Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH
    Makane skrev 2014-03-06 16:08:47 följande:
    Har varit inne på gynakuten idag och fått konstaterat att det är missfall. Så jag får lämna tråden och hoppas återkomma... Stor kram på er och tack för stöd!
    Nej! så ledsen för din skull! 

    Hoppas du repar dig fort och att du blir gravid igen snart. Vi vill ha tillbaka dig här! 
  • MadeleineH

    Hm, känns så fult att skriva om sin egen graviditet på nåt vis när någon har fått missfall.

    Vi var på tillväxt-UL idag, bebisen var bara 3% över medelkurvan, men det var tydligen lite för tidigt att dra några slutsatser från ett UL i vecka 32 sa hon som utförde det... Så gissningsvis blir det ett till längre fram. Men vi fick bekräftat att det var en tjej i magen igen.  

  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-03-07 12:55:22 följande:
    Madeline: det låter ju ganska bra med 3%över medel. Har du fått stora barn innan? Jag är kallad till specen om någon vecka, undrar om jag också kommer få göra tillväxt-ul då..

    Nawifa: lycka till! Hoppas att de kan stoppa om det redan har börjat, bra att du får komma in på koll. Är du sjukskriven nu? Vila mycket är nog det enda råd jag vet.

    Här rullar veckorna på, ska på nytt möte med läkare om fortsatt sjukskrivning på måndag. Hoppas, hoppas att det blir förlängt. Fortfarande inte fått svar från FK på om de beviljar sjukpenning, var nu 4 veckor sen ansökan. Har inte råd att gå ner mer i tid utan SGI, men kostar på mig 25% i lönetapp iallafall. Hälsan får gå före om det blir så. V. 25 idag (24+0) .
    Jag är ju sjukskriven 50% sedan i måndags. Hur fungerar det egentligen, har gett papperna till min arbetsgivare, och sen är det upp till dem att skicka till FK va? Helt ny inom detta... 

    Mina har vägt 4,6 och strax över 4. Den stora beräknades väga 4,1 innan, den lilla beräkandes väg 4,6. Sen blev det lite tvärtom när de väl var ute. Har du fått stora barn? 
  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-03-09 11:05:01 följande:
    Madeleine: vad skönt för din skull att vara sjukskriven på 50%. Känns det son du kan ta det lugnare och hinna med allt annat lite bättre?

    Jag ska till läkare igen imorgon för ny bedömning, känner mig lite svajjig humörmässigt, blir lätt ledsen och nedstämd. Hade ett inte så givande lönesamtal på jobbet där en kollega som gör samma jobb som jag, har samma ålder och erfarenhet tjänar 1100 kr mer än jag varje månad, så nu känns även jobbet omotiverande. Säkert hormoner som spökar också men har en sjukskrivning i bagaget sommaren -12 där jag var utbränd och vill inte falla ner i samma sak igen. ..

    Hur mår ni andra ?
    Mitt humör är också svajigt. Fast det har nog varit värre i mina tidigare graviditeter.

    Egentligen "hinner" jag inte vara sjukskriven. Mitt projekt på jobbet är i slutfasen och egentligen borde jag jobba 16 timmar om dagen, inklusive helger. Men nu försöker jag bara släppa det. Har delegerat arbete åt kollegor runt om Europa. Men det är oerhört svårt att släppa när man är den som SKA vara den som bestämmer och har koll på allt.

    Men vad tråkigt med ditt lönesamtal. Har du en chans att ta upp det igen?  
  • MadeleineH
    Nawifa skrev 2014-03-10 15:00:37 följande:
    Här känns det bättre i rygg och mage bricanylen gör nog sitt sen har jag vilat i helgen. Var och jobbade idag och känner att det fungerar fint är inte gärna sjukskriven. Men med tanke på det Madeleine så jobbar jag med sjukskrivningar och din arbetsgivare gör en anmälan till försäkringskassan, har du tur så skickar läkaren intyget elektroniskt dit annars måste du själv skicka orginal läkar intyget till försäkringskassan och ge en kopia till din chef. Om du har gett alla papper till chefen så är det bra att du dubbel kollar så att hon skickar in orginal intyget till försäkringskassan annars kan du bli utan ersättning. Idag börjar vecka 31. Hoppas nu bebisen stannar där inne i några veckor till :)
    Ja jag ska kolla det med dem sen! jag råkade ju skicka originalet till löneavdelningen, men får ta ett snack med dem. 
  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-03-10 17:01:26 följande:
    Madeleine: förstår att det är tufft, verkar som om du har ett arbete på hög nivå. Vad jobbar du med?

    Jag sa till min chef att jag var missnöjd med nya lönen, samtidigt så är det högre påslag än vad son förhandlats fram som grupp så jag har fått mer utfall än mina kollegor. Hon som tjänar mer har gått från ett vik till en fast tjänst och därmed fått "ny" lön, hon hade mindre är jag innan. Men ändå bittert.. Jag sitter med i förhandlingsdelegationen fackligt på mitt jobb så det är liksom mig som man vänder sig till om man är missnöjd. Jag hade gärna haft någon också, men kan ju alltid fråga om stöd centralt.
    Jag är projektledare för ett ganska stort projekt som rör Euro-länderna. Men det knepiga med jobbet är att alla jag jobbar med sitter utspridda över Europa och i Indien. Det går liksom inte att bara ta en kaffe med en kollega, det är mejl, telefonkonferenser och chat. Som upplagt för missförstånd!

    Tycker att du ska ta stöd centralt! Inte ok om det börjar bli skillnader i lönen på det viset.
  • MadeleineH
    RockNRollVirre skrev 2014-03-10 15:53:33 följande:
    Hej tjejer! plussade idag på bim +8. Känner ett illamående och att det sträcker i livmodern när jag hostar. Beräknad i början på november :)
    Härligt! Välkommen hit!
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3