Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2017-01-06 03:03:07 följande:
    Problemet är lagringen av elenergin. Idag har man kommit rätt långt i den utvecklingen, men de senaste generationerna av batterierna är resurskrävande och man ha börjat räkna på naturens tillgångar av de ämnen man behöver och det ser inte bra ut för framtiden.

    Din jämförelse med el-truck har vissa brister. El-truckar används främst inomhus på släta golv med hårda hjul i 10-15 km/h (samma med tåg, rakt, slätt, låg friktion), förhållandena på väg är helt annorlunda. .
    Mitt påstående var att vikt inte är nåt problem för el, kom ihåg att de största farkosterna faktiskt drivs med el, allt från isbrytare, tåg och jättelika fartyg.

    Ja det är lagringen av elen som ännu är ett problem inom vissa områden.
    Men sätter du in det i ett utvecklingsperspektiv tillsammans med vilka ekonomiska resurser som tillförts i jmf med andra bränslen, så är det inte svårt att se vilka enorma framsteg som gjorts, när nu utvecklingen av elproduktion och lagringsmöjligheter fått resurser för att kunna hävda sig mot t.ex oljan och kolet.

    Och vi ska givetvis inte sluta med vatten och vind för produktion av el, den är perfekt för att garantera industrin och större elkonsumenter den el dom behöver, men det småskaliga behovet av el, det kommer vi att klara själva hur lätt som helst.

    Det globala behovet av el kommer att öka mycket, men det är ingen evigt stigande kurva, då tekniken utvecklas fort, för produkter som kräver allt mindre elkraft för att fungera, det kommer t.ex nanotekniken att borga för.

    Så mängden av hushållsel kommer per person att minska i framtiden, vilket givetvis betyder att det blir mycket billigare och enklare att installera egen försörjning i egnahem och hyreshus.
    Egnahem lär inte ens behöva vara kopplade till elnätet, utan kan vara helt fristående i stora delar av Världen, och elöverskott från lite större anläggningar, kan som idag, med fördel överföras/säljas till platser med underskott.

    Det senare betyder att vi inte kommer att ha lika stora behov av jättelika anläggningar för elproduktion, många bäckar små, räcker att fylla behoven.

    Jag är så övertygad om att vi på bara några årtionden kommer att få se en fullkomligt explosionsartad utveckling, av elproduktion och lagringen av densamma, att jag slår vad med mitt liv och allt jag äger och har, att jag kommer att få rätt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nihka skrev 2017-01-07 11:49:13 följande:
    Nej, det finns ingen mer expert på det här området. Om du säger emot kan du väcka ilska och bli kallad mördare och ansvarig för 15 miljoner avrättningar Tomte

    Annars tycker jag att det vore ett utmärkt initiativ om regeringen kunde hänga på Finland och Norge och snabba på utvecklingen för elbilar exempelvis genom politiska beslut som sänker kostnaden för inköp och ökar tillgängligheten på laddningsstationer. Vet du något om de politiska intentionerna närmaste tiden?
    Om folk vill offra sin energi på att vara förbannade på mig så är det deras problem, själv anser jag sån´t bara är slöseri och kontraproduktivt.
    Dessutom är jag van och härdad sen många år, och har nog blivit kallad precis allt, och placerats i alla politiska läger från V till H.

    Troligen för att jag är opolitisk problemlösare, och enbart ser till vilka resultat som kan uppnås, och vilka följder det får.
    Det gör att jag hamnar i olika politiska läger, beroende på vilken lösning jag anser är bäst för alla., som ger bäst resultat för hela vår befolkning.

    Som att vissa saker ska vi/staten göra själva, medans annat ska vi/staten inte lägga oss i, men så ser inte den politiska verkligheten ut idag, har inte gjort sen gammel-sossarna styrde på 50-60-talet.
    Men med Löven:s gäng så är vi iaf lite på väg åt det hållet, alltså till den tid tid när Staten och Kapitalet satt i samma båt.

    Och det är dit jag vill, när vi/staten tar hand om hela folkets välfärd, och kapitalet sköter det mesta av vårt företagande, en duglig och väl fungernade kompromiss alltså.
    --------------------------------------

    Nej jag vet inget om hur regering eller opposition har tänkt sig en övergång till el även för bilar, inte mer än att dom vill dit.
    Jag tycker mig tyvärr ha märkt att även dom inte riktigt hänger med i utvecklingen, antagligen för att det nu går så fort.
    Jag tycker dom/politikerna skulle behöva några sakkunniga, renodlade experter, som enbart följde utvecklingen, och som nån typ av mellanhand mellan utvecklare och makthavarna kunde hjälpa till med att ta fram lösningar som håller ihop de beslut som fattas.

