliserade, att dom inte utgör nåt hot idag.
    Det skulle inte förvåna mig, om SD:s anhängare av den sämsta och mest rasistiska sorten, snart blir så deperata att dom hjälper oss med den uppgiften.
    J  Åkesson har redan börjat med det, då han gett klartecken att fälla den allians SD sitter med i Gävle idag, för att SD inte fått igenom sina krav.
    SD har i sann demokratisk anda blivit nedröstade, och som bekant gillar inte SD demokrati, utan SD anser sig ha rätt att kunna kräva, att deras förslag är vad som ska bli framröstade.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-12-25 20:21:07 följande:
    Vilka har röstat?
    Det finns flera som "röstat", faktiskt fler än jag kände till.

    Här är några ex, Forbes, det som gäller det senast om affärsverksamheten.
    FN, Värlsbanken, 2000 forskare från 124 länder och deras sudie, som avser 34 olika faktorer, Good Country Index, tankesmedjan Legatum Institute i London.

    Det är ingen fullständig "lista", jag har sett/läst fler, och jag vet att det inte är alla som satt Sverige på 1:a plats, men sammantaget och med hänsyn tagit till alla faktorer, så är det inte fel att säga att Sverige hamnar på 1:a plats. 

    Och som du ser, är det inte de som kallas vänster i Sverige, vilket man lätt får för sig är alla som inte håller med SD, nåt som även påstås av folk som kommer från Alliansen:s anhängare ibland, som hävdar det här.
    Utan som du ser så finns kommer det från lite varstans ute i Världen och från olika grupper och organisationer.

    Och jag förväntar mig förstås det sedvanliga förnekandet, vilket lär komma från de som själva påstår sig värna och hylla Sverige.
    Men som i praktiken gör precis tvärtom, och tar varje chans att slänga skit på Sverige och svenskar, när possitva saker sägs om vårt land.

    Men vem bryr sig, jag glädjs åt att Sverige står högt i kurs i vår omvärld, och det betyder långt mer än vad som kommer från högerkantens kverulanter.
    Det var ett tag sen Sverige sågs som ett så bra land att leva och verka i, och blir man inte glad över det som svensk, då vet då inte jag vad som behövs för att bli glad över sitt land.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-12-28 13:27:45 följande:
    Ännu har regeringen inte klarat av sitt vallöfte!

    Idag kommer det fram att man under sina drygt 2år BARA lyckats skapa ca 4000 jobb! Detta trots rådande högkonjunktur, vilket jävla misslyckande!
    Alliansen skapade under sina år 374 000 nya jobb trots en kraftig lågkonjunktur!
    Förklara istället varför arbetslösheten sjunker om inga jobb skapats, för den bevisar med all tydlighet hur fel du har.

    Och som alla förstår, är riktiga jobb det folk behöver, och inte sysselsättning som tvingats fram genom arbetsmarknadspolitiska åtgärder. 

    Idealet är om politkerna inte behövde skapa några jobb alls, och siffran 4000 var 0.
    Och som det är nu så är det inte brist på jobb, utan brist på arbetskaraft Sverige har, och då ska det heller inte skapas jobb av våra politiker, utan styra över folk till de riktiga jobb som inte är tillsatta.
    Vad som ska till för det, ja det måste vi lösa tillsammans med företag och myndigheter, och ge dom, vad-det-nu-kan-vara dom behöver , och inte genom några politiska åtgärder.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2016-12-31 15:05:55 följande:

    Du ifrågasätter alltså om Simon Wiesenthal Centret och Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (och av judisk härkomst) kan förhålla sig tillräckligt objektiva för att bedöma vad som är antisemitism. Min uppfattning är att de kan det.


    Så du menar att om någon talar i egen sak så kan man ändå vara helt objektiv?
    Märkligt att du tycker så, för just den anledningen brukar vara det som kallas jäv, eller om du hellre vill, att man kan misstänkas för att vara partisk, i alla andra sammanhang.

    Själv anser jag det helt uteslutet att inte bli partisk, när man talar i egen sak, hur mycket man än försöker att vara det.

    Så varför skulle det vara ett undantag här, menar du?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?