Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-05-12 13:22:00 följande:
    Då kanske det är läge att peka på vad som istället skiljer och om nu Morgan Johansson och Annika Strandhäll är så lika det som du inte vill ha/så lika SD och deras fotsoldater på Familjeliv så är det kanske dags att amputera den kallbranden.

    Det hade nog gjort gott för S och gett en näve väljare tillbaka.

    Vad är deras politiska gärning överhuvudtaget efter åtta år som ministrar?
    Jag kostaterade att FGs påståenden i allt verkade handla om SD och deras fotsoldater - ev likheter får du be FG presentera då det är därifrån påståendet kommer - och i stort stämmer FGs egna agerande med det denne påstår om ministrarna (dvs att påståendet utgör en del av SDs lögner och propaganda bla om att de inte har nazistisk bakgrund och nazister i leden och att de är oskyldiga till såväl sin egen historia som politiska ideologi )
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-12 14:16:42 följande:
    Liksom stämmer på Morgan Johansson och Annika Strandhäll.

    Att ha högre krav på skribenter i sociala medier än på ministrar i regeringsställning är ingen större idé.
    Du har liksom FG möjlighet tat redogöra i detalj för vad du menar stämmer in på Johansson och Strandhäll.

    Eller så låter du bli och sprider SDs fotsoldaters narrativ - det är inte första gånge och säkert inte heller sista.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-12 16:18:09 följande:
    Det görs redan tillräckligt väl i aktuell artikel.

    Visst kan du inbilla dig att enbart SDs fotsoldater är missnöjda med aktuella ministrars kommunikationsförmåga - det passar väl in i ditt eget narrativ som fotsoldat åt sittande regering.
    Se där - du lyckas igen sprida SDs propaganda om att alla som kritiserar dem är fotsoldater åt (S)ittande regering - något som SDs fotsoldater  påstår om och om igen

    radikaliseringen går fort nu
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-12 19:04:45 följande:
    Vilka kraftfulla retoriska grepp du tar!

    Igen springer du sittande regering ärenden. Man kan bara hoppas att du får rörligt betalt utifrån hur lågt du sänker samtalet.
    Kommer (kanske inte osökt) att tänka på de pro-putin protestanter som tror att de som protesterar mot Putin får betalt av demokratiska makter eftersom de själva får betalt av Krelm 



    Jag kan anta att du med ditt påstående visar att ogillar den rådande parlamentariska demokratin i Sverige och istället vill promota SDs illiberla takter.

    Radikaliseringen går fort nu Solig
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-22 19:29:10 följande:
    Ja, det är säkert anledningen till att artikeln inte nämner pandemihanteringen.

    Det var skakigt i början när vi inte kunde skydda våra äldre ordentligt och det är väl därför överdödligheten sticker ut jämfört med grannländerna. Balansen i restriktioner var dock bra och det ska givetvis ansvariga ha en eloge för. Den övergripande läxan att ta med sig är en bättre beredskap på hemmaplan och det hoppas jag att kommande regering tar till sig.

    Vänstervridet? Under pandemin var det främst vänstervridet folk som kritiserade hur Donald Trump hanterade situationen i USA. Ett intressant fenomen - för den som dagligen umgicks med människor i USA och som visste att Donald Trumps förebild under pandemin var Sverige, linjen som han praktiserade under pandemin var alltså våran.

    Svensk MSM kunde visa upp bilder på Trump-supportrar som inte bar masker vid sammankomster och främst vänstervridet folk gick i taket. Alla hade glömt att Anders Tegnells egna linje - inledningsvis - var att masker kunde skapa en falsk trygghet och ingen kunde för sitt liv förstå hur bilderna var från samma period i USA.

    That's MSM for ya.

    Folk i USA blir helt förstummande när jag förklarar att de som stöttade vår vänsterregering och Anders Tegnells linje under pandemin här i Sverige - var samma människor som i regel kritiserade Donald Trumps linje i USA.
    Du säger att Trumps förebild var Sveriges hantering av pandemin - är det så att Trump tittade på hur Sverige gjorde och valde at tgöra samma som Sverige - eller är det finns en likhet i vissa åtgärder?

