• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lully, finns det nån anledning till att man inte trappar ner pred innan förlossningen, t.ex. i veckan 36 när barnet ändå kan anses "färdigutvecklat" och bara ska växa till sig?

    Tar du även Fragmin nu efter förlossningen?

     

  • Hjärtefröjd
    elab01 skrev 2012-07-11 14:29:44 följande:
    Jag behöver råd från er tjejer! Jag väntar ju som bekant svar från dr d för telefonkonsultation för att starta utredningen. Idag testade jag pluss... Känns så motstridigt att inte känna glädje men erfarenheten säger mig att det kommer bli missfall om jag inte få behandling. Men nu är det ju som det är...så har inte min gyn gått på sem, ska ringa imorn, så tror jag han skriver ut prog och fragmin men inte pred. Någon som vet hur jag kan få tag på pred? El är det inte ens någon mening att börja med det nu? Jag brukar få missfall i v 6-10. Bor i Sthlm. Så tacksam om ni kan ge mig lite tips. Hur skulle ni gjort?
    Mejlar dig!
  • Hjärtefröjd

    Påskliljan: Ta med kontanter och köp med dig så mycket IL, pred och clexane du har råd med (och får plats med i väskan).

    Trombyl/babyaspirin kan du köpa receptfritt i Sverige under namnet Albyl Minor, om du inte vill köpa med dig det också från Aten.

    Lycka till i värmen!

  • Hjärtefröjd
    Påskliljan skrev 2012-07-11 22:56:20 följande:
    Tack för info TWH och Hjärtefröjd!
    Kommer dock inte köpa Trombyl, fick faktiskt det utskrivet av en gynekolog här i Sverige, men när jag berättade det för Dr D så trodde han inte att jag behövde det.
    Därför undrar jag också om alla verkligen behöver alla medicinerna som ni skriver att man bör köpa? Kan man få veta det innan man får svar på USA proverna? Samtidigt förstår jag att det är smartare att köpa hem när man ändå är där. Det verkar ju som om det finns andra här som kan ha nytta av det om inte jag får det

    Stackars dig Cice, när jag läser din historia blir jag verkligen tveksam till IL, det låter ju fruktansvärt. Vi har dessutom planerat en härlig semester efter besöket hos Dr D, så jag hoppas jag slipper de hemska bieffekterna.

     
    Dr D sa varken att jag skulle köpa Trombyl eller Progesteron i Aten, men så fort jag blev gravid vill han att jag skulle börja med det direkt... lite märkligt, men men, jag hade det hemma så det gick ju bra.
  • Hjärtefröjd

    När man läser de senaste dagarna inlägg verkar det som att flera fått biverkningar av IL i Aten, men i princip ingen har fått det här hemma. Kan det bero på att droppet ges under mycket längre tid här hemma tror ni?

    Min svenska läkare tyckte nämligen det var vansinne att trycka i nästan en hel påse IL på under en halvtimme, som jag fick det i Aten.

  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 11:02:06 följande:
    För övrigt – OM jag plussar i morgon så kommer jag aldrig mer att tycka att fredagen den 13:e betyder otur ...
    Hihi, förstår det.. som jag håller tummarna!
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 11:30:28 följande:
    Tack! Har du bestämt hur du ska göra med Dr D under din graviditet? Ska du betala för fortsatt support eller kör du på egen hand?
    Vi har nog bestämt oss för att inte betala mer eftersom vi inte känner oss särskilt nöjda med hans bemötande (vi har t.ex. fortfarande inte fått svar på våra frågor kring FBC och dosering av Trombyl/babyaspirin).

    Istället kommer vi - om graviditeten håller i sig - köra på IL var 3-4 vecka framöver och hålla tummarna att det "räcker".
  • Hjärtefröjd

    400 euro kostar det.

    Dock har han ju semester i augusti, så då lär man ju inte få nån support även om man betalar för det... eller?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!