• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    elab01 skrev 2012-07-13 16:04:00 följande:
    Snart lycklig: kram till dig
    Holly: grattis:)
    Hjärtefröjd: bra jobbat, du är värd semester nu:)

    Själv har har prata med dr d. Han var mkt trevlig och jag tror jag förstod det mesta. Han tror att mitt immunförsvar angreper fostret mkt tidigt. Positivt är att jag lätt blir gravid och har åldern med mig. Han trodde inte mitt låga amh värde var orsaken till mina missfall inte heller dålig äggkvalite. Det som inte var så positivt är att jag aldrig känner symtom när jag är gravid eller någon förändring i kroppen. Han frågade om
    svettningar om natten vilket faktiskt är mitt enda "symtom" när jag är gravid. Detta var inte bra om jag förstod det rätt. Och jag kan säga att igår natt svettades jag som bara den:( Han ville att jag skulle fundera om jag vill ha stöd denna graviditeten eller vänta och se och istället ta det från början nästa gång. Han sa att det är stor sannolikhet att detta blir ett missfall eftersom jag verka ha detta problem men det är också bättre odds om han är med från början nästa gång, två första veckorna är mkt viktiga och de hinner vi inte "rädda" nu. Jag tror jag väntar och behandla sj denna gång med fragmim, prog, trombyl och pred, blir det missfall blir det Athen och USA tester direkt. Jag kommer liksom inte hinna fixa någon som tar blodprover och sättet IL, har inte ens IL.

    Lite kul var att dr d bad mig att bara skicka mail om det var nödvändigt då han läser men inte hinner svara på allt. Det har ju vi här fattat nu men bra att han säger åt nya patienter tycker jag.
    Jag har aldrig känt några symtom när jag blivit gravid, inte den här gången heller. Sa han varför är det är dåligt utan symtom, om HCG-nivån ändå stiger som den ska?
  • Hjärtefröjd
    elab01 skrev 2012-07-13 16:32:11 följande:
    Hjärtefröjf: Reagerar olika på hormonet skulle det va. Vilken v är du i nu?
    Jag är i vecka 5+3, tror jag.
  • Hjärtefröjd
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-13 16:39:56 följande:
    Jag är i vecka 5+3, tror jag.
    Jag blir ju lite stressad av bristen på symtom, eftersom Dr D frågar efter det i varje mejl.
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-07-14 09:39:41 följande:
    Så la upp bild och lite bloggande säg till om ni vill se så lägger jag till er i adressboken.
    Gärna det! :)
  • Hjärtefröjd

    Mitt såg ut sådär i vecka 4+5, sen har det blivit starkare. Det kan ju inte tas för ett minus i alla fall, inte sant?

  • Hjärtefröjd

    Hihi, jag förstår dig... man vill ju alltid ha starkare test, mer "bevis" och helst löften om att allt kommer att bli bra. Tillslut.

  • Hjärtefröjd
    Jam08 skrev 2012-07-14 23:31:36 följande:
    Grattis Angla! Jag läser gärna också. Det känns hoppfullt att detta verkligen funkar!

    Ego: Jag känner mig lite upp och ned inför kommande ivf.

    Hade telekons m dr D igår. Mina USA tester visade inget anmärkningsvärt vad jag förstod , han sa att mitt immunsystem var "lugnt" samtidigt som han sa att jag har ett "irritable" immune system.. Fattar ärligt talat inte.. Mina värden var bra men ändå ska jag få immunbeh! Och desdutom tycker han att jag behöver "strong support" vid varje ivf.
    Han sa ungefär samma sak till mig, och jag fattade det som att jag inte har några allmänna immunologiska problem, utan att den immunologiska reaktionen uppstår just när embryot ska till att fästa. Men jag är inte helt säker på att jag fattade rätt...

    Jag har inte heller koagulationsproblem, men tar just nu två clexane/fragmin varje dag, så  jag gissar på att det även har någon annan effekt.  
  • Hjärtefröjd

    Jag tänker lite som Holly, att man helt enkelt får ta en dag i taget och hoppas på det allra bästa. Går det inte hela vägen den här gången heller så har vi i alla fall gjort allt vi kan, mycket mer än så kan vi ju inte göra...

    Nu blir det jordgubbsfrukost, och sen trotsar vi regnet och beger oss på loppisutflykt till Roslagen.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!