Mandel skrev 2014-05-10 06:23:25 följande:
Håller faktiskt med dig lite där!
Choklad oavsett färg är inte rasistiskt, inte heller bakverk är rasistiskt, men varför utmana ödet och göra en nästan svart kaka med strösselhår när den faktiskt liknar nidbilden av afrikanska människor?
Hade det varit vilken annan form som helst hade det inte blivit ett pip om det, men nu är det lite på gränsen.
Även om jag tycker att det i bland dras för långt det här med ordet neger och nidbilder osv. och folk blir kränkta så är det ju ändå onödigt att "provocera".
Handlar alltså inte om choklad i sig utan om vad man valt att framställa av chokladen.
Men åter igen- varför reagerar du över de bruna kakorna och inte över de vita? Det är liksom den springande punkten i tråden. Hur gör man brownies och chokladbollar utan kakao. Eller ska man ifrågasätta varför kakao är brun - egentligen är väl bönan vit från början..
Och: är café latte mindre rasitisk än svart kaffe, eller ska man se det som att det inte riktigt duger med svart kaffe- just för att det är svart? Och vad ska man då kalla mjölkdrickare? Kanske bäst att hålla sig till vatten,
Visst är det en absurd diskussion kan man tycka, men...kan jag som vit aldrig hävda rasistiska "baktankar" bakom ätbara vita produkter. Blöjor är vanligtvis vita- och de skiter man bokstavligt talat i. Vi kanske är många här som inte ens insett hur kränkta vi blir varje dag genom alla möjliga vita produkter.