• Jam08

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lully Hill skrev 2012-05-06 22:15:11 följande:
    Grattis Lillih till hjärtat!!! Vilken pärs men vad skönt att det pickar på ett hjärta!! Njut nu av att vara gravid!! Även om du otoar dig måste du få ha lyckofjärilar i bröstet också!! Våga tro på detta nu!

    Angla o Jam- jag har också bara hört måndag o tisdag för blodproverna ska hinna till labbet i USA! dubblekolla det!

    Blodproverna, de dyra, är avancerade prover på killercells nivå bla, samt en test på om ni kommer att svara på behandlingen.
    Tack för svar Lulu, vi ska också kolla hotell nu. Längtar!! vi ska kombinera det med lite ö -luffning och sen avsluta med behandling och provtagning i Aten, känns så skönt att vi äntligen är på väg. 

    Nu ska jag till min gyn på ons och hoppas han kan ta proverna, får kanske betala själv.  

    Oj vilka resultat i denna tråd!! känns nästan för bra för att vara sant..  nu får jag hopp igen :) tycker det låter fantastiskt att många svarar så bra på denna beh! 

    Angla, ja, mån o tis är nästan hundra på att han sa.  
  • Jam08

    Jättetråkigt Zin att det blev så, men som du skriver så hade ni ju ett otroligt bra resultat. Vad tror du saknades? fel doser? Vad säger Dr D? Är han positiv? 
    Härligt att läsa att så många är på G, ni ger mig positiv energiSolig. Jag hade äntligen lite medvind i veckan, trodde jag skulle få betala typ 1500 kr för att ta alla blodprover, men min gamla gyn lät mig ta hela paketet, han sa "jag får inte göra så här egentligen för min chef, men jag skriver att det  är en missfallsutredning" så skönt.. så nu har jag alla remiss på alla prover inför Aten, och de ska ju tas på CD 2. När man ska ta "FBC" säger man då att man vill ha "full blodvärdes prov"?? eller vad säger man? Hoppas jag kan få det där också, frågan är om jag ska prata med min gyn eller boka tid hos en allmänläkare och säga som det är..??

    Nu laddar jag inför besöket hos Dr D i slutet av juni och tack Angla för tips om billigt boende, vi har inte heller så mkt pengar. Om hotellet var katastrof kan du ju meddela det Glad Angla har du varit hos Dr D innan?  Jag känner mig ganska positiv till mods nu, känner hopp. 

    Vi står i adoptionskö nu och har typ fixat allt för medgivandeutredning, men måste gå föräldrarutbildning vilket visade sig kosta 7000 kr för oss, så sjukt dyrt, känner att man strör pengar omkring sig när man håller på med detta så vi väntar nog lite med den, surt för vi har betalat 2000 kr för läkarintyg som bara är giltiga viss tid..

    Måste ha många "krokar" ute, för vägen till ett barn är verkligen krokig för vår del, i sina mörkaste stunder undrar jag om vi någonsin kommer bli föräldrar. Men jag hoppas så mkt och är villig att gå ganska långt.

    Just nu längtar jag enormt till Grekland och vår öluff som vi ska avsluta med besök på Life.. Sen är vi på G igen. Behöver lite sommar och ledighet.

    kram på er 

  • Jam08

    Oj det händer spännande saker här, om tre veckor är jag också i Aten..

    Snart lycligt, wow, intressant, hoppas hoppas det kan gå vägen nu!!

    Ang andra symptom på immunologi har jag allergiska problem ibland, lite dålig hy men annars inget konstigt, ska bli vld intressant att höra vad han säger!

    Ang prover som inte kommit fram så är det ju självklart att man inte ska beh betala dubbelt för det! Det måste ju finnas ngn
    rimlighet..

    Blev er mens försenad av fertile xx? Min kom en vecka senare än normalt!! Har aldrig hänt, dr D menade att det kunde vara ett tecken på att äggstockarnas funktion var på bättringsväg, men det fattar jag faktiskt inte, att 35 dg cykel skulle vara positivt? Jag har aldrig så långa cyklar, måste ju bero på dropparna, vad skulle det annars vara?

    Längtar till Aten...

