Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    nattuw skrev 2022-08-15 15:11:22 följande:
    En fastighet som man bor i genererar normalt ingen inkomst. Tvärt om så innebär en bostad, givet att man inte bedriver någon form av kommersiell verksamhet, bara utgifter. Det oavsett vad fastigheten värderas till.

    Att man skall tvingas betala skatt på en tillgång som bara kostar pengar är svårt försvara på ett intellektuellt hederligt och moraliskt sätt. Kvar blir då bara gammal hederlig avundsjuka.
    Svammel. De flesta nationalekonomer (tex Moderaternas förra finansminister Anders Borg)  är eniga i att det är bra att beskatta fastigheter om det görs genom att sänka skatten på arbete. 

    www.expressen.se/ekonomi/borg-hoj-fastighetsskatt-tillsammans-med-sd/

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-08-15 16:54:11 följande:
    Det är inte enbart 5-åringar som förslaget berör.

    Så ser det inte ut. Det som M och MP har gjort är att flytta delar av BUP till allmänvården som är mer tillgänglig. BUP är i praktiken specialistvård och det är bara för riktigt unga patienter som specialistvård kan vara nödvändigt även vid mildare fall, utredningar et cetera.

    Det här med att styret i Stockholm Region skulle skära ner på aktuell vård (de satsar snarare 100 miljoner extra på den) samt lägga ner BUP-enheter stämmer inte. Vården organiseras om för att bli mer tillgänglig och billigare med större gemensamma lokaler vilket även bidrar till effektivare kommunikation.

    Sandra Ivanovic Rubin (gruppledare i hälso- och sjukvårdsnämnden Region Stockholm, för MP) skriver om det här:

    https://www.mitti.se/debatt/replik-vi-skar-inte-ner-pa-bup-vi-satsar-pa-att-ge-tidig-hjalp/repujs!u0eaiQ8c4ndXVvxKO3cBZg/

    Det är i detta ljus som M-förslaget ska ses i och inte i chimären av att aktuell vård skärs ner.

    Den som kopplar sambandet på det viset är ingen att bry sig om. Sambandet är att kriminella har en överrepresentation av ADHD-diagnoser, inte tvärt om. Politik ska inte anpassas med hänsyn till dåligt informerade människor, då får vi en lika nonchalant politik som resultat.
    Du verkar leva i en illusion. Stödet till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är efter 16 år med Moderat och Kristdemokratiskt styre i region Stockholm under all kritik. 

    www.svd.se/a/KzdLVG/16-bupmottagningar-blir-9-kommer-inte-fixa-det
    www.dn.se/ledare/isobel-hadley-kamptz-barn-i-utsatta-omraden-maste-fa-battre-hjalp-av-psykiatrin/




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Hoppsan. Nu anser Johan Pehrson att det brott som Ebba Buch gjorde sig skyldig till i fjol borde ha ha resulterat i att hon blev topsad och att hennes DNA sparades för framtiden. 



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2022-08-17 20:57:55 följande:

    Men va f*n?!

    Aftonbladet arrangerar någn slags partiledardebatt.

    Ebba debatterar mot statsministern:

    Ebba: "När vi i KD hade makten över sjukvården halverade vi köerna. Nu har ni ökat dem till rekordnivåer. Vad tänker ni göra åt det?"

    Statsministern: "Vet inte KD att det pågår ett krig i Europa. Det är därför dieselpriserna och energipriserna skjuter i höjden!"

    Eeeh, va?!

    Statsministern har förberedda talepunkter. Kan inte avvika från dessa. Lyssnar inte på sin motståndare. Svarar på någonting helt annat än det frågan gällde.

    Så jävla B.


    #SSIH
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2022-08-18 05:01:55 följande:
    Fastighetsskatt är populär för att det är enkelt att beskatta fastigheter. Att det är en skatt som slår mot alla och gör att ekonomiskt svaga grupper kan tvingas bort från sin bostad är inget som en nationalekonomisk teori behöver ta hänsyn till. Att vissa skulle kunna få kvitta en fastighetsskatt mot en sänkt skatt på arbete är inte till någon tröst för de som saknar arbete eller som inte har en så hög lön att de kan betala en skatt som baseras på värdet av deras bostad.
    Du har fel och det har Padirac redan förklarat för dig.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2022-08-18 17:36:51 följande:
    Vi har haft fastighetsskatt. Fastighetsskatten avskaffades på grund av dess konsekvenser.
    Fastighetsskatten är inte avskaffad. Det moderaterna och KD gjorde var att bestämma att den som hade en villa för 50 miljoner och den som hade en villa i Storuman för 200 tusen ska betala lika mycket i fastighetsskatt samt att börja kalla skatten för en avgift. Det är fascinerande att massor av borgerligt sinnade personer gick på finten  och att inte husägare på glesbygden har protesterat mer (mångas av husägarna på glesbygden  fick höjd skatt när villaägare i Djursholm och Lidingö fick kraftiga sänkningar.

    Så  här skriver villaägarna om namnet på fastighetsskatten.


    Fakta om att villaägarnas på glesbygden fick höjd skatt.

    Artikel i Svenska Dagbladet
    www.svd.se/a/1k1M5B/glesbygd-forlorare-pa-slopad-fastighetsskatt




    Citat

    "Alliansen lovade att det skulle bli billigare att vara husägare. Men en granskning som SVT har gjort visar att husägare i många kommuner, exempelvis i Kiruna, betalar mer i fastighetsavgift i dag än vad de betalade i fastighetsskatt för tio år sedan"




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Är det inte typiskt. När TV4  programmet Kalla Fakta avslöjar att tjänstemän på 5 av Sveriges riksdagspartier försökt kringgå svensk lag och därigenom medverkat till korruption så är det bara S och lite senare även L  som agerar mot de ansvariga tjänstemännen. Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna  som brukar hålla en hög profil i debatten om  tjänstemannaansvar låter sina tjänstemän jobba vidare precis som vanligt.   Det kan inte tolkas som annat än att i M, SD och KD så ser man mellan fingrarna när det gäller korruption. 
     
    För det som  tvekar på om det verkligen handlar om korruption så klipper jag in en kommentar från juridikprofessor Mårten Schultz.



    www.tv4play.se/program/kalla-fakta-partiernas-hemliga-pengar







     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Är det inte rätt vidrigt att den högerliberala tankesmedjan var helt med på att tvätta pengar åt Liberierna trots att det handlade om ett brott mot lagen och ett solklart fall av korruption. Extra delikat är det att det var just Liberalerna som låg bakom lagen som skulle förhindra dold partifinansiering. 

    www.svd.se/a/qWzb9e/torbjorn-nilsson-vilka-fler-tvattar-timbro-pengar-at
    www.expressen.se/ledare/skandal-att-partierna-fifflar-for-att-fa-hemliga-bidrag/







    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Av väljarnas tio viktigaste frågor anser Novus Sverigepanel att S äger sex. SD äger två och M och MP en fråga vardera.

    Det måste vara en katastrof för det tidigare statsbärande partiet Moderaterna att numera bara ha högst förtroende i en enda fråga. I Tillägg till att SD nu äger fler profilfrågor än M så är dessutom SD större än M i opinionen. Detta måste vara en personlig katastrof för ledaren av det blåbruna regeringsalternativet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?