    Alltså att det inte blir så att elbilar plötsligt får rena säljboomen, innan det finns bra möjligheter att ladda dom över hela Sverige.

    Jag ser övergången som en kedja som inte får ha några svaga länkar, allt måste följas åt, och i det ser jag det största problemet.
    Men vi kan ju hoppas att det inte blir politiserat, utan att det blir en sak som lätt kan lösas över alla partigränser.
    Risken finns förstås att Alliansen vill se privata lösningar, och det kommer såklart inte att fungera, här måste vi själva se till att laddstationer och annat som behövs, byggs av oss själva så att alla i hela Sverige får den tillgång som behövs.

    Precis som nu med bredbandet, och som vi tidigare gjort med vägar, elnät, telefoni, vatten och avlopp.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-07 12:14:59 följande:
    Jah tycker att utvecklingen redan är explosionsartad, men gissningsvis kommer effekten av utvecklingen att bli exponentiell och allt starkare

    Jag tror inte ens att oljekramare som Trump kan bromsa utvecklingen, inte ens i USA.

    Till och med Volvo Cars har ju insett vad de måste satsa på för att inte bli ytterligare ett svenskt Facit, om nu någon minns Åtvidabergs stolthet.
    Du, utvecklingen har knappt börjat, men visst, den går så pass fort att få har koll på vad som eg händer, vilket du kan se ex på i den här tråden.

    Trump, han verkar ju t.om ha noll koll hur det ser ut i sitt eget land USA.
    At solenergin nu är lika billig som kolet verkar han helt ha missat, och att solenrgi nu alltmer börjar produceras av tidigare kol och oljeproducenter.

    Hur fan ska han kunna få dom företagen att byta ben, det förstår jag inte.., tvivlar på att nåt företag vill gå den vägen, utan det lär bli andra som börjar bryta kol.
    Men det är förstås en omöjlig väg att gå, solenergin kommer snabbt bli så mycket billigare, att det enda kolet kommer att ställa till med är fler miljöproblem, och ekonomiska haverier och grusade förhoppningar i flera av kol-samhällena.

    Men så där går det, när populister väljs fram för att styra ett land, så folk måste lära sig att välja rätt regent, att regenter mest bara ska ena ett folk, men hålla sig borta från alla områden som kräver expertkunskaper för att kunna uttala sig om.
    Annars så skapar dessa regenter bara förhoppningar som ändå aldrig kommer att kunna uppfyllas.., och det är svårt nog att uppfylla möjliga löften för en regent. 

    Och Trump påstår sig kunna uppfylla det omöjliga, vilket givetvis aldrig kommer att hända, det kommer marknaden att effektivt att säta stopp för.
    Det borde han om nån veta, han har ju ägnat hela sitt liv inom kapitalismen och marknadens villkor, men nåt har uppenbart slagit slint i hans skalle.., storhetsvansinne är väl det ord som ligger närmast.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-01-07 12:37:27 följande:
    Jag såg att det nog tyvärr inte framgick av mitt inlägg #4618 men när jag skrev att bilen var en miljömässig återvändsgränd så menade jag bilen som transportmedel oavsett motortyp.

    En bil, oavsett motortyp, använder under en livscykel för mycket resurser i förhållande till sin transportkapacitet för att i längden vara miljömässigt hållbar. Vad som behövs är ett helt nytt sätt att tänka och ett helt nytt förhållningssätt när det kommer till miljö och persontransporter.

    Mindre bilar med bättre utnyttjandegrad och alternativa drivkällor kan vara ett mellansteg men i längden behövs någonting helt nytt. Frågan är bara vad.
    Där kan du absolut få rätt, men när vi är där, då lär vi vara döda sen länge och vi kommer aldrig få veta hur det gick.
    Sen är frågan om vi verkligen kommer att behöva resa så mycket i framtiden, vi kanske bara kommer att göra det för nöjes skull, den utveckligen ser vi iaf lite av idag, då vi kan kommunicera så mycket enklar och bättre än bara för några år sen.

