• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2012-07-09 22:56:19 följande:
    Holly, var det 2-, 3- eller 5-dagars?
    2-dagars!
  • HollyGolightly
    Snart lycklig skrev 2012-07-09 23:00:21 följande:
    Idag när jag tog testet som inte visade ngt var jag på ruvadag 5,5 med 3-dagars. Embryonas levnadsdag 8,5. Kanske finns dt lite hopp kvar f mig oxå. 
    Det borde ju motsvara mitt test då, det var ju typ RD 6,5 med 2-dagars så embryonas levnadsdag 8,5. Jag håller tummar och tår!
  • HollyGolightly

    En fråga till er kloka: Jag fick ett par överblivna Klexanesprutor från en av er underbara trådsystrar, men märkningen är annorlunda. De jag tar sen tidigare heter 4000 (0,4 ml), de jag fick nu står det 100 mg/ml, 0,2 ml = 20 mg på. Hur ska jag dosera dem?

     

  • HollyGolightly
    Poussin skrev 2012-07-10 06:53:11 följande:
    Holly - härligt att HCG ökat, grattis!
    Gällande clexane så tog jag 2 om dagen av dem för att komma upp i ordinerad dos. ;)
    Irriterande att Dr D fortfarande inte svarat trots mail, det blir ju som skriver en adderad stress som omöjligen kan vara bra. Hoppas han svarar idag!

    Snart lycklig - ge inte upp, Dr D sa ju att 90 % inte visar något så här tidigt! Jag håller tummarna för dina pyren.
    Bra jobbat med IL, toppen att kunna få det så snabbt!
    Tack Poussin! Tog du båda direkt efter varandra då?
  • HollyGolightly

    Angla: Till mig har han sagt att jag ska ta 100 mg, så jag delar barnalbylen på två och smular bort lite, lite i ena änden. Det blir nog ungefär 100 i alla fall ... =)

  • HollyGolightly
    Poussin skrev 2012-07-10 09:22:52 följande:
    Holly - jag tog en på morgonen och en på kvällen.
    Ah, okej! Tyckte Dr D det, eller valde du själv att göra så? Är lite kluven, tänker att jag kanske borde fortsätta att ta samma dos samma tid varje dag och i så fall borde jag ta båda direkt efter varandra. Hmm.
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-10 10:59:43 följande:
    Nu är jag sjukt irriterad på Dr D efter att ha fått följande "ganska" otrevliga svar på mitt mejl:

    "Dear Jessica

    Despite your comments at your previous email I think that I have been very careful and correct with you. I am not here to answer all the email I received especially if they don’t need to be answered medically and there is no need to be done something at that point. I expected your blood test results and when I had them I replied to you.

    I am not pleased at all with your comments and I am more than happy to discontinue your follow up if you are not happy with my way."

    Så nu funderar vi ärligt talat på att inte betala för fortsatt konsultation, utan försöka klara oss på egen hand med IL var tredje vecka... men jag vet inte, kanske är det dumt.
    Åh, vad tråkigt att det har blivit så här ... :( Ska man alltså tolka det som att han tycker att så länge man inte hör något från honom så är allt ok, dvs att även om man skriver att man tror att man är gravid, eller svettas på natten eller har andra symptom så svarar han bara om något måste justeras?

    Det stämmer ju inte riktigt i så fall, för jag mailade honom tex och frågade vilken dos jag skulle ta av barnalbylen eftersom han inte angett någon – det tog tre påminnelser innan han svarade ... För att inte tala om receptproblematiken.

    Förstår er, jag är också less. Missförstå mig rätt, OM det nu faktiskt går vägen den här gången så är jag otroligt tacksam mot honom, men det känns ju som att mottagandet har blivit sämre och sämre vecka för vecka och då är ju frågan vad man kan förvänta sig om ytterligare ett par månader när ännu fler patienter tillkommit. 
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-10 11:29:16 följande:
    Jag har också frågat om dosen barnalbyl fyra (!) gånger utan att få svar.  

    Jag har även mejlat och sagt att jag svettas helt sjukt på natten, något han inte ens kommenterat.. trots att han sa att det var ett symtom som var otroligt viktigt att han fick veta direkt.

    Så just nu vet vi varken in eller ut... vi är jättetacksamma för den hjälp vi fått hittills, men sura mejl och/eller inga svar känns inte alls okej framöver.
    =(
    Och mycket av det skulle ju kunna undvikas bara han anställde någon (helst Zinfandels klon ... ;) som kunde fixa det mesta av administrationen! Det är klart att man fattar att han nog får otroligt mycket mail, det finns ju en anledning att det oftast inte ens går att maila svenska läkare, men om han nu valt att ha direktkontakt så måste han ju upprätthålla den.
     
  • HollyGolightly
    TWH skrev 2012-07-10 12:58:20 följande:
    Hej, sitter i väntrummet hos dr D, träffade precis Ljusgläntan. Ni som inte får hjälp av dr efteråt - har ni kommit överens/betalat för support efteråt? Ljusgläntan berättade precis att dr får oerhört mkt mail från framför allt oss svenskar, berättade han. Han hinner inte läsa mailen och han vill att vi följer den plan som är lagd, skickar de provsvar vi har kommit överens om. Något att tänka på för oss alla:) jag återger vad han sagt till Ljusgläntan.
    Åh, men kan ni inte försöka påpeka detta med recepten igen? Att många av oss faktiskt hamnar i ett läge då vi kanske måste avbryta behandlingsplanen för att vi inte kan köpa ut mediciner utan recept? Eller åtminstone om han kan skicka någon form av underlag som vi kan visa en svensk läkare och förhoppningsvis få ett recept utskrivet den vägen?

    I priset ingår ju support under själva behandlingen som jag förstått det, annars vore det ju poänglöst att ta en massa blodprov med jämna mellanrum och rapportera till honom. Det är ju också han som meddelar när det är dags för IL etc. 

    Sen får man ju betala mer om man blir gravid och vill fortsätta få hans support då. 
  • HollyGolightly

    Åh, det låter bra att han i alla fall läser alla mail! Då får jag väl helt enkelt tolka det som att mina förhöjda värden inte kräver någon ökad medicindos, antar jag (även om det hade känts SÅ mycket bättre med ett mail från honom där han bara meddelade det).

    Sen verkar ni andra ju få svar till slut, men mitt senaste mail från honom kom den 29 juni ... Känns inte riktigt okej. Jag tror att det är mitt recepttjat som får honom att ignorera mig. Nu har det ju löst sig åtminstone tillfälligt med Clexane, så i nästa mail (vilket jag antar blir på TD på fredag) så skippar jag det och ser vad som händer.

    Men det någon hade fått i svar att han bara svarar på det han bett om, tex testresultat, stämmer åtminstone inte i mitt fall. Jag har ju mailat FBC- och HCG-resultatet både in onsdags förra veckan och igår (vilket han bad mig göra 29 juni), utan kommentarer alls. Well, well ...

    Just nu försöker jag bara intala mig att allt är okej, och att alla små hugg och all ömhet i magen är för att det händer BRA saker, inte dåliga. Flört 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!