Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Jehovas Vittnen

    submarine skrev 2014-03-19 19:33:08 följande:
    Synd, jag har inte sett några lögner eller fula knep i tråden, snarare olika åsikter, såklart. 
    Men lycka till !
    Nej inte så mycket nu, men jag har diskuterat med personen tidigare.
    Orsaken till att jag gör så här är för att jag inte vill bli negativ, irriterad och må dåligt av orättvisa påhopp, jag är trött på det. Men detta gäller inte bara den här personen.

    Det är bara att skapa en ny tråd med frågor så svarar jag.
  • kt h

    Nu kommer lögnerna och personangreppen mot mig, som väntat. Alla kan se att jag kan svara för mig och inte flyr, jag vägrar bara att tala med vissa notoriska lögnare och mobbare som inte kan föra en vettig och respektfull diskussion.

    Och jag har ju erbjudit vem som helst förutom dessa att starta en ny tråd där jag besvarar alla frågor, så på vilket sätt flyr jag? Ja jag flyr från negativa destruktiva diskussioner, det finns ingen anledning att plåga mig själv genom att utsätta mig själv för denna mobbing.

    Det finns alltså anledningar till att ledningen varnar, inte förbjuderJehovas vittnen att diskutera på forum, just på grund av sådana här individer.

  • kt h
    submarine skrev 2014-03-20 09:09:58 följande:
    Om man är förnuftigt funtad så tar man reda på vad kritiker säger också. Det finns två sidor av samma mynt, varför inte ta reda på hur båda ser ut innan man gör ett beslut?
    Jo men dom flesta går bara till kritikerna och tror bara på vad dom säger. T.ex. gick Janne Josefsson först till avhopparna för att få fram smaskiga anklagelser och sedan aggressivt konfronterade Jehovas vittnen med dessa uppgifter utan någon som helst lust att vilja veta hur Jehovas vittnen ser på det hela.

    Därför blev det också en massa faktafel och förvrängningar i programmet.
  • kt h
    submarine skrev 2014-03-20 09:09:58 följande:
    Om man är förnuftigt funtad så tar man reda på vad kritiker säger också. Det finns två sidor av samma mynt, varför inte ta reda på hur båda ser ut innan man gör ett beslut?
    Det är alltså det som är problemet, man tar inte reda på från båda sidor när det gäller Jehovas vittnen. Så fort någon gör ett reportage om Jehovas vittnen så intervjuar dom avhoppare.

    Det du skulle ha sagt är: "Om man är förnuftigt funtad så tar man reda på vad Jehovas vittnen säger också." för detta sker inte alltför ofta.

  • kt h
    submarine skrev 2014-03-20 09:33:25 följande:
    Så är det nog, jag skulle gärna prata med dom om dom knackade på men jag har inte haft ett endaste besök senaste 4 åren. Jag har släktingar som är jv iofs men vi undviker att prata om sånt
    Ja så är det med mina släktingar och vänner också. Jag pratar om det bara om det är dom som tar upp saker och ting.
  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 12:15:23 följande:

    Bara ett problem här:
    Dessa påstådda Fakta stämmer ju inte!
    Det var JV som satte in annonsen med dessa sk fakta, men enligt de inblandade upphörde inte alls dessa handlingar innan  familjerna blev JV, utan pågick betydligt längre än så, dvs till gm var 18 år, och den yngre var 14 år.


    Detta konstaterade också granskningsnämnden efter JVs anmälan av programmet, och märk väl, det enda som granskningsnämnden hade att invända var just att man hade underlåtit att tala om att gm var 18 år vid tiden när detta upphörde


    Dessutom "glömde" sällskapet helt bort lillasystern som också var utsatt för övergreppen.
    Hur kan det komma sig, tror du?


     


    Det är möjligt att ord står mot ord, men fakta är att "mannen" som "placerades i samma säng som barnet" var en 4 år äldre kusin.

    Detta faktum "glömde" Janne Josefsson när han med sensationsjournalistik försökte få det att låta som ett fall av pedofili där en vuxen man förgriper sig på ett barn, när det i själva verket var två barn, två kusiner som sov i sängen, där det ena barnet förgrep sig på det andra.

