Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2019-12-29 00:56:34 följande:

    Jag menar att det finns en språklig groda i påståendet. Det är vad ordet 'däremellan' ges för betydelse.

    Jag menar att du inte kunnat ge belägg för att 'däremellan' betyder någonting annat vad SAOB anger.

    Oavsett vilka venndiagram du ställer upp så är den språkliga grodan där och gör därigenom påståendet absurt och logiskt inkonsistent. 

    Den språkligt gemensamma nämnaren är i skribentens text inte 'gillar inte SD' och inte heller 'gillar S' - utan de uttryckta påståendena är att dessa 50% inte 'gillar inte SD' och inte  ' gillar S'. Det är vad som präntats ned - ingenstans står det skrivet att delmängden 50% förhåller sig till enbart de 75% som inte gillar SD, utan det som är skrivet är att delmängden 50% förhåller sig omvänt till såväl de 75% som ogillar SD som de 25% som gillar S.


    >>de uttryckta påståendena är att dessa 50% inte 'gillar inte SD' och inte ' gillar S'.<<

    Åter igen förvanskar du vad som Kverulant67 skrev:
    Kverulant67 skrev 2019-11-28 21:40:49 följande:

    Där emellan finns vi övriga dryga 50%, du glömde viss oss....


    Varför detta upprepade övertramp?

    Och får du ens ihop det när FDFMGA har trollat bort ena bergssidan för en dal (25% som gillar S). Jag har sagt det förut och jag säger det igen, om än omformulerat: du förstår det här så dåligt att du inte ens vet vad du ska försvara när du de facto har gett FDFMGA medhåll.

    Det är dock intressant att se hur du VILL vill räkna något så när korrekt på Kverulant67:s exempel medan munnen VILL stödja en evig dal/en matematisk omöjlighet.

    Känns det verkligen som att någonting går bra här? :P Inte ens FDFMGA har förstått vad han har gjort... :(
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-12-29 11:23:16 följande:

    Jag delar helt din syn i detta. Nu återstår bara att Digestive ger belägg för att ordet "däremellan" betyder någonting annat än vad SAOB anger och att Kverulant67 ger sitt medgivande till att FDFMGA lyfter exemplet in i en mattematiktråd för att få ett utomstående/objektivt perspektiv på frågan..


    Haha, tack och lov så rymmer en evig dal väldigt många. :)

    Nicket Kverulant67 finns inte med oss längre, det har också börjat vandra i en evig dal om än en annan. :P

    Jag hittade ett finfint exempel ur Padirac:s källor som absolut visar att >>däremellan<< kan avse förhållandet mellan en delmängd respektive en övermängd (bergssidor), och att det däremellan kan finnas en till delmängd (dal).

    Vill ni att jag jobbar på en visuell bild under dagen, närmare bestämt ett Euler Diagram med över- och undermängder? :)

    Ändå ett bättre språk för Kverulant67:s exempel än Venndiagram.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 13:19:43 följande:

    Du har inte redogjort för hur denna påstådda delmängd skulle vara en delmängd av P1 istället för P2 - det enda du anför i den frågan är som jag ser det att den påstådda delmängden P3 i sin helhet går in i mängden P1.

    Därutöver, har du inte heller redogjort för hur du får ordet 'däremellan' ensamt eller tillsammans med något annat ord att betyda 'inkluderat' eller i relation till en specifik delmängd (dvs enbart den ena bergssidan och i så fall varför just den ena och inte den andra)

    Det där finfina exemplet du tror dig ha hittat stödjer inte alls det du påstår att det stödjer - dvs att däremellan skulle ha med delmängder att göra.Att påstår att däremellan betyder att någonting inte är en del av P1 och inte heller en del av P2 är inget övertramp - det är snarare så att detta är just betydelsen av ordet däremellan.

    Jag säger igen att formuleringen av P1, P2 och P3 med ordet däremellan gör att det hela blir absurt ologiskt - jag menar att det finns en språklig groda som ställer till det för Kverulants påstående.

    För att räta upp den behöver endera P1 omformuleras, eller ordet 'däremellan' ersättas av ett annat ord, eller egentligen P3 formuleras om.

    Alla försök att få ordet 'däremellan' att betyda någonting annat än det enligt SAOB och alla andra exempel och källor betyder liknar i allt de alternativa sanningar som tex Donald T visat sig ha förkärlek till. När verkligheten inte passar och svider i skinnet så måste en narcissist förvränga verkligheten och skapar då en alternativ verklighet, allt för att inte tappa ansiktet  - inför sig själv.

