• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    criss00 skrev 2012-06-28 22:16:01 följande:
    Holly, lycka till med dina två små frön!
    Tack snälla! 

    Och tack alla som gett mig info om Clexane, jag måste nog fråga Dr D om det går att få via honom. Vette fasen hur jag annars löser det ... 
  • HollyGolightly

    När jag åkte till Grekland i våras så passade jag på att köpa Prezolon till en av er andra som hade slut, och hade jag varit lite smart så hade jag passat på att bunkra mer när jag ändå var där... Är det någon av er som har en Greklandsresa kvar och kan tänka sig att hjälpa mig att köpa något på plats? (Självklart med pengar i förskott osv.)
    Inboxa mig gärna, jag blir dig/er evigt tacksam! 

  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-06-29 20:50:23 följande:
    Är det pred? Jag har ngr askar typ fyra tror jag ... inboxa
    TACK! Både Pred och framför allt Clexane (det Pred jag har räcker ett tag till, men nu ökade Dr D dosen så då sinar förrådet fortare ...=)
  • HollyGolightly
    Cice skrev 2012-06-29 23:38:56 följande:
     Holly och Jam..

    Det är ingen problem ,Jag har 3 ask clexane ( 2 spr i värje ) och 4 pred över.   Om ni vill kan ni köpa de. 

     Jag har en kompis här i Athen, som kan fixa IL, pred, clexane mm... Han jobbat  i sjukvård. Om ni gör en list och stå för posten o så klart betala förskott, jag kan beställa  till er.
      JAG VILL INTE HA NGN EKONOMISK VINST PÅ DET.  Jag tycker det är roligt att hjälpa folk om jag har möjlighet till det.....

    kram

       

        
    Åh, tack! Jag köper gärna dina Clexane! Jag inboxar dig!
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-06-29 23:20:23 följande:
    Om du får tag i ett grekiskt recept och kan använda det på apoteket så är inte fragmin/clexane så fasligt dyrt. Tror 25 sprutor kostar kring 600-700 kr.
    Kan man använda grekiska recept alltså? Jag förstod det som att problemet är att Dr D mailar en fil och att den sen inte godtas av svenska apotek eftersom det inte är ett original. Nån som fått det att funka alltså?
  • HollyGolightly
    Jam08 skrev 2012-06-29 23:15:52 följande:
    Tyvärr inte jag heller men ngn kanske åker snart som kan fixa! Tar du clexane varje dag? Dr D sa att jag skulle köpa 6 askar.. Men vet ju ej ännu mina värden, men om det behövs mkt clexane räcker ju inte det långt.. Kan han inte skicka ett e-recept som man hämtar ut här? Det går ju inte på högkostnad men det ska gå att hämta ut. Inom EU. Jag tycker att han Ska hjälpa en "hela vägen " så gott han kan. Det är väl det han får massa pengar för..?
    Jag ska börja ta Clexane varje dag från och med idag. Jag vet inte hur länge det är aktuellt att ta sprutorna, men eftersom många här verkar ha tagit det till vecka 10-12 minst så betyder det ju bra mycket mer än de 10 sprutor jag fick med mig från Athen. 
    Men jag ska absolut kolla om han kan skicka ett e-recept så klart! Nån här som lyckats få ett sånt av honom, så han vet vad det är han ska skicka för att det ska funka i Sverige?
  • HollyGolightly
    Jam08 skrev 2012-06-30 09:30:17 följande:
    Holly, tar du även trombyl? Har du fått konstaterat koaguleringsprob? Fragmin varje dag så länge blir ju mkt! Hade man vetat det hade man bunkrat rejält i grekl, jag tyckte jag gjorde det men man kan ju inte ta en hel resväska m sprutor med sig. Måste gå att lösa med att han skickar antingen e recept eller pappers recept via post!
    Inte Trombyl men barnalbyl. Sen vet jag väl inte om jag fått konstaterat koaguleringsproblem, men Dr D vill att jag äter det i alla fall. Det ska bli spännande att se ur länge han tycker att jag bör ta Clexane om embryona nu fäster, eftersom han bara sa åt mig att köpa ut totalt 10 sprutor... =)

    Jag håller för övrigt med om att Dr D känns lite stressad nu, det tar tid innan man får svar. Men jag älskar förstås att han faktiskt ändrar ordinationerna nu till andra försöket, så att jag känner att vi gör något annorlunda (högre dos Pred + Clexane). Sen kan det så klart ha varit embryot som inte var hundra förra gången, men på nåt vis känns det ändå bättre att prova något nytt. 
  • HollyGolightly

    Fy, vaknade i natt upp och svettades och nu kan jag inte låta bli att tänka att det är immunförsvaret som reagerar och att det redan är kört ... =(

    Har mailat Dr D förstås - är det någon av er andra som varit med om samma sak och fått något råd av honom som gjort att embryot ändå stannat kvar? Kan man göra något?