    Och detta har Janne "glömt" och aldrig bemött utan fortsätter att attackera med felaktiga påståenden och vinklingar t.ex. att Jehovas vittnen utesluter någon som går till media, när den verkliga orsaken var att personen hade börjat röka. Och sedan vinklas det att Jehovas vittnen utesluter rökare men inte pedofiler, vilket är helt fel.

    Orsaken till att man inte bemötte systern eller andra offer var förmodligen på grund av att "mannen" var Jannes paradexempel. Att belysa att denna "seriösa" journalist tar till sådana här knep, borde räcka för att få människor att tänka till om inte andra saker han påstår också är vinklade.

    Att påstå att Jehovas vittnen skyddar pedofiler är en fruktansvärd kränkning och lögn. Visst kan det finnas fall där man inte vill anmäla släktingar och vänner till polisen, men detta problem kan knappast bara Jehovas vittnen ha. Att vinkla det som att det är Jehovas vittnens policy att skydda pedofiler är fruktansvärt.

    Och nej, granskningsnämnden anmärkte inte på att "man hade underlåtit att tala om att gm var 18 år vid tiden när detta upphörde" utan att man hade underlåtit att tala om att det handlade om två barn.

    Detta att gärningsmannen "placerades i samma säng som offret" reagerade jag kraftigt på, och jag visste redan då programmet sändes att det är något som det ljugs om. Senare kom det fram till att det handlade om en 8-åring då övergreppen började, och det är inget onormalt att en kusin som sover över placeras i samma säng av familjen. Detta vinklades som något onormalt och sjukligt.

  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 12:34:01 följande:

    Kan bero på att du inte har ställt tillräckligt svåra frågor!


    Man måste vara insatt i lärorna för att känna till svagheterna i dessa, och det är inte så många som tillräckligt insatta.


    Vanliga frågor som ses som svåra är inga problem för de flesta JV.


    Dom enda orsakerna till att jag drar mig undan är uppenbara bråkmakare som inte är intresserade av vettiga och respektfulla diskussioner, eller när man inte kommer längre i en diskussion och det är meningslöst att munhuggas, eller att folk går från ena sakfrågan till den andra utan att bemöta argumenten.

    Jag har ändå ibland fortsatt den meningslösa diskussionen för att bevisa poängen att jag inte drar mig undan, men det kommer till en punkt där jag inser att det inte hjälper vad eller hur man säger saker och ting, den andra parten tar inte till sig det man säger och argumenterar.

    "dumma dispyter om förfäderna och strider och tvister om lagen skall du hålla dig ifrån; de är onyttiga och leder ingenstans." (Titus 3:9 Bibel2000)
  • kt h
    Detta är oftast orsaken till att Jehovas vittnen undviker vissa personer:

    "han är förblindad och okunnig, med en sjuklig lust att diskutera och träta. Sådant leder till avund, strider, förtal, misstänkliggöranden och ständiga bråk bland människor som har mist förståndet och tappat bort sanningen" (1Tim 6:4-5 Bibel2000)

    "Tillåt inga dumma och oordnade diskussioner. Du vet att de vållar strid, och en Herrens tjänare skall inte strida; han skall vara vänlig mot alla, kunna undervisa, ha tålamod och med mildhet föra dem till ordningen som säger emot honom. Kanske låter Gud dem omvända sig och komma till insikt om sanningen"(2Tim 2:23-25 Bibel2000)

    "Påminn dem om att de skall underordna sig och lyda makthavare och myndigheter och alltid vara beredda att göra det som är gott. De får inte förolämpa någon utan skall vara fridsamma och försynta och visa ödmjukhet mot alla människor." (Titus 3:1-2 Bibel2000)

  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 13:09:52 följande:
    Du har fel här. Läs granskningsnämndens beslut. Man konstaterade att övergreppen upphörde när gm var 18 år, och att detta borde ha framkommit i programmet:
    Ok jag ska kolla på det igen, vänta.
  • kt h
    Oates skrev 2014-03-20 13:07:15 följande:

    Ja, beklagligt att inte åldersskillnaden på 4 år nämndes i programmet.


    Men du vet ju varför man inte berättade detta när man sade att "mannen" placerades i samma säng som barnet, som sedan kunde begå övergrepp, när det egentligen handlade om ett barn, en kusin.

    Om dom hade berättat att "mannen" egentligen var ett barn (åtminstone vid det tillfället) så hade ju deras argument fallit pladask.
Svar på tråden Jehovas Vittnen