    Och den utveckligen ser jag som ett av de första stegen vi kommer att utveckla mycket mer i vår närtid.
    Det är ju fullkomligt idiotiskt att transportera sig miltals, för att göra uppgifter som går att utföra i hemmet, eller i nån närliggande lokal.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-01-07 12:52:33 följande:
    Många klarar sig med en bil som har en begränsad räckvidd. Den statistik jag sett visade att de flesta kör mindre än fem mil per resa. Med ett utbyggd laddningsnät torde därför räckvidden inte utgöra något större problem för normalbilisten. Att det sedan finns en psykologisk tröskel är en annan sak.
    Vi måste även komma ihåg, att det inte är nån exakt riktning på utvecklingen vi kommer att få se.
    Den kommer som alltid att följa behov och efterfrågan, även om styrmedel från makthavarna sätts in.

    Och så ska det vara, och det måste politikerna vara lyhörda för, för är makthavarna alltför påstridiga så kommer det att bli fel.
    Och det första som kommer att uppstå är flera rent praktiska problem, och lite senare troligen även en del ekonomiska.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2017-01-07 13:29:36 följande:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/valjarna-litar-mer...

    En moderatledd regering skulle, enligt väljarna, vara bättre både på att styra Sverige och sköta landets ekonomi. Det visar en opinionsmätning från Sifo som SVT Nyheter har beställt.

    Statsminister Stefan Löfven (S) får ringa in det nya året med dystra siffror. Den enda fråga där väljarna tycker att hans regeringsalternativ är det bästa är när det gäller välfärden. I alla andra frågor som Sifo har undersökt säger de tillfrågade att de föredrar en moderatledd regering,
    Ja du, skulle vilja se den regering där folket tycker sköter den sköter sig så bra att ingen annan kan göra det bättre.
    Och så vill jag att det ska vara, för en regering som på minsta sätt inbillar sig att dom är perfekta, dom kommer att bli urusla att regera rätt fort.
    Men nu är det som tur inte så, därför byts regeringar ut, hur bra dom än tycker sig vara, då folk alltid vill se förbättringar och/eller förändringar.

    Men jag förstår inte hur man kan fråga om välfärden och där få ett bra betyg för den, men ändå tycka annat är dåligt.
    För mig är ett högt betyg på välfärden, ett bra betyg på att det mesta fungerar som det ska.., det går ju inte att skapa en bra välfärd om det som åstadkommer vår välfärd går dåligt.

    Det går helt enkelt inte ihop, för välfärd skapas, som alla rimligen måste veta, utifrån hur ekonomi, företagande, den statliga sektorn och infrastruktur sköts.., nåt är väldigt fel i frågorna eller svaren.

    Jag lär väl få på käften när jag gissar, att det beror på okunnighet och en allmänt avog inställning mot  S och MP, hos de svarande.
    Därför svarar man negativt på de flesta av frågorna, men inser inte att svaren betyder att dom även tycker att välfärden är dålig, men svarar tvärtom utan att tänka sig för, nån annan förklaring kan jag inte komma på.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-01-07 18:27:28 följande:
    Inte särksilt svårt att vinna den matchen.

    Det har gått 2,5 år nu med en regering som i princip inte lyckats med ett någe till det bättre.

    Handlingsförlamat. Interna bråk. Oförmåga att visa på lösningar på de stora frågorna.

    Skolan
    Polisen
    Invandringen
    Bostäderna
    Arbetslösheten
    Pensionssystemet och fattig-pensionärerna

    Moderaterna får vara hur usla som helst i opposition (vilket de är) - de är ändå bättre än dagens regering.
    Ändå är vi framröstade som världsbäst både vad gällar ett land att leva i och som ett land för företagande.
    Utöver det har vi en tillväxt som är starkare än de flesta jmf-bara länder har, och en minskande arbetslöshet som nästan helt beror på att företag och myndigheter anställer och inte några konstlade politker påhitt.
    Och så många lediga jobb att vi saknar arbetskraft och inte arbetstillfällen längre.

    Skolan, ja där har vi vänt trenden och är på rätt väg att lösa problemet, vilket även Alliansen medger.

    Polisen, samma där, vi vet vilka problemen är och kan därmed lösa dom, men det kommer att ta några år att ordna upp allt som en dåligt genomtänkt omorganisation medfört.
    Även där är Alliansen med på tåget.

    Invandringen, vilken invandring? Det finns kanppt nån invandring att tala om längre.
    Men jag hoppas den återupptas så fort det bara går.

    Bostäderna, ja där gör vi nu ifrån oss rent otroligt bra, det börjar likna den byggboom vi såg på 68-talet.
    Så det finns en liten risk för överhettning, och det får absolut inte hända, viss försiktighet uppmanas.

