Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Challenger skrev 2022-02-27 16:59:23 följande:
    Vad det egentligen handlar om är att man inte vågar stöta sig med Ryssland. Regeringsföreträdarna är extremt osäkra och vill inte ta beslut. Man "överväger", "utreder" och förhalar. Man hoppas på att Ryssland besegrat Ukraina innan man är villig att gå till beslut. 
    Ukraina kan glömma att få något som helst stöd av Sverige, utom möjligen ett och annat tält, samt humanitärt stöd i form av mat. Sverige kommer aldrig bistå Ukraina med militära medel. Inte en chans. 

    Hade fått mer förtroende för svenska ministrar om de för en gångs skull hade pratat klarspråk. Jag förstår rädslan och kan nog tom acceptera den, men de ska inte låtsas som något annat. 
    Utrustning för ett värden motsvarande 400 miljoner SEK och 500 miljoner i stöd till Ukrainas riksbank kommer nu att skickas till Ukraina - formellt beslut i morgon om jag fattar det rätt.

    Vapensystem som kan slå mot pansar och som kan hanteras ev enskilda personer ingår.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-03-06 14:06:06 följande:
    Dra åt helvete, socialdemokrater. 
    Verkar saknas ett sammanhang och en djupare förståelse för världshändelser 

    www.globalpetrolprices.com/articles/85/

    "The chart shows the cost of filling a 40-liter tank of gasoline as percent of monthly income. For example, 10 percent in some countries means that it takes 10 percent of the average monthly income per person to fill a tank of gas. The chart uses our latest data of gasoline prices around the world. You can use press Ctrl+F on your keyboard to search for a specific country. Another look at the data is to consider the actual percent of income spent on gasoline in various countries.
    Qatar   0,6%
    Kuwait  0,7%
    Luxembourg 0,7%
    USA 0,8%
    Switzerland 1,1%
    Ireland 1,1%
    United Arab Emirates 1,1%
    Australia 1,2%
    Saudi Arabia 1,5%
    Puerto Rico 1,5%
    Canada 1,6%
    Singapore 1,6%
    Norway 1,7%
    Austria 1,7%
    Denmark 1,7%
    Japan 1,8%
    Iceland 1,8%
    Sweden 1,9%
    Germany 2,1%
    Netherlands 2,1%
    Belgium 2,1%
    Finland 2,2%
    New Zealand  ...
    South Korea
    Malaysia
    Russia
    Oman
    United Kingdom
    Israel
    France
    Malta
    Hong Kong
    Cyprus
    Slovenia
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-03-06 14:06:06 följande:
    Dra åt helvete, socialdemokrater. 
    www.svt.se/nyheter/inrikes/det-hoga-priset-pa-bensin-och-diesel

    "Högst andel år 1985

    Den högsta siffran uppmättes 1985, då utgjorde drivmedel 4,8 procent av all samlad konsumtion. År 2021, fram till augusti, har andelen minskat till 2,4 procent. Och det utan att vi minskat vår körning mer än på marginalen.


    Med andra ord betyder det alltså att av allt vi i genomsnitt köper under ett år, lägger vi hälften så mycket på drivmedel nu, jämfört med 1985.


    –Vi lägger faktiskt, i genomsnitt, mindre pengar på drivmedel nu är på 80-talet, trots att priserna gått upp. Det kan låta motsägelsefullt, men så är det, konstaterar John Hassler, professor i nationalekonomi."

  • Padirac
    klyban skrev 2022-03-06 15:42:14 följande:
    rataxes kommer bara låtsas om att detta inte existerar, och sen igen upprepa samma invektiv emot S, då agendan kräver osakliga attacker mot S.
    Jo, det är en del av det monolog'erna om hur eländigt det är i Sverige sprider så länge inte är radikal alt.höger som kontrollerar personer och samhället.
  • Padirac
    klyban skrev 2022-03-06 16:21:07 följande:

    Som du ser, monologen tog fart nu, där man låtsas om att verkligheten inte existerar.


    Som förvänta också, tycker det är dock bra att SD fansen visar vem dom är, förra valet kostade deras brunhet de trodde dom kunde komma undan med och valet, och att det istället blev S till C Regering och tack vara SD blunder.

    Och det mest komiska är att de inte ens vet hur det går till att ändra saker och att det tar tid.
    Typisk populism som alltid låtsas låtsas och åter låtsas, och sen tror sig säga nått med nått som inte existerar.


     


    Denna monolog har försiggått ett tag nu, där de inte vågar försvara sina fel längre, då de vet att de  kommer så övertydligt visa de har fel.
    Och en högerextrem har aldrig fel, inte ens när det är galet fel, typiskt för de som vill ha diktatur.


    Yes - nu senast har ju en av monologhållarna jämfört riksdagens arbete med att valla katter

    Okunskap om svensk parlamentarism och samhälletsförvaltningsmodell börjar bland fotsoldaterna och de tar det med sig då de besätter politiska förtroendeposter där de förvillar de andra fotsoldaterna . M har ju fått lov att starta kvällsskola för de bruna så de har tillräckliga kunskaper för ta del av styret av förvantningar i det fall de skulle  kunna bilda regering
  • Padirac
    klyban skrev 2022-03-06 22:51:01 följande:

    En del kan de inte komma över agendan de har, och vägrar att ändra sig.
    Men opinionen tvingar SD att i alla fall låtsas att öppna upp för NATO, men om det blir praktiskt så känner jag en stor tvekan om.


