• miap01

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Baktakt skrev 2014-04-17 10:50:17 följande:

    Vet inte om jag håller med om tjejkläder till 100% Mia. Gladare färger, men ofta sämre kvalitet och inte lika lekvänliga kläder. Tjejkläderna har volanger och rosetter som mest är i vägen och ljusa färger som inte tål fläckar. Där pojkkläderna har ilskna rovdjur som motiv har tjejerna söta djurungar. Från dag 1 ska tjejer vara söta och pojkar tuffa.

    Och jag förstår inte varför tjejer ska ha snortajta kläder, muskorta shorts när killarnas går ner över knäna och markera brösten de inte kommer att ha på minst 10 år. Det gör mig förbaskad!

    Förstår inte syftet med det. Det är kanske bara är en droppe i havet, men bidrar ju dels till föreställningen att det motsatta könet är annorlunda och obegripligt och är en onödig sexualisering. Vår tjej har baggyjeans och t-shirt, utan bjäfs, lekbart och färgglatt. Kläder för barn, helt enkelt. Jag vill ju att hon ska ha roligt under sin barndom, inte fundera på om hon är (tillräckligt) söt för att duga. Den tiden kommer fort nog ändå, allt eftersom att hon blir mer medveten om omvärldens förväntningar.

    Men som en kompis sa: folk är så förbannat "medvetna" och vill plocka bort allt könsstereotypt för sina döttrar, istället för att omfamna det och lyfta fram det positiva med det. Om de sedan får en son ser de inte alls det negativa kring pojknormen, just för att det manliga är norm.

    Vi får m.a.o. se hur pass bra jag är på genustänk ifall vi får en pojke.


    Fast ska pojkar vara 'fina' är det ofta obekväma kläder kan jag tycka, mesans tjejer kan vara fina i tunika och leggings samtidigt som det är skönt att både leka i och ha under typ overall osv. Min tös väljer själv kläder och själv är jag inte mycket för det där med hen tänkandet, låt de få klä sig som de vill. Jag tänker inte neutralisera min barn med flit. Min dotter är pojkflicka i mycket och gillar de tuffa sakerna, men samtidigt så älskar hon klänningar och volanger!

    Men jag tyckte det iaf var roligare att handla flickkläder än pojkkläder, finns mycket mer att välja på.

    Att kläderna är tajta håller jag med om, men min snart 5 åring väger liksom 13,5 kg, så för vår del är det bra med smala modeller, de sitter inte precis tight på henne.
  • miap01

    Rul imorgon :) hoppas vi går en ordentlig titt på bebben och att vi klart och tydligt får se vad dom gömmer sig där inne. Detta skulle underlätta en hel del i namnfrågan..,

  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-04-22 19:31:37 följande:

    Roligt Mia! Jag har inte RUL förrän om två veckor. Och inte känner jag ett dugg än heller, hoppas att jag gör det snart för jag får fortfarande katastroftankar emellanåt.


    Jag har också katastroftankar! Men jag kan lugna mig med angelsound de gånger jag behöver. Jag känner inte så mycket och så ofta jag skulle vilja, men där är något där inne som bökar rundor ibland.

    Min man frågade mig senast idag om jag fortfarande blev osäker på om det skulle hå vägen eller inte. Han hade väl börjat slappna av lite, men jag är inte övertygad än, men betydligt lugnare än innan, så pass lugn att jag köpte en vit vagga på gekås :)

    Ser väldigt mycket fram emot morgondagen :D
  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-04-22 20:40:10 följande:

    Jag fick låna en doppler av en kompis och tror att jag hörde hjärtat en kort stund men är inte helt säker. Har ju moderkakan i framvägg också.

    Men försöker tänka att oddsen ju är himla bra nu, sannolikheten att det inte ska gå bra är väldigt liten.


    Är moderkakan i framvägg så är det svårare att hitta och att höra.

    Ultraljudet gick bra idag, allt såg fint ut, blev flyttad en dag bak, så 17+5 idag.

    Troligtvis är det en liten pojke vi får <3
  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-04-23 10:12:46 följande:

    Skönt att allt såg bra ut! Visst hade ni en av varje sen tidigare?

    Jag är i 17+2 idag så vi ligger verkligen i fas. smile1.gif


    Ja, det är inte många dagar som skiljer :)

    Jo vi har en av varje, så detta blir ju absolut bara en bonus :)

    Hade lite på känn att det var en pojke. Både på magformen och illamåendet.
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-04-23 18:08:29 följande:

    Grattis till ett fint RUL Mia! Och att ha överlevt Ullared! smile5.gif

    Jag är jättenyfiken på vaggan. Har du en bild att dela med dig av? Jag har nämligen funderat på en såndär mini-spjälis som finns med medar. Eller så får det bli ett baby nest. Har n


    Googla vagga Ullared så får du den på bild :) den är ändå ganska hög, så man slipper bocka sig, och så finns det hjul så den är lätt att flytta.

    Jag har funderat på babynest just försatt ha i soffan eller liknande, men ansåg sen att det räckte bra med babysitter. Sen fanns det något liknande på gekås men för typ 900kr och jag kände väl att det inte var värt det för att ha i soffan, våra andra barn har aldrig sovit i våra sängar som spädisar, och tänkte inte ha det så denna gången heller.

    Jag vet en som sytt ett, men hon tyckte det var för tidskrävande för att sy fler och typ sälja. Kanske finns det mönster på nätet, jag och symaskiner är inte direkt vänner så jag har aldrig kollat närmare på det :)
  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-04-24 08:56:46 följande:

    Idag lyckades jag höra bebisens hjärta. smile1.gif Hon flyttade runt mycket så helt enkelt var det inte, men efter att par ggr blev jag övertygad om att det var henne jag hörde. Mysigt. ?

    Idag är det exakt två veckor till RUL. Hoppas att de går fort så ska jag börja shoppa lite sen! Vi har ju kvar mycket sen sonen men vår vagn som vi köpte begagnad gick sönder så det måste vi ha en ny. Och lite nya kläder i de minsta storlekarna, sonen växte snabbt och jag har mest kläder i stl 74-90 typ.

    Funderar på Kronan, Brio eller Emmaljunga när det gäller vagn. Vi vill ha något terränggående.


    Åh jag vill också börja shoppa lite kläder. Har en del från när sonen var liten, men behöver nog mer i stl 44 typ.

    Vi kollade lite på nätet igår när det gäller vagnar. Det lutar åt en Emmaljunga super nitro med quatrolift, den kan man sen göra om till åkpåse och sen till sittdyna, känns som mest prisvärt.
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-04-24 18:01:34 följande:

    Googlade vaggan nu. Jättefin smile1.gif


    Fint att du kunde laga vagnen!

    Ja jag är nöjd med vaggan :) ser fram emot att på skruva ihop den och bädda... :)

    På måndag är det dags att se lillkillen igen, hoppas det visar sig att det fortfarande är en lillkille :P, vanligt ul, flödes ul och besök hos hjärtläkaren blir måndagens projekt.

    Min mamma ska med denna gång och hon är verkligen förväntansfull :)
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-04-25 12:24:09 följande:

    Nu har vi fått tid till RUL! 30/5 är det dags smile1.gif


    ????
  • miap01
    miap01 skrev 2014-04-25 12:56:24 följande:
    ????
    Haha det skulle ju vara en tummen upp:)
Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus