• miap01

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Idag har jag lite tightare tröja på jobb. Ingen har sagt något än så länge, men snart är det lunch, får se om någon vågar kläcka ur sig något då :)

    Tycker jag är trött som tusan både morgnar och kvällar fortfarande, och en powernap hade absolut inte varit fel.

  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-03-21 12:40:11 följande:

    Här vänder det snabbt. Frågade om blodproven och på bara de värdena blir det en risk på 1/66. Så jag har precis bestämt mig för att gå vidare med moderkaksprov (förhoppningsvis).


    Men oj, fick du inte reda på allt. Vet du hur det såg ut med måtten på bebisen, nackspalt och näsben? Här sa sköterskan under undersökningen att nackspalten var liten och fin osv. Gick de endast på min ålder hade jag en siffra på 1:403 tror jag det var. Men efter blodprov, mått osv så förbättrades den siffran till 1:5610.

    Barnmorskan sa att även om man skulle ha 1:251 så skulle hon säga lågrisk. Så jag. Tror ändå att allt är bra! Men förstår din oro.
  • miap01

    Jag tror ändå att bebisens mått måste vara viktigast. Hade barnmorskan sagt att bebisen hade bred nackspalt så hade jag blivit orolig oavsett vilka siffror jag fått i slutändan.

  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-03-21 15:01:27 följande:

    Jodå, allt annat såg bra ut. Så det är bara blodproven som drar ner. Men ca 25% eller nåt sånt av barn med Downs har normal nackspalt. Ska träffa läkare på tisdag så vi får väl se vad vi kommer fram till.


    Ok, jag tror fortfarande inte det är någon fara. Men alltid skönt att konsultera med läkare också.
  • miap01
    Baktakt skrev 2014-03-21 16:11:42 följande:

    Kan vara skönt om så bara för ro i själen.

    Jag bokade ett tidigt UL idag. På onsdag lunch är det dags. Vill bara se om hen lever.


    Skönt också att få det svart på vitt :) och det var ju ganska snabbt du fick tid!
  • miap01

    Ja, även denna vecka är händelserik. För min del är det dock lugnt. Jag har mejlat spec Mvc och även fått svar att en tid har skickats. Så nu är bollen i rullning där :) nästa vecka på måndag ska jag göra tidig glucosbelastning då min pappa har diabetes och jag har legat på gränsen innan. Då ska jag också få lyssna på hjärtat :)

    Jag har också lätt till tårar nåde vid ledsamheter och skratt. Bölar jätte lätt till filmer med barn inblandade och skrattade så jag grät floder när jag tittade på roliga klipp med sonen, han var minst sagt chockad :)

    Lycka till imorgon Anceka, tror och hoppas du får lugnande besked av läkaren. Och så hoppas jag att dagen imorgon går riktigt snabbt så det blir din tur att titta på ditt pyre baktakt.

  • miap01
    Anceka m D skrev 2014-03-25 13:53:39 följande:

    På väg till läkarbesöket nu. Känner mig ganska lugn faktiskt.

    Idag slog det mig "jag känner mig inte alls gravid!". Så nu är jag väl inne i spökveckorna på allvar. Tur att jag såg krabaten förra veckan, annars hade jag nog inte trott att det var någon därinne.


    Jag har bara svullen mage och känner mig inte alls gravid i mellan åt, bara trött. Tror nog jag på allvar får ta tag i järnintaget!

    Lycka till idag! Tror inte du behöver oroa dig.
  • miap01

    Jag tror fortfarande också att allt är bra. Kan ju hoppas du får de svar du vill ha av den andra läkaren.

  • miap01
    Baktakt skrev 2014-03-26 12:53:49 följande:

    En liten, sprattlig boxare med pickande hjärta bor i min mage. Allt såg ut som det skulle så långt, men jag fick BF satt till 23/10. Känner mig så glad och lugn nu. Tycker lite synd om min man som missade titten. Jobba, liksom. Kan man göra vilken annan dag som helst! Men jag fick iaf bilder med mig som han kan få titta på, plus en lapp till min BM.


    Oh var skönt baktakt!! Ett stort grattis till ett lyckat ul :)
  • miap01

    Skönt när ett ganska jobbigt beslut är fattat. Vet du varför de väljer moderkaksprov istället för fostervattenprov, för mig låter moderkaksprov lite mer omfattande, men det är det kanske inte. Skönt att barnmorskan är tillmötesgående, att få lyssna på hjärtat är ju nästan ett måste för att få känna sig lugn efteråt.
    Ibland går dagarna långsamt och ibland tycker jag de flyger iväg v 14+0 imorgon :)
    Idag fick jag även tid till spec. mvc, ska dit den 14/4, undrar hur länge jag får jobba denna gången :/ Har som längst jobbat till v 20, så jag är ganska glad att det snart är sommar, lite roligare att gå hemma då.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus