Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Ska få träffa en annan läkare på måndag, får hoppas dels att det häng nåt med livmodertappen tills dess plus att den läkaren är mer givmild med igångsättningar...

  • MadeleineH

    40+4... Mår fortfarande jättedåligt men får ingen hjälp. Pratade precis med förlossningen på min barnmorskas inrådan. Men jag får inte komma in. Fick bara med mig orden "det är tuffa puckar att vara gravid" och "du kanske är förkyld?" när jag berättade om min yrsel, svåra huvudvärk och bortdomningar i ansikte, armar och ben. Står jag upp i en minut så tuppar jag av.

    Skönt att läsa om att ni fixar och funderar på bebisen. Jag mår så dåligt att jag nästan glömmer bort att jag är gravid, jag är bara sjuk. Jag måste försöka hitta fokus igen.

  • MadeleineH
    lupin84 skrev 2014-05-06 10:35:58 följande:
    Veckans mvc besök avklarat v 39+5. Bebisen är väl fixerad... blodtrycket är gränsfall 145/ 95. Hjärtljud 124, järnvärde 152... så nu kan väl bebisen komma! Vi är redo.
    Lider med dig, för att må så dåligt. Styrkekramar!
    Åh hoppas din lilla kommer snart! Vilket högt järnvärde du har, mitt var senast nere på 108! 

    Tack för stöd! 
  • MadeleineH
    Tizi skrev 2014-05-06 12:59:25 följande:
    Jag går in i v36 imorrn (35+0) och mår såå bra och jobbar på med mina 90%. Jag ska jobba fram till bf så jag försöker fixa o dona på kvällar och helger med förberedelser inför bebis ankomst.
    Jag kan verkligen inte fatta att jag kommer få en ny liten bebis inom bara några veckor!! Om två veckor är den fullgången :)
    Hela livet kommer ju förändras rejält!! De andra barnen är ju stora nu och klarar sig själva o sover på nätterna och snart är man tillbaka med att ständigt passa upp på en liten plutt och kanske får minus på sömnkontot igen.. Lite skrämmande faktiskt så bäst att njuta av sömn och "egentid" nu smile1.gif
    Bebis kommer tids nog men klart man längtar!!
    jag tänker också på förändringen! Hur ska det bli egentligen! Skönt att du mår bra! 
    Danni 83 skrev 2014-05-06 13:16:46 följande:
    Madeleine: men usch, vad jobbigt!! Och att få ett sådant bemötande när man mår så dåligt, hjälper ju ingenting!! Har du bett om en hinnsvepning? Bortdomningar låter ju oroväckande! Mår du sämre skulle jag åka in på akuten, du måste ju få hjälp.

    45 dagar kvar till bf idag! Helt overkligt.
    Det är tyvärr för omoget, så det går inte att göra en hinnsvepning. :-/ 45 dagar! Wohoo! 
    Anna J01 skrev 2014-05-06 15:44:00 följande:
    Madeleine: fy va jobbigt det låter!! Massa styrkekramar och håller alla tummar och tår för att bebisen vill komma ut snart. Låter ju som idioter på din förlossning.

    Jag hade 110 i järnvärde och bm sa att jag borde börja med järntabletter. Har inte ens tänkt tanken på att jag ska behöva det eftersom det inte behövts de andra gångerna.
    Ja, jag är inte helt nöjd med valet av Danderyd just nu... Var ju super förra gången, men då var jag också aurora-patient... 

    jag har 108 i järnvärde senast jag kollade. Har nog sjunkit lite till nu tror jag. 
    Maria222 skrev 2014-05-06 18:30:16 följande:
    Madeleine: hoppas du får hjälp snart! Du ska ju orka med förlossningen också!

    Tizi: skönt att få må bra! Visst är det overkligt att det kommer komma en bebis!

    Min bebis är jätte aktiv i magen, är inne i v 25 och sparkarna är redan på revbenen! Var hos bm igår för första gången sen inskrivningen och hade ett blodvärde på 90 och Blodtryck på 100/60. Inte så konstigt att jag känt mig lite trött kanske.,.,

    Magen var stor och sf måttet över medelkurvan. En jättebebis som förbrukar allt mitt blod :)
    Kul med vild bebis! Men det låter verkligen som om du behöver fylla på med järnet. Är du yr också? 
    Kevinsmamma09 skrev 2014-05-06 19:24:07 följande:
    Madeleine: Jag tycker det är för jävligt rent ut sagt om man får svära lite att du inte får någon hjälp när du mår så dåligt. Min förra graviditet så pratade min bm att jag kanske kunde få igångsättning pga av att jag kräktes varje dag i 9 månader och endast kunde äta på kvällen, när den ändå var färdigbakat så att säga men förlossningen ville vänta till +15 att sätta igång om det inte var akut för det var det bästa att se om det ville sätta igång av sig själv för det var bäst, han kom på +14. Sen en kompis till mig blev igång satt 2 veckor innan för att de misstänkte stort barn och ut kom en normalbebis på 3,9 någonting tror jag, hon var frisk som en nötkärna och hade gärna velat vänta för det blev en lång jobbig förlossning. Vad gör det om det satte igång dig, vad vill de bevisa liksom....

    Själv är jag i v30 (29+1) känns som evigheter kvar men närmar sig sakta men säkert. Vet att man inte får säga det men jag är trött på detta. Att känna sparkar m.m är supermysigt, men jobbigt att gå och stå, resa sig m.m. när man är stor och klumpig. Vet att många inte kan få barn, fått prematur m.m. men när man har två barn sedan innan så vet man vad man får och jag bara längtar, 9 månader är en lång väntan, men väntar man på något gott...
    Har sökt graviditetspenning from 9 juni så hoppas jag får det beviljat, bara att hålla tummarna...

    Många tankar fortfarande hos min fd kollega och allt hon och hennes barn går igenom nu. Hon skriver väldigt öppet om sin förlust och jag är så chockad fortfarande, och tycker att livet är så orättvist... 

    Självklart får du vara less, jag är inte "gravidtypen", hade gärna skippat den delen om jag ska vara ärlig. Hoppas du får gravpenningen beviljad! 

    Ja huvaligen! Sån tragedi för din kollega!  
  • MadeleineH
    lupin84 skrev 2014-05-07 10:49:38 följande:
    100% idag... alltså dagen med stort D. Men detta pyre verkar göra som bröderna och vänta lite till..
    Grattis till BF-dagen här med! 
  • MadeleineH

    Jag hade en massa sammandragningar igårkväll och "mensvärk" som håller i sig. Hoppas den gör något nu!  

  • MadeleineH

    Det konstaterades på UL idag att bebisen inte har nåt fostervatten. Så jag blir igångsatt efter lunch!

    ÄNTLIGEN!!! Har mått så himla dåligt så jag känner mig så befriad.

  • MadeleineH

    Här börjar det kännas! Vi har precis sovit i två timmar mellan igångsättningsdoserna jag och maken. Jätteskönt! Nu ska vi smart äta lite. Jag har fått två citodon så det blir skönt att slappna av.

    Också betryggande att höra från personalen att det är farligare med för mycket fostervatten än för lite. Det är tydligen vanligt. Skrattar lite åt att min barnmorska på mödravården ojade sig åt att det måste vara mycket vatten senast vi sågs och hon kände på magen.

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3