    Ser fram mot att få se belägg för det du påstår.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-22 22:13:14 följande:
    Inte exakt samma åtgärder utan snarare liknande åtgärder och den övergripande strategin att försöka hålla landet igång istället för att förorda hårda lock-downs och stay-at-home-policy. Det fanns även saker han kritiserade Sverige för som exempelvis inledande syn på flockimmunitet och att vi hade relativt öppna gränser.

    Sverige var exemplet han tog upp när han propagerade för en mildare linje än Demokraternas.

    Menade inte att han kopierade oss helt och hållet - USA har överhuvudtaget helt andra förutsättningar än Sverige. I slutändan handlar det om en anpassad variant av linjen som vi gick före med.

    Det var dock intressant att se dissonansen mellan vänstern i USA och Sverige under pandemin och hur Donald Trump lyckades bli boven bland dem som på annat håll hyllade Anders Tegnell.

    Emellertid gav varenda Demokratisk guvernör order om lock-down och stay-at-home-policy innan april månad var slut 2020. Att helt släppa på masktvånget blev en debatt inom Demokraterna så sent som februari 2022 och den progressiva vänstern i USA har varit ännu mer motsträviga till samtliga lättnader.

    Det var Donald Trump som stod närmast Sveriges linje under pandemin medan Demokraterna gick åt helt motsatt håll.
    Ja, det var ju en rad missuppfattningar du sprider här, om det inte är desinformation du sprider medvetet .

    Men, du säger alltså nu att det inte var så att Sveriges pandemihantering  var Trump's förebild, utan att det handlade om enskilda åtgärder som du anser var liknande?
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-22 23:23:13 följande:
    Har ingen anledning att bemöta tomma påståenden överst här.

    Sverige var förebilden när han propagerade för en mer öppen hanteringsstrategi än Demokraterna. Det är ingen slump att Donald Trump nämner Sverige i dessa sammanhang. Det är ingen slump att han har anklagats för att anamma (delar av) Sveriges linje.
    Oavsett Trump nämnt Sverige eller inte så är det en del missuppfattningar eller desinformation du sprider, kanske tror du att Trump begrep saker som du nu upprepar eller så är det inte så. 

    Hur som helst är det en rad felaktigheter du lägger fram, har du läst coronakommissionens rapporter?  
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-23 21:16:12 följande:
    Jag vet inte mycket mer än det som har framkommit i artikeln.

    Läser man om köerna i allmänhet så framkommer det att det är svårt att hitta personal för uppgiften då det tar minst en månad att bli godkänd (- för att hantera känsliga uppgifter, får man anta).
    Om jag läst rätt så är det en omfattande nyrekrytering som behövs efter de stora neddragningarna iom det kraftigt minskade resandet under pandemin.

    Kritiken har varit att den nyrekryterade och ännu inte godkända säkerhetspersonalen inte får genomgå utbilning under tiden de väntar på att att få sitt godkännade - det går tydligen till på det sättet i andra länder men inte i Sverige.

    Om det är en ministerfråga eller inte har jag ingen aning om. 

    Men som vanligt skriks det en del på ministrar om allt möjligt och omöjligt - skrikhögern gör skäl för sitt namn     
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-05-23 22:11:14 följande:
    Är det inte märkligt att Landvetter och Malmö Airport lyckas hantera situationen så mycket bättre? 
    De måste han en annan ansvarig minister på de flygplatserna Tomte Hahaha
    Det är ju en avsevärd skillnad i antal passagerare och flighter så att Arlanda har större problem att skala upp verksamheten är inte förvånande, all säkerhetspersonal har ju inte suttit på rumpan på väntat på passagerare. De har väl hittat annat att göra precis som andra inom olika yrken som påverkats av pandemin. 

    Att det skulle vara en ministerfråga att säkerhetsbolagen skall rekrytera personal, verkar inte det långsökt?  Men säkerhetsbolagen kanske vill ha annan hjälp, eller så är det bara skrikhögern som hittat någon minister att skrika om igen.  Tänk om de kunde ägna sig åt politik istället för allt gästande om ministrar. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-23 21:16:12 följande:
    Jag vet inte mycket mer än det som har framkommit i artikeln.

    Läser man om köerna i allmänhet så framkommer det att det är svårt att hitta personal för uppgiften då det tar minst en månad att bli godkänd (- för att hantera känsliga uppgifter, får man anta).
    Artikelns ingress är tillgänglig för icke prenumeranter, men inte mer.
    Vad mer har framkommit i artikeln som du känner till?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?