• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    germany skrev 2012-07-01 18:42:11 följande:
    Ha, ha, gillar din sista mening! Precis vad jag behövde höra Solig
    Jag undrar dock fortfarande om det då är så att det "bara" är att maila honom min / vår historia med tidigare utredning samt andra saker som kan vara av värde för honom att veta. Sedan svarar han och vill boka in ett möte i Aten med oss och därefter så rullar bollen liksom i gång av sig själv? Stämmer det måntro, ungefär? 

    Det jag inte förstår är att hur kan han rekomendera mediciner osv vid mitt besök där om jag tar prover där, jag menar det tar väl kanske någon dag innan provsvaren är klara? Hinner man få någon behandling hos honom också innan man åker hemåt?

    Hujeda mig! Jag tror jag formulerar mina frågor på rena rama "grekiskan" själv Skäms. Förstår ni mig egentilgen vad jag är ute efter att få svar på?! Knappt jag förstår det själv ju! 

    TACK i allafall för att ni orkar svara en oinvigd i ämnet.
    Det funkar ungefär så, förutom att Dr D också bokar in en telefontid med er innan ni åker ner. Den kostar typ 2000 kr, men ingår om ni sen väljer att köra hela racet och åka ner. Vi tyckte det var perfekt eftersom maken också var lite tveksam, och då kändes det skönt att få prata igenom hans teorier i förväg. Han tar det väldigt lugnt, ställer många frågor och dubbelkollar hela tiden att ni förstår vad han säger. Så du behöver inte signa upp dig på en Atenresa innan du pratat med honom, så tveka inte att maila!

    Sen säger han åt dig vad du ska köpa på apoteket (jag tror han har ett ungefärligt standardbatteri med mediciner), men själva doserna etc får du veta först när han fått resultatet av proverna. Medicinerna (förutom intralipiddroppen) är receptfria i Grekland och mycket billigare än i Sverige, så var inte rädd att köpa med dig mer hem än vad han ordinerat. Om inte annat kommer du att kunna sälja eventuellt överskott vidare till andra här i tråden sen! =) 
  • HollyGolightly

    Hörni, läste just någonstans att det inte är bra att ta Levaxin och Pred samtidigt, stämmer det? Med hur mycket mellanrum måste man i så fall ta dem? Jag äter ju Pred både morgon och kväll, så det funkar inte att ta det ena på morgonen och det andra på kvällen. 

    Och varför är det inte bra att ta dem samtidigt? Nån som vet? 

  • HollyGolightly

    Ah, vad bra! Det var i en annan forumtråd (som jag inte hittar nu, kom inte ihåg rubriken) så det var ju inte en läkare som sa det. Himla tur att man har er! =)

  • HollyGolightly
    Ljusgläntan skrev 2012-07-02 09:02:17 följande:
    Holly - har du fått din behandlinsplan nu,. Spännande att du är igång! När har du äl/et nästa gång och hur många gånger innan dess ska du ta IL?
    Jag ruvar redan på två embryon (mitt femte FET totalt och två ET, blev gravid på det allra första ET:t men fick missed abortion - sen dess bara minus), så jag har hunnit med tre IL. Har gjort ett misslyckat försök sedan Grekland, så nu har doserna justerats och Clexane tillkommit. =)
  • HollyGolightly
    Lista sen trådstart 17 jan 2012 Glad 
    Lully Hill: son född 120702 
    Poussin: gravid 
    Hjärtefröjd: gravid - Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF) 
    Lillih: gravid 
    Perry6: gravid 
    Tjorven: gravid
    TWH: gravid (innan dr D men med prednisolon för 1a gången efter 6 missfall)
    Curly: 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF.
    Zinfandel: 40 år, Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF 
    Angla : 30år, Aten i juni, immunterapi inför IVF/FET #12, tidigare 7ET/4FET/1MF - tot 19+2 embryon
    Pechi: 33 år, försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj.
    HollyGolightly: 35 år, försökt få barn 1 4,5 år. 2 ET, 4 FET. Plus på första ET, men MA. Besökte Aten i maj.
    Cathy 
    Jam08 
    Cice 
    Påskliljan 
    Singhatjejen
    Ljusgläntan 
    Finafina 
    Snart Lycklig 
    Myran6801 
    criss00 
  • HollyGolightly