    Frågan är varför du likt Sarah Huckabee Sanders återkommande lögner byggda på alternativa sanningar försvarar en alternativa sanning byggd på alternativa fakta (om vad däremellen faktiskt betyder)

    Det hela är lite löjeväckande sandlådenivå  - att byta betydelse på ett ord för att slippa erkänna ett enkelt misstag som inte betyder någonting egentligen.


    Haha, löjeväckande sandlådenivå tycker du. Vad är då försvaret för en evig dal? :D Och det slutar inte ens där...

    ...exemplet med två bergssidor med en dal däremellan är fantastiskt funktionell när det även finns med negationer...

    ...för om du även tänker efter så är additionen av bergssidan och dalen det samma som att lägga ihop höjden för BÅDE bergssidan och dalen.

    Hur hög är en dal, Padirac? :)

    Du skriver så mycket men du hänger inte ens med på vad du ska försvara när du tar FDFMGA:s parti och INGENSTANS har du återspeglat Kverulant67:s exempel korrekt med eget dito, så det förstår du tydligen inte heller.

    Jag gör som så att jag skapar en visualisering av både Kverulant67:s exempel och på hur >>däremellan<< används i det. Det är nog det enda som kan få poletten att trilla ner för befolkningen i den eviga dalen...
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 13:52:03 följande:

    Aha, på vilket sätt menar du att 'däremellan' i betydelsen att vara mellan två andra subjekt/objek/element/what ever skulle betyda att om det fanns två bergssidor med en dal däremellan så skulle dalen vara evig.

    Eller missförstår jag dig helt?

    Återigen. jag har kritiserat Kverulants uttalande från en språklig groda - inte matematisk, men den språkliga grodan har fått matematiken att bli stollig då Kverulant pga den språkliga grodan fick ihop gruppen till 125 eller 150 % av gruppen.

    just det har också andra påpekat. 

    "Där emellan finns vi övriga dryga 50%, du glömde viss oss...." betyder att detta är en grupp som inte är inräknad i de två föregående grupperna just för att ordet 'däremellan' använts. Det är själva betydelsen av ordet 'däremellan' enligt SAOB och alla utom just du.

    Men vill du ha en egen betydelse av ord så kan jag inte hindra dig, det gör däremot inte någon skillnad i sak för hur verkligheten ser ut.  detta oavsett hur du räknar på dalar och bergssidor. Kan du förklara hur detta överhuvud taget har med saken att göra.

    Just nu verkar dalen vara bottenlös 


    Ah, det är bättre att jag visar upp hur ordet >>däremellan<< används visuellt. Det är inga konstigheter men du verkar ha en vana med att skriva om saker i ditt huvud till det som du vill att det ska stå... varför jag hellre ritar en bild som du inte kan förställa, varken medvetet eller omedvetet.

    Ja, jag har förstått att du liksom övriga kritiserar en språklig groda på logiska grunder - och logik formar som bekant matematiken - om man dock vänder sig till en NÅGOT högre logisk kontroll än eder intuition (vänder sig till Venndiagram) så ser man väldigt raskt att er intuition har lett er till ett logiskt felslut, för att:

    1) Ni inte räknar med negation när det är fullständigt nödvändigt (exempelvis dalen är djup, inte hög - dalen DRAR därmed AV från höjden när berg och dal ska läggas ihop).

    2) Ni inte har med alla logiska mängdkombinationer - vilket även är en av konsekvenserna utav punkt 1 - varför ni får helt fel element i mängden 50%/mängden >>däremellan<<.

    Nja, man vet att dalen är 50% lägre än bergssidornas totala höjd - den verkar dock vara 50% högre än ena bergssidan samt ändlös när ni räknar. :)

    Aja, ha nu lite tålamod så kommer det snart en bild!
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 13:52:03 följande:

    Aha, på vilket sätt menar du att 'däremellan' i betydelsen att vara mellan två andra subjekt/objek/element/what ever skulle betyda att om det fanns två bergssidor med en dal däremellan så skulle dalen vara evig.

    Eller missförstår jag dig helt?


    Nja, i praktiken missförstår du FDFMGA.

    Blockar du tillbaka så ser/minns du nog att han kallar >>25% gillar S<< (ena bergssidan) för ett päron som han väljer att ta bort, helt och hållet. För att sedan addera kvarvarande mängder med varandra, alltså >>75% gillar inte SD<< (andra bergssidan) med >>övriga 50%<< (dalen).

    En dal med enbart en bergssida är då ändlös, för att återkoppla till raljerandet.