    Arbetslösheten, den har jag redan nämnt, och den finns eg inte ö.h.t, inte om vi ställer brist på arbetskraft mot arbetslösa.
    Alltså hög tid att sluta prata arbetslöshet, för det är inte längre det primära, utan istället fokusera på att få de nu icke anställningbara till en utbildning som ger ett arbete, och det ska göras på det sätt de som behöver anställa vill, vi/staten ska ge det dom efterfrågar, det är det vi/staten är till för.

    Det sista har jag ingen patentlösning på, men mer information så att folk tar mer eget ansvar över sitt eget pensionssparnade behövs, och att minimipensionen höjs till ett mer rimligt belopp, så att ingen ska behöva sakna nåt av basbehoven, mer flexibilitet och inte så statiskt tänkande på enbart kronor och ören.

    Har svårt att se hur M ska kunna göra nåt bättre för Sverige idag, tycker mest dom irrar runt för att hitta nya väljare med gammal förlegad politik, och en dos populism.

    Jag tycker faktisk att den här regering gör långt bättre ifrån sig än alla andra regeringar gjort på mycket länge, oberoende om det varit en borgerlig eller en S-ledd regering.
    T.o.m mycket bättre än jag kunnat hoppas på, och detsamma tyder all uppskattning vi får från alla möjliga håll ute i Världen, där man ofta nämner Sverige som ett mycket välskött land idag.

    Så sträck på er svenskar och alla andra som bidrar till vår välfärd i Sverige!
    Idag kan vi vara stolta utan att Jante kommer att våga gnälla, vi är helt enkelt jävligt duktiga just nu, och det var det ett tag sen vi kunde säga, utan att behöva ljuga lite 
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-01-07 19:59:24 följande:
    "Men jag förstår inte hur man kan fråga om välfärden och där få ett bra betyg för den, men ändå tycka annat är dåligt.
    För mig är ett högt betyg på välfärden, ett bra betyg på att det mesta fungerar som det ska.., det går ju inte att skapa en bra välfärd om det som åstadkommer vår välfärd går dåligt".

    Tja, frågorna är tydligen ställda så att det bara finns två altenativ.

    Inte förvånar det mig att SD-väljarna vill ha satsningar på välfärd och försvar samtidigt som de vill ha skattesänkningar.

    Kinberg Batras kommentar var iofs träffande och relevant: Vill man ha allianspolitik får man rösta på alliansen.
    SD gör ju allt för att tvinga sig till en plats i en ev kommande Allians-regering, därför kommer dom att rövslicka M hela vägen fram till valet.

    En enkel strategi som gör att dom son vanligt inte behöver föra nån egen politik, det är bara att instämma i M:s front-frågor.
    Och tyvärr hyser jag inga större förhoppningar att rövslickandet kommer att genomskådas av SD.s anhängare, dom kommer som vanligt att instämma, utan minsta eftertanke.

    Fast eg spelar det mindre roll, i praktiken så betyder det inget om SD och M byter väljare med varandra, så det kan dom gärna få göra, för min del.
    Jag tror mer det irriterar M att SD apar efter dom..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2017-01-08 18:41:56 följande:
    Sändes lördag 7 januari kl 13.00
    Håller det svenska försvaret måttet?

    Flera oppositionspartier vill ge försvaret mer pengar. Men vad vill regeringen? Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger att han inte är beredd att förhandla i den offentliga debatten om större anslag till försvaret.

    sverigesradio.se/sida/avsnitt/826829?programi...


    Jag hoppas verkligen att P H håller sitt löfte och inte ens svara annat än att det redan finns ett ingått avtal. 
    För vad Alliansen nu gör, är att använda det enda alternativ som återstår för att få till en oppositionsfråga, när allt annat i Sverige nu går så bra.

    Och då dyker givetvis den gamla slagdängan "Mer pengar till försvaret" upp igen från Alliansens håll, det är så väntat att det blir rent skrattframkallande.
    Och ännu mer patetiskt blir det, när det endast gått några dar in på 2017, och den nuvarnade uppgörelsen om anslag till försvaret ska gälla under 2016-2020.
    Då kommer Alliansen med nya krav om mer pengar till försvaret, och det givetvis tillsammans med den välkända svenska skräcken för ryssen som argument.

    Och som grädde på moset följer SD slickandes M i röven, nåt som SD kommer att göra hela vägen fram till nästa val.