    Åh, nu känns hoppet ute igen, testade FBC och HCG idag och HCG var bara 4! Det är mindre än en vecka sen FET så det är ju väldigt tidigt, men visst borde det vara högre än så? (Enligt den här tabellen www.niomanader.se/content.asp så kan det visserligen ligga på 4-5 tre-fyra veckor efter senaste mens, men att ligga precis på undre gränsen känns inte så hoppingivande ...)

    Mina leukocyter låg högt plötsligt (10,5), jag brukar ligga kring 8-8,5. Även lymfocyterna var högre (2,3) än de brukar (1,2-1,8), även om det inte är särskilt högt ändå. Passade på att tigga till mig ett TSH också, det var på 1,6 så jag kanske borde pumpa upp Levaxinet lite? Senast låg det nog på 1.0.

    Jag har högre dos Pred nu än förra gången, och har kört Clexane den här gången till skillnad från förra. Och har (hade?) två perfekta embryon. Och så äter jag barnalbyl förstås.

    Har haft ömma bröst ett par dagar, men i övrigt inga symptom. Usch, det är fasen inte lätt att hålla modet uppe om immunbehandling inte heller hjälper. Vad gör jag då?

     

  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-04 16:13:00 följande:
    Snart lycklig: grattis till bra resultat, tycker jag!! Ser fram att höra mer om ÄP osv. Flyg försiktigt hem {#emotions_dlg.flower}

    Hjärte: ja, därför är det bra att ta HCG varannan dag. Mina etster var ju också sådär och då är det bättre att veta.

    Holly: jag kan bara råda dig att hålla huvudet kallt. Dina värden kan vara tecken på graviditet och hcg behöver inte vara för lågt, om det var 2-dagars embryon så har de ju precis fäst och kroppen precis börjat producera hcg. Hur mycket levaxin tar du? Jag hade nog hållit samma nivå fram till TD. Kortisonet påverkar också dina FBC-värden. Så sitt lugnt i båten, hur svårt det än är.

    5000 ir Fragmin= 40 mg Clexane

    Jam: det är verkligen inte okej att han svarar så. Vi har köpt hans tjänst och inspirerat ytterligare ca 20 pers att åka dit som alla betalat 20´ var. Då får han faktiskt ställa upp med att hjälpa oss när han vet hur bångstyrigt Sverige är. Fick du svar på ditt mail? Trodde väl det inte det heller. Han får ju ta och anställa lite folk snart annars slutar det med att ingen mer åker dit. Tur att vi kan hjälpa varandra! 
    Tack Zin! Jag klamrar mig just nu fast vid hoppet tack vare att mina bröst är tokömma och det verkar inte släppa, så kanske kanske. Jag antar att det nya blodprovet på måndag avgör. Puh, denna nervpress!
  • HollyGolightly
    Poussin skrev 2012-07-04 20:21:53 följande:
    Holly  - Mitt HCG var 12 åtta dagar efter återföringen, så inte särskilt högt heller. Har du fått datum när du ska testa HCG igen? Håller tummarna för att det ökar som det ska!

    Snart Lycklig - Grattis till småttingarna du fick tillbaka. Ser fram emot att höra mer.

    Jam - Inte ok att han svarar så, jag fick ett liknande svar för kanske 2 månader sen och blev väldigt irriterad. Om han vill fortsätta ta sig an patienter så måste han verkligen anställa någon, det är inte seriöst annars. Som ni skriver så är det tur att vi kan hjälpa varandra. {#emotions_dlg.flower}

    elab - Hoppas han svarar snart, jobbigt att inte ens få en första kontakt.
    Japp, på måndag, och då har det gått 12 dagar sen återföringen så då måste det ju visa en rejäl höjning. Håller mina egna tummar här ...=)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!