    Såg att jag missade att bemöta specifikt den här delen av ditt inlägg och en närmare förklaring kanske hjälper på traven.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 14:45:01 följande:

    Du missförstår kritiken jag ger - att det skulle ha med en negation att göra är helt fel uppfattat.

    Om vi tar de ursprungliga påståendena

    U1 och sedan skriver om det utan numeriska värden så syns betydelsen av ordet 'däremellan' tydligt

    U2  

    P1 En stor mängd av befolkningen gillar inte SD,

    P2 en mindre mängd av befolkningen gillar S.....

    P3 Där emellan finns vi övriga, du glömde viss oss....  -> dvs de som inte omfattar P1 och P2

     Vi kan skriva om det utan negation också, även där är betydelsen av ordet 'däremellan' tydligt

    U3

    P1 En mindre mängd av befolkningen gillar SD,

    P2 en mindre mängd av befolkningen gillar S.....

    P3 Där emellan finns vi övriga, du glömde viss oss....-> dvs de som inte omfattar P1 och P2

    Så borde skribenten ha uttryckt sig för att föra fram sin ståndpunkt - om jag förstår är det detta du vill mena, att utsaga U1 har samma konnotation som utsaga U3 

    Jag har kritiserat att du gett ordet 'däremellen' fel  betydelse - och om vi genom att likställa U1 och U3 ser vi att den definition av ordet 'däremellan du vill använda snurrar till det ännu mer. 

    Om du framhärdar i att ge ordet 'därmellan' en alternativ betydelse så undrar jag hur du ställer dig till att utsaga U3 skulle beskriva vad skribenten ville framföra med utsaga U1?

    För att försvara din position om vad utsaga U1 har för konnotation borde du släppa försvaret för en alternativ betydelse av ordet 'däremellen'  - för det leder dig in i en gaggaism som får mig att tro att du upplåtit inte bara din lojalitet till multinickaren utan också ditt konto    

    Däremot borde du argumentera för att att U1P1 är att likställa med  U3P1 - vilket du gjort med venndiagram, gaggaistiska eviga dalar och snart eulerdiagram 

    Problemet med att likställa U1P1 och U3P1 är att U1P3 och U3P3 har olika konnotationer, detta då de som inte ogillar SD har en annan konnotation än de som gillar SD. Dessa arguement har ockspå framförts mot ditt försvar av skribentens utsaga.

    Du kan jämföra med dessa meningar för att förstå vikten av negationer:

    Jag gjorde ingenting

    Jag gjorde inte ingenting


    Det spelar ingen roll hur många gånger du upprepar dig, för fortfarande är responsen:
    Digestive skrev 2019-12-29 14:12:52 följande:

    Ja, jag har förstått att du liksom övriga kritiserar en språklig groda på logiska grunder - och logik formar som bekant matematiken - om man dock vänder sig till en NÅGOT högre logisk kontroll än eder intuition (vänder sig till Venndiagram) så ser man väldigt raskt att er intuition har lett er till ett logiskt felslut, för att:

    [...]


    Jag vet mycket väl att er logiska intuition enbart hanterar mängderna som Kverulant67 satte i text, det är just DET som är problemet - då logiken kräver ALLA logiskt MÖJLIGA mängdkombinationer för att KUNNA hantera Kverulant67:s exempel.

    Det finns helt enkelt fler mängdkombinationer än P1, P2 och P3 att ta hänsyn till för att överhuvudtaget KUNNA hantera exemplet logiskt - mängdkombinationer som även är HELT uppenbara, när man då räknar i procent/med mängder (då 100% är totalt ledande för uträkningen).

    Ni fallerar på den här punkten, varför ni hamnar i ett logiskt felslut. Är man ordentlig vän med logik så ser man det här felet på flera mils avstånd, i mitt fall långt innan jag kan sätta bra ord och förklaringar på problemet/det logiska felslutet.

    En stundande bild ska dock göra ordning i röran.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 15:13:16 följande:

    Nä, nu missförstår du mig. Jag har kritiserat Kverulants inlägg pga en språklig groda, inte baserat på någon annan skribents inlägg.

    Men jag tror att din invändning mot andra skribenters kritik letade sig in i dina svar till mig, men jag kan ha fel - det har hänt många gånger.  För övrigt finner jag påståendet att 50% skulle vara oändligt lika absurt som gaggaismen   Vad får du allt ifrån,  det är så fantastiskt 'underförstått' gaggastistiskt att man häpnar. Jag tror att samstyret skulle förbjuda det du skriver om du vill ställa ut dina texter i Sölvesborg då det är långt bortom avantgardism och (post)modernism 


    Det är ju exakt så FDFMGA och ni gör när ni räknar på Kverulant67:s exempel...

