• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Maxad skrev 2013-05-03 08:13:24 följande:
    Che - mitt uppföljningsprov kostade 350 euro som Aten skickade faktura på. Sprutorna kostar 5500kr styck. Om och när du behöver dessa inboxa mig. Du kanske inte ens behöver ta dessa med tanke på att du haft MF. Beklagar detta! Humira kan man köpa utomlands men som sagt det är dyr medicin eller få som recept från och betala i svenska apotek. Alternativt att hitta en läkare i Sverige som vill skriva ut, men det är ju inte det lättaste....

    Varför skulle jag inte behöva det pga missfall menar du?
    Är det bara om man har svårt att bli gravid?
  • che71

    "Ju lägre CD56-nivå, desto svagare är immunsystemet"
    står det i Fertilitetsguiden o jag hade  2,4

    Men varför har jag så högt CD19   12,5 ?
    ("CD19 ska ligga mellan 3-8%. Högt = 12% har kvinnor som har får många MF eller är infertila pga immunologi och vanligtvis autoimmuna sjukdomar." )

    o CD3 är   84,6 (precis under den övre gränsen)

    o ett TNF a  på  43,3
    samt  IFN g på  19,3 (precis under övre gränsen)

    Har jag både ett svagt (CD56värdet var ju lågt) men samtidigt för aktivt immunförsvar?Obestämd

    Tyder detta i kombination med ett högt "asto" (över 400) på de grekiska testerna på att jag förutom mitt diskbråck i nacken har någon reumatisk sjukdom ?
    .....att ryggbesvären på natten/morgonen (som blivit bättre sista tiden, kanske pga cortison o IL?) 
    kanske är Bechterews?

    Jag har ju haft ett skov av Crohns som jag vet om (blev akut op för 17 år sen o proverna visade på Crohns)
    Men kanske 18 dagars diarrè (som  jag trodde var magsjuka) för 1½ år sen var ett skov har jag funderat på i efterhand?!

    Mina handeksem blossade upp nu igen precis efter/i samband med missfallet, kanske pga att jag slutade med Prezolon?

  • che71
    Zinfandel skrev 2013-05-03 21:02:56 följande:
    Summerar här för enkelhetens skull!

    50:1    17
    25:1     14,8
    12 5:1     9,2

    IVIG 50:1     13,6
    IVIG 25:1       10
    Intralipid 50:1      11,2
    Intralipid 25:1        7,7

    CD 3        84,6
    CD19       12,5
    CD56       2,4
    CD19+cells CD5+     7

    TNF a        43,3
    IFN g        19,3 

    Nu vet jag inte hur insatt du är i siffrorna så vi tar det lite snabbt från början. Den första delen visar hur många procent av "K562-celler" som finns kvar efter 2 timmar och hur många som angrips av NK-celler. Den siffran ska helst vara under 15%, dvs NK-cellerna dödar max 15%, då har man väldigt bra förutsättningar. 

    Därefter testar man blodet med Ivig & IL för se hur man svara på det och då vill man såklart fortfarande att NK dödar max 15%. Här kan vi då se att du svarar bra på IL vilken såklart är bra men man kan också se att det nyligen varit ett immunangrepp.

    Sen har vi då CD-markörerna som det finns tusentals av men här har man valt ut några av de viktigaste för fertilitet. Varje markör visar hur många % av just den som finns i lymfocyterna. CD 3 är högt även om det är inom ref och det har i sin tur en massa underkategorier som T-markörer. Det tillsammans med höga CD19 visar att kroppen har lärt sig att stöta bort främmande föremål och antagligen har du något immunologiskt som spökar i kroppen och jag skulle råda dig att ta fler hormonprover, kanske är det även så att du har endo? Att 56 är lågt beror dels på att CD3 & CD19 är höga och då blir CD56 lågt, de kompenserar varandra, dels det höga TNFet eftersom det är en NK som producerar TNF. 

    Och TNF/IFN vet du redan och där är väl största problemet Rynkar på näsan

     
    Zin  Tack så mycket för svar! {#emotions_dlg.flower}

    Vilka hormonprover tycker du att jag ska be om?
    Jag tog alla de "vanliga" för snart 2 år sen när jag skulle få Pergotime o då var det normalt.