    Och hade SD bestämt, så hade inte ett enda vapen eller pengar eller någon hjälp kommit till Ukrainas hjälp.


     


    En sak jag är extremt förvånad över, varför tar det så lång tid för dom.
    Själv trodde jag allt skulle var över på några dagar, och sen kanske bli ett gerillakrig.
    Spelade lite CSGO igår, och det var svår häckling av de ryska spelarna och de blev svårt mobbade.


    Det ligger ju i SDs ideologiska natur att arbeta för separata nationalstater -  nationalstater med egenskaoer och möjligheter som bara finns i deras fantasier. Det finns ryska intressen i att splittra EU, splittra NATO och att stödja partier som SD, Le Pens Nationell samling m.fl..  

    www.di.se/nyheter/affarsman-med-band-till-ryssland-ville-paverka-sd/

    "Men även bolagets svenska vd, Carl Meurling, har haft flitiga politiska kontakter. Våren 2011 kontaktade han Sverigedemokraternas dåvarande representant i EU-nämnden, Margareta Sandstedt. I ett mail radade han upp ett antal råd för hur partiet kunde ta ställning för Ryssland i konflikten med Georgien och mot EU:s fredsprocess i området.

     Han var även den affärsman som den dåvarande riksdagsledamoten Erik Almqvist försökte sälja in till partiledningen som finansiär av medieprojektet Samtiden vid ungefär samma tid, skriver Aftonbladet. 


    Så sent som förra året hade Carl Meurling kontakt med William Hahne och Gustav Kasselstrand, då toppar inom SD:s ungdomsparti SDU. Båda uteslöts efter att William Hahne kuppats in på ordförandeposten i SD Stockholms styrelse."


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2X1Jn/svensk-affarsman-med-sd-kopplingar-fick-miljardkontrakt-i-ryssland

    "Det svenska bolaget Rise Capital misstänks för kopplingar till Vladimir Putin.

    Nu kan Aftonbladet avslöja att vd:n Carl Meurling har försökt påverka Sverigedemokraternas Rysslandspolitik – och haft möten om att finansiera partiets mediebolag med miljonbelopp. 


    – Ryssland köper enskilda agenter, ofta affärsmän, som genom kommersiell verksamhet själva blir rika, säger professor Anders Åslund, Östeuropaexpert och tidigare ekonomiskpolitisk rådgivare åt Boris Jeltsin.


    Meurling hävdar att kontakten med SD är avslutad och att den skedde som privatperson.


    Ryssland satsar hårt på att påverka den politiska debatten i Europa och i Sverige.


    Det konstaterar både Säkerhetspolisen, Säpo, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.


    Myndigheterna varnar för ett pågående informationskrig.


    – Vi har sett en ökning av aktiviteterna, säger Mikael Tofvesson, enhetschef på MSB.


    Kreml misstänks finansiera europeiska grupper och partier, både på vänster- och högerkanten, som vill destabilisera EU.


    Ett exempel är franska Front National som i mars 2014 stödde den ryska ockupationen av Krim i Ukraina.


    Nio månader senare fick partiet ett lån på 86 miljoner kronor av en rysk bank.


    Vill utreda svenskt bolag

    I augusti kom nyheten att Gerard Lopez, ordförande i svenska bolaget Rise Capital, donerat 4,4 miljoner kronor till konservativa brittiska partiet Tories.

    ...


    Nu kan Aftonbladet avslöja att Rise Capitals svenske vd Carl Meurling under flera år har haft kontakt med Sverigedemokraterna och försökt påverka deras politik i en mer ryssvänlig riktning.


    Meurling har även haft planer på att finansiera SD:s mediebolag och så sent som i fjol var han med i diskussionerna kring att kandidera till SD Stockholms styrelse.


    Den 30 maj 2011 skickade Meurling ett mejl till den dåvarande SD-riksdagsledamoten Margareta Sandstedt, Jimmie Åkessons svärmor, som representerade partiet i EU-nämnden.


    Meurling inledde sitt mejl med att förklara att han förvaltade 400 miljoner kronor i Ryssland och att han hade haft förmånen att bli bekant med dåvarande riksdagsledamoten Erik Almqvist.


    Men Meurlings egentliga syfte med mejlet var att han ville ge feedback i en debatt som just då pågick i EU-nämnden och handlade om kriget i Georgien.

    ...


    I mejlet skrev Meurling att det var Georgien som startat kriget mot Ryssland, och sedan gav finansmannen exakt formulerade argument i punktform, som han uppmanade Sandstedt att ta upp.


    "Du ska ställa den retoriska frågan varför vi ska kritisera Rysslands intervention i Georgien när Sverige samtidigt är involverade i en militär intervention i Libyen".

    ...


