Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Jehovas Vittnen

    Oates skrev 2014-03-20 14:10:18 följande:

    Granskningsnämnden skriver alltså inte att det handlade om två barn, som du hävdar,
    Utan:
    "Mot bakgrund av gärningsmannens ålder när övergreppen pågick blev uppgiften om att det var en man som begått handlingarna därför vilseledande"

    18 år, inget barn i mina ögon.



     


    Hur är det med läsförståelsen?

    Det var enligt granskningsnämnden vilseledande att tala om en "man" eftersom det inte handlade om en "man" utan om en "pojke" som begick övergrepp.
  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 14:10:18 följande:

    Granskningsnämnden skriver alltså inte att det handlade om två barn, som du hävdar,
    Utan:
    "Mot bakgrund av gärningsmannens ålder när övergreppen pågick blev uppgiften om att det var en man som begått handlingarna därför vilseledande"

    18 år, inget barn i mina ögon.



     


    Läs detta också:

    "Dessa uppgifter gav onekligen intryck av att det hade rört sig om en vuxen man."

    Detta är ett exempel på när jag börjar lämna diskussionen när en person inte kan ta till sig uppenbara fakta.
  • kt h

    Nu har jag sträckt ut på det här så att ingen kan anklaga mig för att inte kunna tala för mig.

  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 13:40:09 följande:

    Nu är du mer än lovligt blåögd!


    Jag vet att Arboga inför annonsen bara frågade den sk gm om fakta, eftersom det finns ett brev där Arboga erkänner detta för mamman till de båda utsatta barnen.


    Om man även hade frågat barnen, och  familjen,  och dessutom en terapeut som var inblandad, så hade deras vittnesmål varit samstämmiga, och det hade varit minst 4  personers ord mot 1.


    Och  denne man har, när han får frågan efter programmet,  väldigt mycket att vinna på att ljuga.
    För det första  om han var  ett döpt JV  innan övergreppen upphörde, så kunde det ju få tråkiga konsekvenser. Viktigt alltså att hävda att det upphörde innan dopet, vilket JV ju också framhåller i annonsen.


    Och, inte mindre viktigt, om han erkände att det pågick till han var 18 år, så var han ju straffmyndig då!
    Så visst hade han mycket att vinna på att ge de fakta som JV godtog, utan att kolla med andra inblandade.


    Det är möjligt att gärningsmannen ljög för dom som undersökte detta (jag är inte så pass insatt i frågan), men kan du inte skilja mellan vad enskilda Jv gör och Jv i allmänhet? Varför måste du dra den slutsatsen att Jv kör med "fula trix" och är "oärliga" om dom blivit förda bakom ljuset av en individ som ljuger?

    Varför denna vilja till svartmålning?

    Sådana här övergrepp är ju väldigt svårt att reda ut, även för familjen och terapeuten eftersom det inte är så att familjen och terapeuten ser på när övergreppen sker och därmed kan tidsbestämma detta. Om ord står mot ord så krävs det en stor utredning i klass med en rättegång för att kunna med sannolikhet bedöma vem som talar sanning.

    Men inte ens i rättegångar kan man reda ut sådana här saker och gärningsmän som begått övergrepp på barn går fria trots att dom kan ha begått brotten. Och det finns det motsatta att människor har blivit dömda till övergrepp fastän dom varit skyldiga.

    Oavsett detta så finns det fakta som är enkla att se är vinklade och vilseledande, t.ex. att granskningsnämnden fällde programmet för osaklighet och vilseledning för att man porträtterade detta som en vuxen man som förgrep sig på ett barn, när det i själva verket var ett barn som började förgripa sig på sina 4 och 6 år yngre kusiner.

    Hela tanken att Jehovas vittnen skulle ha något att vinna på att skydda pedofiler är befängt, vinklat och vilseledande. I så fall kan man få det till att alla svenskar är pedofilskyddare genom att vinkla det som man vill.
  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 21:31:15 följande:

    Min läsförståelse är utmärkt, tack!
    Fortfarande gäller detta, granskningsnämnden sade inte att det handlade om barn, utan påtalade att man borde ha talat om den låga ålder på gm. Och fastslog att övergreppen började när pojkarna var 4 o 8 år gamla, (ja barn) och fortsatte i 10 år, till de var 14 o 18 år gamla!


    Och då var åtminstone inte gm barn längre! Och det hävdar inte heller granskningsnämnden, trots ditt påstående!


    Mitt påstående är att granskningsnämnden hävdar att mot bakgrund av gärningsmannens ålder när övergreppen pågick blev uppgiften om att det var en MAN som begått handlingarna därför vilseledande.

    Motsatsen till "man" är "pojke". Om programmet hade talat om en "pojke" som begått handlingarna så hade granskningsnämnden inte fällt programmet för osaklighet, men då hade programmet inte heller kunnat hävda pedofili.
  • kt h
    Oates skrev 2014-03-27 10:07:30 följande:

    Du har inte heller visat på att det är fel föra in Guds namn i NT, eftersom det inte har funnits där från början!


    Hur vet du att Guds namn inte fanns där i början?

    Vi har ju inte originalen som dom första kristna skrev. Det vi har är kopior/avskrivningar, och dom tidigaste är bara fragment av "nya testamentet", men det tidigaste fragmentet där Guds namn möjligtvis kan ha existerat är från 175-225, kallad "Papyrus 75".