    Menar du endometrios? Borde inte de ha sett det på alla tusentals VUL genom de här åren?
    Jag ha i vanliga fall ganska sparsam mens, inte särskilt ont nu för tiden, hade mycket mer ont i 20-25 års åldern innan jag började med p-piller.

    Att jag har något immunologiskt som spökar i kroppen, kan det vara mitt diskbråck, min ryggvärk, min mage o mina handeksem (som blossat upp nu igen efter missfall, efter att ha slutat med prezolon)?

    Det där IFN vet jag inte vad det är, men det hänger alltså ihop med TNF?

    Nu hade jag ju nyss varit gravid o bara 2 veckor innan blodproverna togs trodde ju kroppen att det var en "riktig" graviditet, hcg var 25000, sen blödde allt ut  vecka innan proverna.
    Dessutom hade jag ju flera IL dropp i kroppen (senaste 3½ vecka innan proverna togs) samt prezolon (som jag slutade med 1 vecka innan proverna togs)
    Påverkar det resultaten? dvs skulle de varit ännu sämre egentligen?
    Eller kanske det går på ett ut att graviditeten triggar immunförsvaret men IL/prezolon dämpar det?


  • che71
    Prickigchokladmal skrev 2013-05-03 23:32:18 följande:


    Mitt tnf började på 42. Efter en månad på 25 mg prednison var det 37. Gjorde denna månad ivf och det nya blodprovet togs bär jag plussade. Efter ytterligare en månad på samma dos var tnf 20 (elle Möjligen 22). Tog inte il, är allergisk mot soja.
    Men det är ju fantastiskt att det kan gå att få ner TNF med bara Prednisolon!!
    Jag tog 15 mg under graviditeten, samt IL dropp nästan varje vecka/var 9-10 dag.

    Så du skickade nya prover till USA o betalade för allt igen?
  • che71
    Prickigchokladmal skrev 2013-05-04 09:37:29 följande:
    Tack, det går fint! :)

    Skrev om mina tnf lite längre upp i tråden. Är i vecka 18 nu och börjar få lite av en kista :). Ska på Ul nästa vecka, är jätterädd att ngt ska ha gått snett. Äter inga mediciner nu förutom Aspirin och mina allergier är lite på krigsstiden så jag undrar hur mitt tnf skulle se ut om jag tog ett nytt prov idag.  
    Men hur länge tog du Prednisolon ?
    Är det vanligt att man inte tar det hela graviditeten?
    Lämnar du FBC prover med jämna mellanrum?
  • che71
    Snart lycklig skrev 2013-05-04 22:47:17 följande:

    Tack! Låtsas/intalar mig att jag föddes och lever på 1700-/1800-talet och kommer att lyckas trots hög ålder. Snart 47 år, men känner mig ibland som 85 och ibland som 25 år. Jag är nere i en riktig depp- och hopplöshetsperiod, då förra helgens resa till Aten blev lottlös, alla folliklar var tomma. Särskilt tråkigt då min sambo var med och det skulle varit den enda gången som vi skulle använt färska simmare. Dock lovar Dr D att det inte är sämre f oss med frysta. Vi gör ju alltid ICSI. Nya tag, men denna gång är det riktigt svårt att klättra upp igen. Förlåt negativt inlägg! Hoppas du och alla andra gravida och snart gravida i denna tråd mår bra och känner hopp. Kram. 
    usch va tråkigt Snart lycklig!
    stor kram till dig Hjärta
  • che71
    Zinfandel skrev 2013-05-04 12:16:03 följande:
    Allt kan påverka proverna, inget är exakt såvida man inte tar prover direkt ur biopsi.
    Endo diagnosticeras enbart 100% genom laporaskopi. På mig upptäcktes det först då och gissa hur många vul jag har gjort...
    2 år sen är jääääättelängesen i dessa sammanhang. Du ska ta sköldkörtel, prolaktin, D-vit osv.
    JA, både diskbråck, eksem och magproblem (IBS? Kan också vara endo, även ryggen kan faktiskt vara endo) är klassiska immunologiska symtom och särskilt eksemet är säkert anledningen till TNFet.


    Vissa prover ingick också i missfallsutredningen i början av September förra året.
    Men jag ska ringa CURA o hoppas att de har en gynekolog nu, för innan var det en sjukskriven, o ingen vikarie.
    Får hoppas att de är villiga att 1. ta hormonprover 2. cellprov  3. ge mig recept på progesteron till nästa graviditet

    Ja, men man kan väl inte bara be att få en laparoskopi precis?! Mina IBS liknande besvär yttrar sig som uppblåst mage direkt efter matintag ibland, några gånger i veckan, ibland värre än annars.
    Jag tänkte försöka prova glutenfri kost(svårt när man som jag är galen i mackor, pasta, havregynsgröt, kakor!!)

