• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2012-07-10 11:23:37 följande:
    Åh, vad tråkigt att det har blivit så här ... :( Ska man alltså tolka det som att han tycker att så länge man inte hör något från honom så är allt ok, dvs att även om man skriver att man tror att man är gravid, eller svettas på natten eller har andra symptom så svarar han bara om något måste justeras?

    Det stämmer ju inte riktigt i så fall, för jag mailade honom tex och frågade vilken dos jag skulle ta av barnalbylen eftersom han inte angett någon – det tog tre påminnelser innan han svarade ... För att inte tala om receptproblematiken.

    Förstår er, jag är också less. Missförstå mig rätt, OM det nu faktiskt går vägen den här gången så är jag otroligt tacksam mot honom, men det känns ju som att mottagandet har blivit sämre och sämre vecka för vecka och då är ju frågan vad man kan förvänta sig om ytterligare ett par månader när ännu fler patienter tillkommit. 
    Jag har också frågat om dosen barnalbyl fyra (!) gånger utan att få svar.  

    Jag har även mejlat och sagt att jag svettas helt sjukt på natten, något han inte ens kommenterat.. trots att han sa att det var ett symtom som var otroligt viktigt att han fick veta direkt.

    Så just nu vet vi varken in eller ut... vi är jättetacksamma för den hjälp vi fått hittills, men sura mejl och/eller inga svar känns inte alls okej framöver.
  • Hjärtefröjd

    THW: Jag förstår absolut att han får mycket mejl, men anledningen till det är Dr D ofta inte svarar på grundläggande frågor kring dosering, tidpunkter för IL/FBC och recept på läkemedel, vilket gör att vi måste mejla igen och igen för att jata/påminna.

    Och om det är så att endast kommentarer på blodproverna ingår i "avgiften" så bör han nog påtala detta redan från början. På så sätt slipper han upprörda och frustrerade patienter, som förväntar sig mer support än så...

  • Hjärtefröjd
    Snart lycklig skrev 2012-07-10 13:47:06 följande:
    Hjärte, jag kommer inte ihåg vad de heter, men kollar självklart när jag kommer hem och meddelar dig.

    Jag har också idag mejlat just om att jag svettats rejält inatt, hela överkroppen, ryggen och framsidan var svettig. Kändes som sängkläderna var halvblöta. (Fräscht...). Jag hoppas han svarar på det, då jag också vet att han sa att det var en av symptomen att hålla reda på. Dock vet jag inte om det är ett bra symptom eller inte......
    Skriv gärna här vad han svarar, om han svarar.. jag har ju inte fått nån respons alls på samma fråga.
  • Hjärtefröjd
    TWH skrev 2012-07-10 15:25:59 följande:
    Dr D, jag berättade att det finns ett forum för oss som har eller kommer att besöka honom och att fler väntade på svar. Han sa att han vill hjälpa så många som möjligt men att han för närvarande får ca 40 mail om dagen från svenskar. Han verkade uppriktigt ledsen för att inte kunna hinna svara. Hsn bad mig framföra att han vill hjälpa alla (han hade stått på förlossning hela natten innan han träffade oss, emergency...) men vet inte hur. Han bad om att endast skriva enligt den plan som är lagd, dvs faktabaserade blodprov el annat som man kommit överens om. Han tog som exempel att han inte behöver veta om man har haft svettningar på natten om man inte specifikt har kommit överens om att det ska rapporteras.(svettningarna säger han är tecknet på när immunförsvaret går igång, dvs mkt svettningar, aggressivt immunförsvar just då om jag föstår saken rätt). Jag framför bara vad han sa till oss, han har full förståelse för att vi är i behov av stöttning men bad oss tänka igenom om vi verkligen behöver hjälp just nu. Vi kanske får bolla med varandra än mer och försöka minska vårt mailande (jag känner mig skyldig då jag häromdagen skrev en oväsentlig fråga om jag även skulle ta trombyl)😉 En annan intressant sak - han påstår att kvinnor m blodgrupp O mer ofta har immunproblem! Jag har det..
    Men om han inte ens kan svara på vilken dosering han rekommenderar av ett läkemedel eller när man bör ta blodstatus, då förstår jag faktiskt inte varför vi alls ska betala honom för "support" under graviditeten. Det är trots allt ganska avgörande frågor...

    När det gäller svettningar så bad han specifikt att jag skulle rapportera detta till honom asap, annars hade jag såklart inte gjort det.
  • Hjärtefröjd
    TWH skrev 2012-07-10 15:44:07 följande:
    Ja, ibland ska man ha tur - om detta går att ordna🌺
    Håller tummarna för er!

    Kunde han se nått hjärta slå, eller var det alldeles för tidigt? 
  • Hjärtefröjd
    Ljusgläntan skrev 2012-07-10 18:29:41 följande:
    En sak till... Har ni som fått IL-dropp fått som träningsvärk i armen efteråt.. ??
    Jag har de fortfarande fast de var flera timmar sen jag tog det.
    Jag hade skitont i armen under och efter droppet i Aten, men har inte haft det när jag fått dropp efter det. 
  • Hjärtefröjd
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-10 18:36:01 följande:
    Jag hade skitont i armen under och efter droppet i Aten, men har inte haft det när jag fått dropp efter det. 
    I Aten fick jag droppet på en halvtimme, här hemma får jag det på mellan 2,5 och 4 timmar. Kanske kan det påverka?
  • Hjärtefröjd

    Jag har mejlat tre gånger (med exakt samma fråga om trombyldos och dag för FCB i varje mejl, dock utan att få något svar) utöver att rapportera provsvar från FBC. Alltså inte direkt något överflöd av mejl...

  • Hjärtefröjd

    Och just det, sen mejlade jag en fråga om pergotime-start innan vi åkte till Aten, men det svaret fick jag inte förrän en vecka senare och då var det försent att starta kuren...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!