• Jam08

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag fick svar från vår käre doktor ang att jag ville ha remiss för FBC och IL, att "han inte jobbade på detta sätt, och inte såg det som brådskande att skriva papper till oss, utan måste prioritera det medicinska, och typ att det inte var hans problem hur det svenska systemet funkar men att han gärna ville hjälpa till NÄR han hade tid osv." M a o ett ganska "otrevligt" svar fast han försökte ha en vänlig ton. Det kändes som att jag bad honom om ngt helt orimligt! Och jag skrev tillbaka och bad om ursäkt men att jag förutsatte att han hade färdiga mallar för sånt, vilket han ju uppenbart har, och att om jag inte får hjälp här hemma ( vilket jag heller inte får utan ngt som helst intyg på att jag genomgår en beh utomlands) så är hela grejen omöjlig att genomföra. Jag fattar inte riktigt vad det är som "ingår" i den behandling man får av honom, uppenbarligen inte att få den hjälpen.. Det är ju ändå ganska mkt man betalar!

    Utan ER här hade man ju omöjligt kunna genomgå en behandling hos honom, det är ju här man får hjälp när det behövs!! Undra om han förutsätter att alla ingår i forum där man hjälper varandra..

    Lite tröttsamt att behöva tjata om såna små enkla saker. Samtidigt fattar jag att han blir stressad när han säger ja t nya hela tiden och helt ensam sköter allt från blodprover till att skicka remisser mm! Det är ju sådant normala kliniker har sköterskor och admin pers till.. Han ska tvunget ro runt detta själv! Man undrar varför...

    Ja ja det har löst sig nu tack vare Zin som än en gång varit räddaren i nöden!

    Angla hoppas det löser sig! Var din läkare tvungen att berätta att han skrivit ut IL t dig? Du verkar ju ha bra kontakter så det löser sig säkert men jobbig stress!!

  • Jam08

    Tack för ert stöd.. Jag tycker det är en tydlig indikation på stress. Han har inte koll på det han ska. Undrar också varför han tar sig an nya hela tiden, han kan ju utan problem säga ok, men välkommen om ett par mån. Är som sagt evigt tacksam för att ni finns och stöttar upp. Kram på er❤

  • Jam08

    Pechi, du skrev att du tog fertile, omega och baby aspirin för att förbättra ägg kval.. Först, är baby aspirin samma som barn albyl och trombyl ( fast i starkare dos)? Hjälper detta äggkval? Tar du det hela tiden fram t ivf? Har du fått koaguleringsprobl konstaterade?

    Jag tar själv omega 3, fertile xx, vitamin d3, och 7 keto.

  • Jam08

    Fina blommor!! Hjärte, grattis vad skönt, hoppas du kan glädjas nu! 

    Har ni tydlig ÄL? jag tycker jag får mer och mer tydliga ÄL känningar, nästan som håll, det gör inte direkt ONT men känns. Känner mig svullen och vill vila. Är detta inte konstigt, man ska väl inte känna så..?

    Fick svar fr Dr D igår med mina remisser.. verkligen i sista stund. Hade jag inte fått hjälp av Zin hade jag inte fått mitt FBC.

    En annan praktisk fråga, när ni får ert FBC får ni det då mailen eller? ni skriver ju allt här, jag ska få mitt på mån men misstänker att jag får ett papper typ. Kan man be att få det digitalt? 

  • Jam08

    Oj Curly, precis som jag! Har 28 dg cykel, får vld mkt äggvite flytn dg 14, fortsätter 15, 16 och börjar riktigt ömma dag 17 då jag brukar få utslag på stickan, har inte kollat denna mån. Jag har också bakåtlutad livmoder, men känner inte i ryggen, men mer på sidan som håll liksom. Så jag har ju för kort lutealfas med äl på dg 17 och blödning dg 28. Då är vi vld synkadeGlad

  • Jam08
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-06 23:27:22 följande:
    Jag känner aldrig av ÄL och nu sist hävdade både Dr D och VUL-läkare på Sophiahemmet att det inte fanns några stora äggblåsor, och att jag alltså inte skulle få ägglossning. Men det måste jag ju uppenbarligen fått ändå.

    Jag får FBC på papper, antingen hämtar jag det på kliniken eller så går jag det via fax till jobbet.
    Ja uppenbarligen :) När Dr D gjorde VUL på mig hade jag små blåsor för att vara på dag 8 i cykeln så han trodde på lång cykel, men jag tror den blir som vanligt dvs 28 dg. 
  • Jam08

    Bra ide Zin! Man tycker dock att man efter så lång erfarenhet fattar att man inte helt på egen hand kan åta sig så många patienter som kräver sådan precisionsbehandling.. Han måste ju fatta att det kommer krascha. Jag väntar just nu på mina Chicago prover, och telekonsultation men inser att mitt inte är alls så akut som för er som är mitt uppe i behandling!! Så jag avvaktar lite. Galet är det hur som helst att lova så mkt och sen ge oss skit för att vi mailar och frågar. Någon förändring måste ju ske. Hoppas han hittar en konstruktiv lösning!

  • Jam08

    Till listan om ngn vill lägga in mig ( har inte tillgång t dator..)

    Jam08: 31 år, 7 IVF, 2 FET, manlig faktor, immunbehandling Aten, planerad IVF augusti 12.

  • Jam08

    Grattis Angla! Jag läser gärna också. Det känns hoppfullt att detta verkligen funkar!

    Ego: Jag känner mig lite upp och ned inför kommande ivf.

    Hade telekons m dr D igår. Mina USA tester visade inget anmärkningsvärt vad jag förstod , han sa att mitt immunsystem var "lugnt" samtidigt som han sa att jag har ett "irritable" immune system.. Fattar ärligt talat inte.. Mina värden var bra men ändå ska jag få immunbeh! Och desdutom tycker han att jag behöver "strong support" vid varje ivf.

    Han tyckte att "i mitt fall" ska jag ta IL ganska snart igen för att förbättra mina äggstockar , som såg fö väldigt fina ut. Men han pratar hela tiden om äggstocksfunktionen som inte är tillräckligt bra eller inte ger tillräckligt bra embryon. Men fortfarande fattar jag inte min diagnos. Ska maila och fråga men känner mig just nu vld förvirrad och fattar inte hur saker hänger ihop.

    Hade nästan velat att jag skulle ha ngr dåliga värden.. Inga koaguleringsprob heller men ska ändå ta clexane. Jag känner mig lite dum och förvirrad. Hur kände ni efter ni fick era resultat, blev ni klokare? Jag litar ju på hans behandling men vill förstå själv!!

    Väntar nu på att han ska skicka mina resultat så kanske ni kloka kvinnor kan hjälpa mig att tolka ;)

    Han skulle snart vara ledig och umgås med sina 1,5 och 3,5 år gamla barn.. Trodde inte han hade ngn familj m tanke på att han tar sig an all världens barnlösa ;)

    Mina thyroid antibodies var lite höga (45,3) och jag ska börja med levaxin nästa ivf. Recept kunde han inte fixa, någon som har ngt tips om hur jag kan få tag i levaxin? Kan det köpas receptfritt utomlands?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!