    Padirac, ska man hantera saker logiskt så finns det REGLER för hur KAN gå tillväga - intuition är ingen säkerhet, som nog väldigt många utomstående har kunnat se i och med vår diskussion.

    REGLERNA för att bestämma elementen mellan två överlappande mängder (i en okänd mitten av ett Venndiagram) KRÄVER då att man har med ALLA logiskt MÖJLIGA mängdkombinationer...

    ...att ni sedan inte kan räkna ut ALLA logiskt MÖJLIGA mängdkombinationer, är inte någon annans problem än ert eget.

    Och vi pratar om såhär busenkel deduktion:

    Vet vi att 75% av befolkningen inte gillar SD så vet vi ÄVEN att 25% gillar SD.

    Vet vi att 25% av befolkningen gillar S så vet vi ÄVEN att 75% inte gillar S.

    Oavsett vad du tycker, tänker och tror så MÅSTE NI ha med de sistnämnda mängderna liksom elementen ovan FÖR ATT kunna avgöra elementen för >>övriga 50%<< genom logik.

    Tror du att logik ger er pardon bara för att ni inte riktigt vet hur man hanterar den?!
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 15:31:38 följande:

    Så du håller nu med om att 'däremellan' betyder det SAOB m.fl anger och inget annat?


    Det är fantastiskt att du uttrycker det här som om du suger på en karamell. Men javisst, speciellt i bemärkelsen >>ordningsföljd<< som du borde reflektera över en stund.

    Aja, jag får väl lägga till att ingenting i SAOB:s definition kräver att det som är >>däremellan<< också är väsensskilt från det man finner på båda sidor.

    Både bergssidorna och dalen däremellan är exempelvis alltsammans >>terräng<<, om man på fri hand ska konkretisera det abstrakta något.

    Liksom berg och dal hade utan problem kunnat vara delmängder i en övermängd som >>terräng<< och om vi räknar på ytan på ett bestämt terrängområde (hur mycket av denna yta/% som täcks av berg respektive dal - man kan även och istället räkna på ytans höjd på samma vis, för att få med negation i det hela).
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 15:42:19 följande:

    Nu är det ju DU,  digestive,  som tillskriver andras argument att ha intuition som grund.

    Det är åter igen någonting som DU, digestive, underförstår.  Jag och fler andra har angett andra källor än intuition som grund för argument. men det skiter du tydligen högaktningsfullt i med all tydlighet.

    Jag måste verkligen åka iväg och skrämma lite barn nu - som Flash brukade påstå - men jag återkommer. Kanske har du lite bilder och en förklaring till vad ordet 'däremellan' betyder enligt dig.


    Haha, skojar du nu? Ingenstans har ni följt logikens REGLER för hur sådant här kan fastställas, så vad skulle ni ha använt om inte er intuition?

    Andra källor? Ni försöker avgöra de okända elementen där två mängder möts samt räkna på en ekvation...

    ...du hittar inte dessa regler i ordböcker och semantiken i Kverulant67:s exempel ÄR perfekt - OM man kan sin logik väl samt kan räkna med negation.
  • Digestive
    Padirac skrev 2019-12-29 17:44:39 följande:

    Se där. Är det möjligen underförstått att andra resonerar på detta sätt, med intuition

    DU har dragit in ekvationer, venndiagram och andras intuition.

    Själv har jag gjort en språklig analys av kverulants påståenden och funnit att det är någonting som inte stämmer.

    Intuition Hahahahaha


    Redogör då för stödet du har bortom din intuition. Det har jag själv gjort i så många olika moment att det nog inte finns fler att vända sig till...

    ...medan du inte ens kan återspegla identiska premisser när du gör egna exempel.

    Sedan var det inte jag som drog in Venndiagram utan FDFMGA (du minns säkert hans hänvisningar till >>Varken Eller<< med flera/mera). Själv har jag redan från början påpekat att Venndiagram är ett dåligt språk för Kverulant67:s exempel, men, men...

    ...sedan hanterar vi alltihopa Kverulant67:s exempel som en ekvation men du kanske inte vet vad en ekvation innebär?

    Mängden >>övriga 50%<< är helt enkelt X, om så vill, varav vi diskuterar både innehållet och vägen fram till X.

    Aj, bilder kommer strax. :)
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?