  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-01 09:58:36 följande:
    Holly: det verkar vara Dr Ds allra bästa tecken men jag svettas alltid mycket av kortison.

    Germany: Kul att se dig igen! Jag skev mer eller mindre allt. Från när jag fick mens, hur den varit genom åren, underlivsbesvär och sjukdomar som kan vara av intresse till resultaten vid tidigare IVFer, spermieantal & rörlighet, mediciner, antal embrypn, ranking osv. Ju mer han vet desto lättare att ställa diagnos!  Du bör åka ner minst 2 veckor före IVFstart. Var beredd på att han hittar nåt som du kanske bör åtgärda först annars är det bra att göra det i anknytning till ett försök. Du kan ta några prover hemma innan så kanske du kommer ner lite i pris. Ett helt besök kostar ca 20000 + resa & boende och du behöver endast 1 besök. Du kan köpa alla mediciner på plats, det är receptfritt i Aten. För övrig info, läs tillbaks i tråden!! Solig
    Hmm, intressant, det har jag inte tänkt på om jag gör. Däremot svettades jag tokmycket igår när jag var ute och gick även om jag inte tyckte att det var SÅ varmt, och likadant idag - har ju höjt Pred-dosen dessutom till 10 mg morgon och 5 mg kväll. Usch, har en bad feeling, men jag får väl se vad han svarar. Jag kan ju inte göra så mycket mer än att ta de mediciner jag ska liksom. Tack Zin!
  • HollyGolightly
    germany skrev 2012-07-01 18:06:42 följande:
    Hjärtefröjd - Känns skönt att höra från dig som också inte är så där jättebra på engelska att det ändå fungerade att samtala och att han kanske även har förståelse över språkksvårigheterna.

    Zin - Jag inboxar dig vid tillfälle ang. något jag frågade om tidigare i en annan tråd + något till..... Men vill inte störa dig nu när ni är på G snart och ska tänka på er själva. Jag återkommer därför med mina frågor lite senare.  Önskar er vamt lycka till nu Nalle

    Criss - Ordinerar Dr D vid första kontakt de prover som han vill att man ska ta? Alltså redan innan man åkt ner till honom eller vill han att man först åker ner och träffar honom och där ordinerar han vilka prover som ska tas? Får inte riktigt grepp om hur det fungerar med alla dessa prover.  I bland är det för en som inte riktigt vet hur det går till med Atenbesöket hos Dr D som rena rama "grekiskan", men jag förstår ju att för er som har varit med om denna resa så klarnar allt eftersom. Det kanske gör det för mig också Drömmer, men känns jättebra att sätta sig in lite i vad allt innebär innan jag törs ta steget fullt ut och säga till min man att "Nu drar vi till Aten" Cool. Jag måste nog ligga steget före honom så jag kan övertala honom och för att inte tala om det Zin skrev att det kanske kommer att bli ett underbart minne för oss som aldrig satt vår fot i något annat land än Finland & Norge Solig

    Cice - Om du vill så får du väldigt gärna inboxa mig den viktigaste informationen på den där listan du nämnde.
    germany, vi körde också allt på plats, jag övervägde att försöka fixa vissa prover hemma först men det var en så liten del av kostnaden som skulle sparas in att jag helt enkelt inte tyckte att det var värt kampen att hitta en läkare på hemmaplan som kunde ordna det. Dessutom kändes det skönt att han kunde ta exakt de prover han ville ha, så att inget missades eller missförstods. Men det är så klart något man får välja själv. Det sköna med att göra allt på plats är ju också att det är mindre att översätta/förstå, allt du behöver tänka på då är att dyka upp på utsatt tid så tar Dr D hand om resten. =) 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!