Inlägg från: MadeleineH |Visa alla inlägg
  • MadeleineH

    På nåt vis känns en bebis alltid längre bort ju längre graviditeten gått för mig. Det kändes mer verkligt i vecka 16 typ.

    30+3 idag. På fredag ska jag träffa en läkare för att diskutera sjukskrivning. Är dock orolig för om fk godkänner, kontorsarbete som jag ändå har. Men jag har jättejobbig foglossning, mycket sammandragningar och ett lågt järnvärde. Sömnen är usel. Helt slut med andra ord.

    Men det har hänt mycket bra på senaste. Vi har renoverat klart, köpt och sålt bostad. Får nycklarna till nya lägenheten 14 april, lämnar över vår 30 april - en dag innan BF!

  • MadeleineH
    Danni 83 skrev 2014-02-24 15:57:49 följande:
    Madeleine: Vad skönt för dig att förhoppningsvis bli sjukskriven. Du verkar ha fått ha så högt tempo, jag är impad men inte särskilt avundsjuk . V31 nudå - och du kör fortfarande på heltid. Jag är i v24 och har jobbat 75% de senaste 2 veckorna. Kan säga att jag hade också mycket sammandragningar men nu iom sjukskrivningen så har de blivit mycket bättre! Foglossningen blir värre tyvärr, men har bälte och ska-ska-ska göra övningar av sjukgymnast :-/. Jag har ansökt om sjukpenning idag från FK, har också en del kontorsjobb men tänker att 25% är ändå värt för oss att tappa i lön. Jag skulle inte funka jobba heltid nu känner jag, då skulle jag bryta ihop. Nu har jag lite mer ork för hem, barn och lite mer tid för mig själv. Ni är modiga som flyttar så tätt inpå, men ibland har man kanske inte så mycket val. Med nycklar till nya lgh den 14 så har ni ändå 2 v på er att flytta innan bf? Har ni tänkt ta flyttstädning? Med Rut kan jag verkligen rekommendera det, vi har tagit det tidigare och det var värt varje krona. Har även hemstädning nu varannan vecka, det är också värt allt i världen. Sen när jag går hemma kommer vi städa själva men nu men jobb för mig+heltidsstudier och deltidsjobb för sambon så prioriterar vi tiden vi har tillsammans.
    Det är tack och lov en positiv flytt, så att säga! Ett rum till och ett badrum till - lyx! Och nån flyttstädning kommer jag inte göra. Vi bokade visningsstäd också - jag tänker inte anstränga mig i onödan nu, eller vad man ska säga.  
  • MadeleineH
    Makane skrev 2014-02-26 11:06:53 följande:
    Jag har haft en hemsk natt med smärtor långt ner i magen på vänster sida. Fick åka in akut imorse för att de misstänkte utomkvedshavandeskap. Det var det som tur var inte. Graviditeten sitter där den ska och vi såg det lilla embryot, men såg inget hjärta som slog. Han sa att det är helt normalt i den vecka jag är, men visst blir jag orolig. Ska ta nytt vul om två veckor, för då ser man alltid hjärtaktivitet om allt står rätt till.
    Men fy! Tur att det såg bra ut! 

    Alltså jag tror att det beror maskinerna hur det ser ut och hur de vinklar grejen. När jag var på mitt första VUL med min son  - väldigt tidigt hade läkaren väldigt svårt att se nåt alls och det diffade mellan 1 mm och en cm typ. Mycket rörigt möte. Men superbra att allt satt där det skulle - det kommer gå finfint! 
  • MadeleineH

    Men alltså här märks det ju hur knäpp jag är. När det gäller andra är jag alltid stensäker på att det kommer gå hur bra som helst och att det egentligen är extremt ovanligt att saker går snett.

    Mot mig själv. Tjaa.. Igår fick jag panik när jag skulle lämna in ansökan om föräldraledighet på jobbet. Tänk om jag jinxar något nu? Tänk om något går galet nu? Jag blir tokig av sådana tankar.

    Samtidigt. Nu är jag i vecka 31, jag har haft normala värden, förutom lågt järn, och magen och allt växer som det ska. Min BM är inte orolig - då kanske jag skulle slappna av också...   

  • MadeleineH
    Makane skrev 2014-02-26 19:44:11 följande:

    ja du kan absolut slappna av. Men jag är precis likadan. Lugnande mot alla andra och är säker på att det går bra för dem. Medan mot mig själv tror jag det värsta. Och just det där att man skulle jinxa något. Vågar inte skriva så för att jinxa, eller köpa det för att jinxa. Galet. Idag till exempel gick jag till pressbyrån efter massa tester men före ultraljudet. Vågade inte köpa en graviditetstidning, som att jag på så vis skulle kunna påverka vad vul skulle visa.
    Ja jag borde gör det nu! Helt larvigt. Jag tycker att det är jättejobbigt att berätta för folk på jobbet - och det är två månader kvar till BF liksom. Jobbar alltså internationellt - det syns mycket väl på mig att jag är gravid.  
  • MadeleineH

    Åh min bästa kompis fick sin bebis idag! Har precis fått se en bild. Så fin! Nu känns 61 dagar kvar oändligt långt. Gah! Kom igen - nu får det bli maj snart!

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3