  • Jam08
    Hjärtefröjd skrev 2012-05-23 03:28:08 följande:
    Jam08: Är ni med i Aten 11-12 juni?
    åker den 13 juni! men ska båtluffa två veckor först Skrattande så kommer inte besöka Dr D förrän den 25 juni. 
    Då åker vi afl ung samtidigt! Känns spännande, hoppas han hinner med alla, känns som det blivit total invasion fr Sverige på sistone! 

    Ska även skicka ner blodprov till Peny på Serum för att kolla dold klamydia och lite annat. 

    En fråga, varför får man inte droppet förrän på kvällen när man besökt kliniken? Kan man inte få det på plats?
    Zinfandel skrev 2012-05-23 07:44:19 följande:
    Grattis Snart lycklig, det låter onekligen hoppfullt!!

    Jam: har hört mer regelbundna cykler med Fertile, jag tror inte din nästa cykel kommer vara 35 dagar. Och är den det så är det inte negativt, hellre långa än för korta!
    Har alltid haft regelbunda cykler innan, men det kan vara pga av att det är första cykeln efter senaste ivf.. men har ändå aldrig haft en cykel på 35 dg innan. Men bra att långa cykler är bättre än korta iafl. Varför är det eg så??  
     
  • Jam08

    Jag har också ofta värk i höften!! Hur hänger detta ihop? Varit hos sjukgym för detta för det förvärras när jag tränat och stått mkt. Vem hade mer ont i höften? Kanske en tillfällighet men läst om det två ggr i tråden nu. Var tvungen att fråga...

  • Jam08

    Skickade ner blodprov till Peny för att kolla hidden clamydia mm och visade att jag hade clamydia som behöver behandlas! Både jag och maken ska börja med antibiotika.

    En viktig fråga, hur pass avgörande är det faktum att man har klamydia gällande möjligheten att bli gravid via IVF?

    Vi åker snart till Grekland på kombinerad semester och besök t dr D. Om vi påbörjar antibiotikakur så snart som möjligt kan man leva helt som vanligt? Vet att man inte får ha oskyddat samlag under tiden, men kan man dricka alkohol tex?

    Nästan skönt att ngt hittades, förhoppningsvis börjar nu en del pusselbitar falla på plats!

    Kram alla kämpare!! Tycker vi är väldigt starka som tagit detta steget.

  • Jam08

    Lully hill!

    Jag har ont i min ena höft efter ansträngning och känner mig vld stel efter träning. Mina händer domnar lätt på morgnarna. Mina leder knäpper inte och mest stel i rygg nacke och ben höft. Undra om det finns ngt samband? Jag nämnde inget om detta vid vår tele konsultation, men borde kanske ta upp det nu.

  • Jam08

    Om man har lite mens kan man göra som jag gjorde och ta en tampong och sova med den, det ska vara morgonblod, när man blöder som mest typ dg två, och sen pressa ut blodet i plaströr som man köper på Apoteket, finns bakom kassan. Jag köpte 'renat vatten' typ sterilt och hällde typ en matsked vatten i röret, måste vara med skruvkork, skickade med vanlig post, tog tre fyra dg! Det kostar 270 € om du vill kolla alla bakterier bara hidden c 170 tror jag, blev 2400 kr i skr.

  • Jam08

    Hjärte, all typ av medicin som inkl hormoner mm borde ju påverka testresultaten.. Jag vet inte hundra men jag hade inte tagit det innan Aten! När åker ni? Vi åker nästa vecka men ska inte t dr d förrän den 25! Var ska ni bo? Bor gärna billigt i närheten av kliniken?

    Fick svar på mina en del av mina hormonprover idag: enl läkaren var de normala. Men vill höra vad ni säger i också!

    Fsh 6,3
    Lh 7,4
    Prolaktin 281
    T4 18
    Tsh 1,1
    Östradiol 297

  • Jam08

    Lite sent svar till singhatjejen tror jag ... Efter att jag börjat med fertile xx kom min mens 1 vecka för sent!!! Har aldrig hänt.. Dr D trodde det berodde på "ovarian improvememt", alltså att äggstocks funktionen förbättrats, trodde inte det var ngt positivt med 35 dg cykel...?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!