    Så jag uppmanar härmed Alliansen till omedelbar skärpning, börja genast att agera som den opposition ni ska utgöra, och var inte så förbannat handlingsförlamade att ni bara gräver upp gamla förlegade och uttjänta politiska förslag, som inte driver på de frågor som berör oss långt mer än försvaret.

    Ni politiker säger ju att ni måste lyssna mer på folket, och inte var det fösvaret som låg bland i topp bland de frågor som ansågs som viktigast att ni skulle ta tag i.
    Jag tror inte ens mer pengar till försvaret fanns med ö.h.t, ändå så är det nu det ni tar upp.
    Så gör nu istället som ni säger, lyssna mer på folket, och gör rätt i ert jobb ni är tillsatta för att göra.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2017-01-08 20:47:17 följande:
    Att gömma sig bakom avtal för att slippa ta ställning i frågan är fegt och på tok för svagt i det läge som är.

    Det var s och mp som förhandlade ner nivån av satsning på försvaret.

    Att försvaret inte är en prioriterad fråga för väljarna stämmer inte särskilt väl längre, den har fått allt mer uppmärksamhet från media och väljare under de senaste åren, även om de tre senaste regeringarna har gjort allt för att få bort fokus på frågan under sin mandatperiod.

    www.aftonbladet.se/aftonbladetinizio/article1...

    www.helahalsingland.se/opinion/ledare/forsvar...
    Jag pratar om vad som väljarna svarde för nån dag seden, minns inte vad eller vilka som låg bakom frågorna, och då var inte försvaret med bland de frågor som låg högst upp, vilket jag helt håller med om.
    Främst för att det motiveras med sedvanligt politiskt ordbajsande, som att omvärlden har förändrats och rysskräcken, men inte ett enda ord vad det eg är som det ska gå till rent konkret, plus att det knappast skulle göra till eller ifrån med ett ökat anslag i pengar, då de behövs resusreser för att kunna omsätta pengarna till ett färdigt resultat.
    Och när inte nuvarande ökningar i anslag har omvandlats till en färdig produkt, så blir det ändå bara pengar som blir liggande tills längre fram.

    Så jag förstår verkligen inte varför man inte först begär en omförhandling, med konkreta förslag som Försvaret ligger bakom i sin helhet, innan man börjar efterfråga mer pengar.., det här är ju att ta saker i fel ordning.
    Det är stora pengar det rör sig om, och då är det inget som bara ska höftas mellan tummen och pekfingret.
    Utan det ska finnas en färdig idé om vad och till vilka pengarna ska gå.

    Och så svårt hade det inte varit att lägga fram förslag som väljarna hade kunnat köpa.
    Jag kan t.ex se utökade anslag till försvaret av mjuka attacker mot vår digitala infrastruktur som en idé, för där kan t.o.m jag tänka mig att vara med på tåget.

    Tyvärr så verkar man fortfarande sitta fast i gammal förlegad signalspaning och avlyssning, men det kan vara jag som är för dåligt påläst, och att man nu jobbar betydligt bredare och mer effektivt.
    Jag vet att FRA tillfrågas och utnyttjas för att kontrollera myndigheter och företags datasäkerhet, men där tror jag mycket mer måste göras.
    Det grundar jag på att så fort en mer ingående kvalitetskontroll görs, så visar det sig hur dålig säkerheten är.

    Och jag hävdar fortfarande att det var så väntat att försvarfrågan skulle komma upp, nu när det inte finns nåt för oppositionen att driva som kan engagera väljarna mer, och därmed dra väljare till sig, än de frågor som redan är uppe till diskussion.

    Problemet med dessa frågor vad gäller oppositionen, minus SD som ändå antagligen kommer att rövslicka M ända fram till nästa val, så dom går att bortse från.
    Det är att man är hyfsat överens med regeringen om vad som behöver göras och vilka områden det gäller.
    Alltså Polis, skola, vård och omsorg, bostadsbyggande och integration.

    Och när det gäller frågan som verkligen skiljer regering och Alliansen åt, den om de privata övervinsterna i bolag som rör några av dessa områden.
    Där går Alliansen både emot folkets uttalade vilja och deras egna uttalanden om att dom ska/måste lyssna mer på folket.
    Så den frågan har dom själva sett till så att den är näst intill omöjlig att driva, och troligen kan dom heller inte byta fot.
    För jag misstänker att dom lovat de företag det gäller att stå på deras sida, mot att dom får ekonomiska bidrag och/eller annat stöd under kommande valrörelse.
    Och det rör sig säkert om ett antal miljoner, som dom nu måste väga mot att gå folket till mötes, eller behålla bidragen..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?