Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2022-07-12 16:21:20 följande:
    Varför skulle enbart Ukraina kunna stå för en ökning av flyktingar?
    Om du hade kollat statistiken så hade du förstått. Så här ser det ut:

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2022-07-12 16:59:54 följande:
    Statistik är en sak, men den säger ingenting i den här frågan.

    Vad säger att endast flyktingar från Ukraina till Sverige kan öka?
    Är det så gynnsamma förhållande i resten av världen just nu?
    Vad menar du? 

    Förstår du inte att den ökade asylinvandringen till Sverige helt och hållet förklaras av flyktingar som flytt till Sverige från Ukraina? Asylinvandring  från andra länder har minskat.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Konsumentupplysning: 
    Jens Ganman som uteslöts från ?Kristdemokraterna efter att ha deklarerat att "min tro tillåter inga aborter, alla aborter är mord" välkomnas nu tillbaka till Kristdemokraterna.  Glöm inte det på valdagen. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2022-07-14 11:24:11 följande:

    Tänk så märkligt...

    Vissa har frikort till att posta OT i  det oändliga.
    Andra blir avstängda för samma sak.

    Olika falla ödets lotter 


    Varför anser du att det är OT att skriva om ett potentiellt regeringsalternativ i höstens val? Ser du inte  KD som en realistisk del av ett regeringsalternativ eller hur menar du?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-07-14 12:23:03 följande:

    Stämmer det här ens lite så slår man alltså i luften och frågan är om Sverige har råd med politik som inte kommer att göra någon skillnad överhuvudtaget - råd som i har råd med mer frustration.

    Det är trenden som behöver vända. Behovet av att ideologiskt anpassa samhället bara för konstens skull - vare sig det är hit eller dit - finns inte i dagens läge.


    Henrik Jönsson visar tydligt att han inte har förstått debatten om marknadsskolan och eftersom du länkar honom antar jag att detsamma gäller dig. 

    Skolkoncernerna använder vinsterna för att växa och inte förrän den dag man i framtiden säljer av verksamheten cachar ägarna in vinsten. Dessutom finns det många sätt att dölja vinsterna. Ofta bildar skolkoncernerna bolag t.ex fastighetsbolag där vinsterna kan plockas hem (i ställer för att skolorna gör detta) och på så sätt kan skolkoncernerna dölja vinsterna från oss skattebetalare. 

    Problemet med marknadsskolan är de drivkrafter som den resulterar i.  Skrupelfria skolkoncerner som skapar vinster genom att cherrypicka enkla elever och motverka att elever med särskilda behov säker sig till deras skolor samtidigt som man håller nere kostnaderna för undervisningen genom att anställa färre lärare och tillhandahålla undervisning med lärare som inte är behöriga.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2022-07-14 12:39:04 följande:

    Inte nog med att det är helt OT, det publiceras rena lögner om Jens Ganman i tråden!
    Nu har  vänstern tappat det helt
    Desperation much ? Tomte


    Tack Rataxes! 
     
    Den Kristdemokrat som uteslöts från KD efter att ha deklarerade att "min tro tillåter inga aborter, alla aborter är mord" men som Kristdemokraterna idag välkomnar tillbaka heter förstås 
    Joachim Gahm och inget annat
     

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-07-14 14:31:41 följande:
    Jag är inte särskilt insatt utan reagerar på det som man brukar höra - troligen förenklat - hur mängder av pengar försvinner ner i ägarnas fickor. Så som Henrik Jönsson framställer det, ser det ut att röra sig om pengar som gör varken till eller från.

    En sådan manöver har jag faktiskt inte tänkt på men då kan jag inte heller avgöra om en sådan manöver överhuvudtaget är möjlig.

    Det senare känns som någonting som inte behöver vara ett driftformsproblem per se. Provar tidigare fråga åt ditt håll också:

    Frågan är även om det är värt att minska antalet skolplatser i det här läget och vad det får för effekt på en del orter.

    Hur motiverar man det här som en prioriterad fråga med tanke på allt som behöver fokus i dagsläget?
    Det är inte lite pengar. Eftersom Henrik Jönsson (antagligen medvetet) väljer att inte inkludera de dolda vinsterna så är hans påstående helt missvisande. 

    Eftersom det alltid går att bokföra kreativt så kommer kommer det bli  ytterst svårt att förhindra vinster i skolan. Därför är det smartare att ta ifrån friskolorna den del av ersättningen som är kopplade till utbudsansvar (ett ansvar som inte friskolorna har). Då skulle ersättningen till friskolorna minska med mellan 1,7 och 2,6 Mdr per år (10-15%). 

    Sedan bör friskolornas möjlighet att cherrypicka "enkla elever" förhindras. Det görs enklast genom att införa en gemensam skolantagning. 

    Sedan ska samhället självklart ställa samma krav på lärartäthet, behöriga lärare, antal speciallärare, skolbibliotek, skolsköterskor, psykologer,  o.s.v. vid friskolor som vid kommunala skolor. 

    Med dessa enkla men rimliga förändringar skulle de som profiterar på skolmarknaden försvinna. 

    För ett par veckor sedan röstade riksdagen om att Friskolorna inte längre skulle få betalt för utbudsansvaret (eftersom friskolor inte har kostnader för detta)  SD, M, L, C och KD röstade emot förslaget och landets friskolor kan därför fortsätta att fylla på sina skattkistor..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?