    Då var Meurling även beredd att gå in som finansiär för SD:s medieprojekt Samtiden.


    Almqvist skrev i ett mejl den 3 maj 2011:


    "X är intresserad av att bistå projektet finansiellt. Min uppskattning är att det kan röra sig om 3 miljoner för resten av mandatperioden. X är en väldigt övertygad sympatisör som håller på att slå igenom rejält med sitt företag och tror själv att han kommer kunna röra sig med en förmögenhet som är 10-100 ggr större än idag redan om 5-10 år. Han framhåller gärna att han då vill vara till betydligt mer stöd för oss".


    Mejlet gick till Martin Kinnunen, Richard Jomshof, Mattias Karlsson och partiledaren Jimmie Åkesson.


    I november 2012 skickade Meurling ett mejl adresserat till riksdagsledamöterna Kent Ekeroth, Erik Almqvist och SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand:


    "Jag gläds alldeles oerhört åt SD:s opinionsmässiga framgångar just nu. Tycker trots allt stök som har varit att ni har gjort ett bra jobb så här långt att hålla ihop partiet under hårt yttre tryck, och jag hoppas ni är lika duktiga på det framöver. Kompromissvilja och tolerans internt mot partikamrater och total kompromisslöshet externt mot era fiender tror jag är nyckeln till framgång".


    Det blev aldrig något av affärsuppgörelsen med SD

    ...


    Men så sent som i fjol hade Meurling kontakt med William Hahne och Gustav Kasselstrand, dåvarande toppar inom Sverigedemokratisk ungdom, SDU.


    Båda ses som mer radikala och ryssvänliga än moderpartiet.


    William Hahne, som var vice förbundsordförande i SDU, lyckades ta över den tunga posten som ordförande i SD Stockholms styrelse i mars i fjol, i vad som beskrivs som en kupp.


    Till Stockholmsdistriktets årsmöte dök plötsligt 250 medlemmar upp, många av dem helt nya.


    Hahne lämnade samtidigt in en alternativ lista med sina kandidater och valberedningens styrelselista röstades ned.


    SD:s partiledning ogiltigförklarade styrelsebeslutet och uteslöt senare både Hahne och Kasselstrand.


    Vill inte kommentera

    Men även Carl Meurling hade kopplingar till kuppen.


    Meurlings vän från Handelshögskolan, Jonas Malmgren, svensk chef på amerikanska it-jätten Cisco, ställde upp och kandiderade på den alternativa listan.


    Carl Meurling fanns också med i diskussionerna och var på tal som kandidat till styrelsen i SD Stockholm.


    – Jag övervägde det inte. Inte en sekund, säger Meurling i dag.


    Hahne vill inte kommentera sina kontakter med Meurling.


    – Jag vill prata med Carl innan jag pratar med dig, säger Hahne.


    Gustav Kasselstrand studerar i dag i Helsingfors samtidigt som han har fått ett konsultuppdrag åt ett stort ryskt jordbruksföretag, även det registrerat i Sverige.


    – Jag har bistått ledningen och styrelsen, säger han.


    Inte heller Kasselstrand vill kommentera kontakterna med Meurling.


    En SD-topp beskriver för Aftonbladet att Sverigedemokraterna som parti inte generellt är proryskt, men att den nationalistiska hållningen ibland sammanfaller med Putins politik.


    I fjol uppmärksammades till exempel SD:s EU-parlamentsledamöter när de reste sig upp tillsammans med högerextrema franska Front National och brittiska UKIP för att protestera mot EU:s Rysslandspolitik. 


    Flera SD-politiker som Carl Meurling har varit i kontakt med är också tydligt proryska.


    Erik Almqvist har under pseudonym skrivit Putinvänliga ledare och tagit ställning för Ryssland i Ukrainakonflikten.

    ...

    "


  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-03-07 09:49:05 följande:
    Kom ihåg det här i september...
    Yes, jag ska komma ihåg att du tror att de är MP som driver Putins krig och med det sanktioner och höjda bränslepriser
  • Padirac
    Dunderthunder skrev 2022-03-07 21:05:12 följande:
    Jag bor i ett land. Vart bor du? 
    Jag bor i ett land där Magdalena Andersson är statsminister - alla som bor i det landet har Magdalena Andersson som statsminster  - för det finns bara en statminister i lander där jag bor.

    Hur fungerar det i landet där du bor? Har ni fler samtidiga statminstrar eller bara en statsminister?  Vad har denne statsminisiter för namn då?
  • Padirac
    Dunderthunder skrev 2022-03-07 21:05:12 följande:
    Jag bor i ett land. Vart bor du? 
    Padirac skrev 2022-03-07 21:17:30 följande:
    Jag bor i ett land där Magdalena Andersson är statsminister - alla som bor i det landet har Magdalena Andersson som statsminster  - för det finns bara en statminister i lander där jag bor.

    Hur fungerar det i landet där du bor? Har ni fler samtidiga statminstrar eller bara en statsminister?  Vad har denne statsminisiter för namn då?
    Jag bor iofs i ett hus - i landet har jag potatis och grönsaker {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?