    Ryggbesvären började ca 2 månader efter första missfallet o jag trodde först att jag hostat sönder något i samband med värsta influensan (som jag i sin tur trodde orsakade missfallet?) för jag fick så ont o var helt stel i ryggen efter ca 5-6 timmar i sängen. Ny säng inköptes, men det blev inte bättre, gick till VC läkare o de tog reumatiska prover men det var ju bara efter ca 2-3 månaders besvär o det kan vara alldeleles för tidigt att se på prover då...så jag tror tyvärr att ryggvärken på morgonen (som blev mycket bättre av cortison nu under graviditeten) är början på Bechterews sjukdom...har provat kiropraktor utan resultat, samt flera sjukgymnaster inkl akupunktur...inget hjälpte..men cortison hjälpte.

    Tomatjuice är inhandlat efter tips här. Varför kan det hjälpa mot ett högt TNF förresten, funkar även tomater ?
    Vad mer ska jag tänka på för att få ner mitt TNF?
    Glutenfritt, tomatjuice, fiskolja för Omega3 ?

    Hoppas få telefonkonsultation med Dr D i veckan, har så många frågor!
  • che71
    Skogsbruden skrev 2013-05-06 08:03:23 följande:
    Che71: Nu är jag absolut inte någon expert på sjukdomar, men jag har ganska bra erfarenhet av vad stress gör med kroppen. Jag såg att du trodde att du kunde ha Bechterews sjukdom, och jag säger inte att det är så, men min kompis blev diagnostiserad med både det och fibromyalgi. Hon kunde i princip inte gå på flera år. Men sedan lämnade hon ett destruktivt förhållande och allt försvann på någon månad. Läkarna vägrade erkänna att det hänt eftersom det är kroniska sjukdomar. Samma sak med mig. Jag har också haft sådan ryggvärk i perioder så jag knappt kunnat gå, men det kan vara binjurarna som spökar eftersom de tar så mycket stryk vid stress. Jag har också en kronisk sjukdom, endometrios, som för 6 år sedan höll på att ta livet av mig. Vid operationen för 2 v sedan visade det sig att den gått tillbaka utan konventionell medicin. Läkaren fattade ingenting. men stressen i mitt liv har minskat trots allt det här så jag är inte jätteförvånad. Ett missfall, speciellt om man har svårt att få barn är ju en enorm stress, så det vore ju inte konstigt om du reagerade starkt på det. läkarna är snabba att måla fan på väggen om de inte vet hur de ska behandla något. De flesta accepterar fortfarande inte kopplingen mellan stress och kroppsliga besvär fullt ut. Jag vill bara trösta dig med att det inte behöver vara livslångt. men det kan vara bra att göra så mycket man kan för att minska stressen i sitt liv och försöka vara snäll mot sig själv (lättare sagt än gjort, jag vet). kram och lycka till i fortsättningen
    Tack!
    Jo stress är svårt att undvika, både i jobbet o nu i samband med alla missfall o den oron.
    För 4 år sen blev jag lämnad efter ett långt förhållande, han var otrogen med en kollega.
    Det var förstås en mycket jobbig tid o jag trodde knappt att jag skulle överleva.
    Men så träffade jag kärleken igen o vi är lyckliga, passar så bra ihop, har så roligt, o vi vill bägge ha barn.
    Jag är sätt bra på att koppla av när jag är ledig, läsa, promenera o njuta av solen!

    Ingen läkare har sagt detta om Bechterew men en sjukgymnast, o jag har inte sökt igen pga att jag inte kan göra någon behandling ändå nu när vi försöker få barn.
  • che71
    mumwannaB skrev 2013-05-05 20:23:54 följande:
    Che: Tomat innehåller lykopen som kan bidra till att sänka TNF. Värmebehandling ger en högre åtkomst till lykopen. Därför ger alla sorters behandlad tomat typ puré o juice högre halt än färska tomater.

    Jag försöker även undvika transfetter. Har slutat med mina älskade chips :(
    Tack snälla så vet jag!
    kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!