    Detta fragment skrevs alltså 100-150 år senare, under den tiden kan ha vidskepelsen att uttala Guds namn utvecklats bland avfallna kristna. Den vidskepelse som judarna hade från början, denna video med Monty Python är talande:


    ">



    Det finns ingen anledning att sluta uttala Guds namn, eftersom hans namn skulle gälla för evigt:

    "Då sade Mose till Gud: ”Om jag nu kommer till israeliterna och säger att deras fäders Gud har sänt mig till dem och de frågar efter hans namn, vad skall jag då svara?” Gud sade: ”Jag är den jag är. Säg dem att han som heter ’Jag är’ har sänt dig till dem.” Och Gud fortsatte: ”Säg israeliterna att Herren (Jehova), deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har sänt dig till dem. Detta skall vara mitt namn för all framtid; med det namnet skall jag åkallas från släkte till släkte." (2Mose 3:13-15 Bibel2000)

    Orsaken till att judarna slutade uttala Guds namn var på grund av ett skriftställe som sade att man inte skulle missbruka Guds namn, men det är skillnad mellan att missbruka Guds namn och använda namnet normalt:

    "Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn. " (2Mose 20:7 Bibel2000)

    Genom att ignorera Guds namn så anser jag att man missbrukar hans namn.

    Även om det skulle mot förmodan vara så att dom första kristna inte skrev ner Guds namn, så är det klart och tydligt att Gud har ett namn, och det är JHVH/Jehova/Jahve.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Predikstol_wiki.jpg
  • kt h
    Oates skrev 2014-03-27 15:17:47 följande:

    Väldigt enkelt! Om Guds namn verkligen fanns i NT från början, så kan det bara betyda  att Gud inte har förmått att skydda sitt ord!


    Och om det är så, då kommer ju frågan hur mycket annat som har försvunnit/förvanskats i Guds ord.


    En skrämmande tanke, jag föredrar att tro på Bibelns text som den är, vilket också innebär att Jesus och apostlarna inte heller använde Guds namn.
    Hinner inte fördjupa mig i dina hänvisningar just nu, men kan väl säga att Monty Pythons  hädiska  förvrängningar varken gör från eller till för min del!


    Gud har förmått att skydda sitt ord, det kan uppriktiga, förnuftiga bibelläsare bekräfta. Eftersom det vore ologiskt och oförnuftigt att tro att Gud avslöjar sitt namn, som "skall vara mitt namn för all framtid" för att sedan förbjuda att hans namn uttalas. Var i bibeln hittar du ett sådant förbud a la Monty Python? För så absurt är det med att förbjuda att uttala Guds namn, man stenas på stället för att man sagt att middagen var "god nog för Jehova", du inser nog det idiotiska i det?

    Denna vidskepelse att inte uttala Guds namn spreds till dom första kristna, förmodligen för att dom första kristna var främst judar, och judar uttalade inte Guds namn för att dom för rädda för att "missbruka Guds namn".

    Denna fobi är inte hälsosamt, detta gör att människor får distans till Gud när dom kallar honom för "herre" istället för hans namn "Jehova".

  • kt h
    Vibban01 skrev 2014-03-27 15:57:30 följande:
    Vad är detta namn  ?
    Namnet är JHVH,eller YHWH eller på hebreiska יְהוָה

    Vi vet inte idag exakt vilka vokaler användes, eftersom man bara använde konsonanter på det hebreiska skriftspråket, och man vet inte vokalerna eftersom judarna med tiden utvecklade en fobi att uttala Guds namn, och sade "herren" varje gång Guds namn syntes i bibeln.

    Men det har mindre betydelse, man kan säga "Jehova" eller "Jahve" som vissa föredrar, men den svenska kungen Karl IX som levde på 1600-talet använde uttalet "Iehovah", så detta uttal är inget som Jehovas vittnen har hittat på. Man tog det namnet på Gud som var vanligt på den tiden.

    Om det hade varit vanligt att man uttalade Guds namn för "Jahve" på den tiden , så hade man kallat sig för Jahve's vittnen idag.

    Det viktiga är att Gud har ett namn, och många andra namn i bibeln kommer från Guds namn, t.ex. Johannes och Jesus. Namnet "Jesus" kommer från det hebreiska namnet "Jehoshua" som betyder "Jehova är räddning".

    "Shua" betyder räddning på hebreiska, och "Jeho" är en förkortning av Guds namn.

    Fråga om du har mer funderingar.
  • kt h
    Vibban01 skrev 2014-03-27 16:57:18 följande:
    Kan uttalet vara Jahvé  ?
    Kanske, men varför säger man då "Jesus" eller på hebreiska "Jehoshua"?

    Uttalet på Guds sons namn är väldigt mycket förändrad med tiden, från hebreiska "Jehoshua" till det latinska och till slut svenska formen "Jesus" (på engelska är uttalet "Djeesus")

    Även om Guds sons namn inte är det ursprungliga uttalet, så vet vi ändå vem vi menar med namnet "Jesus".

    På liknande sätt vet vi Guds namn, att det är Jehova/Jahve/Jegova (ryska) och Djehovah (engelska), eller andra uttal, oavsett så har Gud ett namn, och även Guds son, som det inte finns någon anledning att inte använda.
  • kt h
    Vibban01 skrev 2014-03-27 18:38:06 följande:
    Jesus är enligt bibeln, Guds son,
    Ingen kan se Gud, men de såg Jesus, så ???
    Ja människor har sett Guds son Jesus, men inte Gud Jehova, så?
Svar på tråden Jehovas Vittnen