Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-06-26 15:30:37 följande:
    Inget demokratiskt system fungerar på det viset. Delstaterna i USA är att jämföra med EUs medlemsstater - juridiskt suveräna entiteter som gemensamt enbart behöver står under konstitutionen/grundlagen/EUs ramverk. Även bland de mest progressiva medlemsstaterna (som exempelvis Sverige, Storbritannien och Tyskland) så är det fortfarande förtroendevalda/politikerna som hanterar abortfrågan.

    Det är också tänkt att det ska kunna uppstå extrema juridiska skillnader mellan delstaterna i USA och så ser det också ut i den aktuella sakfrågan. Filosofin som USAs politik är grundad i ligger i friheten att kunna välja bland olika sätt att leva inom demokratins ramar - vilket i praktiken innebär att fritt kunna välja den delstat som passar ens tanke och leverne bäst.

    Det finns dock en framsida med det här beslutet (for den som är pro-choice) då det är att det numera är betydligt svårare att förbjuda abort i hela USA. En sådan vilja behöver numera 1) vänta i 50 år och åter igen  2) försöka övertyga i högsta domstolen att frågan är på en federal nivå - det vill säga att abortfrågan har grund i konstitutionen/grundlagen - vilket i sig var svårmotiverat redan från början och är numera synnerligen svårmotiverat i och med aktuellt beslut (som just beslutat om att abortfrågan inte ligger på en federal nivå).

    Prejudikatet var även vagt och godtyckligt vilket också lämnade abortfrågan lättare att påverka/manipulera på federal nivå. De mest extrema abortmotståndarna - de som vill förbjuda abort i hela USA - förlorade den relativt enklare vägen att nå sitt mål på.

    En dörr som stod på glänt för de mest extrema abortmotståndarna i USA stängdes helt och hållet nu. Det bör man också notera och komma ihåg.
    Det viktiga nu är att stå upp för alla kvinnors rätt till abort och det är inget annat än osmakligt att läsa inlägg från M, KD och SD sympatisörer som tycker att det är viktigare att prata om den amerikanska konstitutionen än att fördöma det som, nu händer i USA.





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det är tydligt vem svenska folket har högst förtroende för. Förtroendet för oppositionens statsministerkandidat blir bara lägre och lägre. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Genialt av Sveriges statsminister Magdalena Andersson!

    När hon igår besökte Ukrainas och president Volodymyr Zelenskyj överlämnade hon en kopia på ett brev från 1711 undertecknat av Karl XII till den svenske ambassadören i Konstantinopel. I brevet uppmanades ambassadören att verka för att ett område som idag är en del av av Ukraina skulle få vara självständigt från den ryska tsarens förtryck.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2022-07-05 19:31:40 följande:
    Det var beskedet den 8:e mars 2022.

    En svensk ansökan skulle destabilisera området, enligt statsministern.
    SD svängde i Natofrågan först under april men då med reservationen att det gällde om Finland senare skulle välja att ansluta till Nato.  SD kunde alltså inte ens fatta ett självständigt beslut..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?