• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ninninn: Det är säkert ingen fara om du mår bra, men eftersom kroppens kortisolproduktion minskar när man äter kortison så måste kroppen få en chans att hinna i kapp så därför ska man trappa ner långsamt. Det är iofs viktigare ju längre tid man ätit kortison så korta perioder är nog rätt harmlöst men det skadar ju inte att vara på säkra sidan. Gott nytt år!

  • HollyGolightly
    TWH skrev 2013-01-01 09:13:39 följande:

    Jag låg på 6710 i 5+3, vilket var lite högre än medelsnittet. Spannet kan variera mkt, kolla denna tabell (lite längre ned på sidan) www.essentialbaby.com.au/forums/lofiversion/i...
    Ninninn skrev 2013-01-01 08:50:51 följande:
    Va borde hcg ligga på i v.5+2?? På ett ungefär
    Och jag låg på 6900 i 5+1 vilket alltså är ännu högre, men det hade ju sin förklaring eftersom det var två. I 7+2 hade jag 158 000 och i 8+0 hade jag 209 000, sen slutade jag mäta. =)

  • HollyGolightly

    Nej Ninninn, vad oerhört tråkigt att höra! Håller tummarna för att det "bara" är en blödning och inte ett missfall, även om jag gissar att du känner din kropp så väl att du vet vad som händer. {#emotions_dlg.flower}

    TWH: Fantastiska nyheter! Stort grattis! Skrattande

  • HollyGolightly
    TWH skrev 2013-01-02 11:29:35 följande:
    Holly eller Hjärte - vad rekommenderar ni för bra mödravård? Jag skulle helst vilja gå på Sös specialistmödravård, visst var det någon av er som gör det? Jag har ju minst sagt ökad risk för missfall och behöver flödesmätningar etc och vill då gå till ngn duktig som har erfaranhet av blodproppar o liknande. Har ni tips?
    Jag går hos BM på Privata barnmorskor Östermalm (det gör även Hjärte), och det funkar toppen för mig - så himla skönt att slippa försvara varför jag äter kortison etc. De är vana vid oss Athentjejer. Min BM heter Marie-Anne Nordgren.
    Sen har jag också börjat gå på just SÖS specialistmödravård, och det lilla jag hunnit uppleva där har också varit helt ok. På TUL innan jul frågade jag just om flödes-UL och hon som gjorde ultraljudet sa att hon alltid brukade kolla flödet även om det inte nödvändigtvis fanns någon anledning, så det kändes skönt. Läkaren jag går hos där heter Angelica Berg, har bara träffat henne lite kort två gånger än. Eftersom jag inte har någon missfallsproblematik alls så kan jag inte riktigt uttala mig om hur duktiga de är just på den biten, men jag har i alla fall blivit bra bemött hittills (även om det finns en viss skepsis mot Prednisolon även där, men det nämndes bara kort första gången vi var där).
  • HollyGolightly

    TWH: Min BM skrev remiss dit. Ingen aning om deras barnmorskor tar emot för de vanliga kollarna också, så det törs jag inte svara på faktiskt. Jag tror inte jag känner någon kompis som gått hos BM på sjukhuset där de ska föda, men det kanske man kan?

  • HollyGolightly

    TWH: Oj, vilken otur du har om du prickar blodkärl varje gång! Jag kör ju med is vilket funkar toppen och de gånger det blöder lite slutar det direkt. Jag kan också glädja dig med att det blir mindre och mindre märken ju större magen blir - nu syns de knappt alls för mig. Däremot börjar det bli lite meckigt att få något grepp, så snart måste jag nog ta i ben eller rumpa istället.

  • HollyGolightly
    Ninninn skrev 2013-01-04 09:20:56 följande:
    Frågan är ju om han ens tittat på alla FBC jag skickat varje månad sen vi var där i september!!! Eftersom jag aldrig fått svar så vet jag ju inte han kanske inte ens fått dom då! Men de har han ju! Vet inte hur ni andra fyller i er follow up men eftersom jag fick det excell programmet förra veckan så har jag ju bara fyllt i FBC två gånger alla andra FBC innan graviditeten har han ju som sagt redan fått. Jag skrev också i follow up vilka mediciner jag tar och vilka doser men jag skrev aldrig bär jag började med dom. Har ju börjat med pred dag 11 varje cykel och sen vid plus dom andra medicinerna kanske han ville ja skulle fylla i det med på någon rad där då??!!!!
    Om du har gjort precis som han sagt så tycker jag du ska påpeka det, han har ju tidigare sagt att vi svenska patienter är så oerhört noggranna till skillnad från många andra nationaliteter så det känns märkligt att han klagar om du ändå gjort precis som han sagt? Kan det vara så att han missförstår något i followupen? Om du inboxar mig din mailadress så kan jag maila dig min omgjorda excel-fil, han protesterade plötsligt i somras mot den gamla och tyckte att den var rörig (vilket även jag tyckte), så jag gjorde om den och sen dess har han haft järnkoll på mig. Så du får jättegärna ta över min mall om du vill!
  • HollyGolightly

    Alltså, kan verkligen TSH stiga 0,8 enheter på sju dagar? Jag tog FBC den 21:a december, och sen ett nytt den 28:e, och under den perioden har mitt TSH stigit från 0,9 till 1,7, trots att det då var mindre än en månad sedan jag HÖJDE min Levaxindos. Dessförrinnan har TSH legat strax under 1,0 (diffat någon tiondel upp eller ner) i flera månader. Något känns lite fishy? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!